Ons verhaal

Vaak krijgen we de vraag: “Gvoetbal wat is dat nu precies?”

G
voetbal is voetbal die specifiek gericht is op personen met een beperking (fysiek en/of verstandelijk, autisme, …).

Vaak stellen mensen ons de vraag waar die G eigenlijk voor staat? Gehandicapten gokken mensen dan vaak, maar die G staat eigenlijk vooral voor: geïntegreerd, gelijkwaardig, grensverleggend, genieten, gewoon, …

Want daar gaat het bij Gvoetbal eigenlijk om: ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar favoriete sport uit te oefenen. Want de bal rolt gelijk voor iedereen! En dat was ook altijd het opzet bij de start van onze G-voetbalwerking: geen afzonderlijke werking die toevallig aan Rupel Boom verbonden is, maar een voetbalploeg die volledig deel uitmaakt van de grote Rupel Boom-familie, met een warme en kwaliteitsvolle omkadering.

Het is ondertussen 4 jaar geleden dat we met een aantal enthousiaste mensen besloten om een eigen G-voetbalwerking op te richten bij K. Rupel Boom F.C. Met onze werking richten we ons in de eerste plaats op personen met een mentale of verstandelijke beperking vanaf 12 jaar.

Onze eerste training ging door op woensdag 9 september 2015. Toen sloten meteen 8 spelers zich aan bij onze werking. Al heel snel groeide dat aantal en vandaag tellen we 16 spelers die elke week het beste van zichzelf geven.

Al is onze G-ploeg natuurlijk veel meer dan gewoon een voetbalploeg: we zetten niet alleen in op een sterke sportieve ondersteuning, maar ook een kwalitatieve begeleiding van onze spelers op alle vlakken. Zo organiseren we ook regelmatig activiteiten met onze ploeg en gaan we 1x per jaar samen op weekend. Een hoogtepunt voor veel van onze spelers!

De beste manier om het Gvoetbal en onze werking écht te leren kennen is uiteraard eens een kijkje komen nemen!