Terrein FC Wiltz 71: Stade am Poetz, Rue du Village te Wiltz – Weidingen

Wegens werkverplichtingen kon Romain Davigny niet mee op de mini stage naar Wiltz.

—Weetjes—

Selectie K.Rupel Boom FC

— Selectie KRBFC —

Wedstrijdverslag

Een stevig begin van FC Wooltz 71, zoals men hier de club op zijn Luxemburgs noemt, op een perfecte grasmat in een prachtige omgeving. Luca Polizzi werd zwaar op de enkel getrapt. Even werd voor het ergste gevreesd maar na enkele minuten kon hij toch terug opdraven.
Het was Rupel Boom dat het balbezit opeiste en zowat gans de eerste helft domineerde. Een knal van Yannis Augustynen werd door de thuisgoalie op ietwat onorthodoxe manier in hoekschop gebokst. Een cross van Jaric Schaessens werd door Luca Polizzi in één tijd laag voor gebracht, evenwel net buiten bereik van Toto Nzinga. Pas op het kwartier kon de thuisploeg een eerste maal naar voor trekken. Enkel een hoekschop zonder gevaar was het resultaat. Een plaatsbal van Jaric Schaessens dwong de doelman goed plat te gaan. Tien minuten voor de rust keek een thuisspeler tegen een rode kaart aan. Twee pogingen van Luca Polizzi gingen telkens  voorlangs. In de slotseconden toch nog eens Wiltz. Lorenzo Matarrese kon het schot van ex-Rupel Boom speler Luca Schenk tijdig afblokken.

Op verzoek van coach Greg Vanderidt tijdens de rust mocht de thuisploeg opnieuw met elf spelers de tweede helft aanvatten. Onder andere de inbreng van Emir Burkic bij de thuisploeg zorgde voor meer evenwicht in de partij. Het werd een echte wedstrijd met goede aanvalsgolven langs beide zijden. De beste scoringskansen zouden evenwel voor Rupel Boom zijn. Toto Nzinga werd diep gestuurd maar de doelman kon net op tijd buiten de rechthoek met het hoofd redding brengen. Jaric Schaessens snelde de lijn af, bracht voor maar een verdediger kon vlak voor Toto Nzinga keren. Op het uur nog maar eens Toto Nzinga. Twee, drie man in de wind en de bal klaar kijkend breed leggen voor Holly Tschimanga. De knal zoefde naast de kruising. Op hoekschop kopte Matisse Bergiers hoog over. Een sterk ingevallen Jorens Geudens mikte met het hoofd net te hoog op een voorzet van Jaric Schaessens. Iedereen kent de ongeschreven voetbalwet. Kansen niet benutten en dan heb je prijs aan de overkant. Gelukkig bracht de paal redding voor Rupel Boom. In minuut 79 dan toch een voorsprong voor de thuisploeg via een strafschop (1-0) na een onnodige overtreding van Matisse Bergiers, een jeugdzonde zeg maar. Maar Rupel Boom wou deze wedstrijd absoluut niet verliezen en ging er nog tien minuten volle bak tegenaan. En met succes. Nadat eerst nog een kopbal van Mateo Siebens rakelings naast de staak belandde, zorgden niet toevallig drie spelers die op een sterke partij mochten terugblikken voor de gelijkmaker. Het leder kwam, na recuperatie in het middenveld, terecht bij Ruben Kesteleyn die in één tijd een schitterende pass langs de lijn verstuurde. Joren Geudens was met zijn snelheid eerst bij de bal om, ook in één tijd, hard en laag voor te zetten. Wie anders dan Toto Nzinga devieerde in één tijd de terechte gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Een doelpunt uit het boekje dat ook het thuispubliek in de handen deed klappen. In de slotminuut zou Rupel Boom net niet de verdiende overwinning binnenhalen. Toto Nzinga was iedereen weer te vlug af en legde klaar voor de ingevallen Achraf Bouhajra. Zijn schot werd door de doelman met een beenveeg uit doel gehouden.

Greg Vanderidt: “Deze wedstrijd tegen een team vergelijkbaar met de top 5 uit onze reeks, was voor ons een referentiepunt. Op deze sterke prestatie met de juiste mentaliteit moeten we verder werken en dan gaan we nog leuke dingen beleven.”

Krantenknipsels

— Kranten —

Opstelling thuisploeg

— Opstelling thuisploeg —

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 19.Ruben Kesteleyn, 3.Matisse Bergiers, 55.Lorenzo Matarrese (70′ 22.Fabio Polizzi), 20.Jimmy Cwynar (46′ 8.Joren Geudens), 5.Giulio Mapessa (46′ 2.Quinten Simons), 23.Simon Vereeck (46′ 15.Holly Tshimanga), 39.Yannis Augustynen, 32.Jaric Schaessens (88′ 17.Achraf Bouhajra), 10.Luca Polizzi (80′ 34.Mateo Siebens) en 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga.

Gele kaarten thuisploeg

Gele kaarten KRBFC

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten thuisploeg

79′  1-0  via strafschop

Scheidsrechter

Doelpunten bezoekers

87′  1-1  Thomas ‘Toto’ Nzinga