Start competitie 2018-2019

Beste spelers, ouders,

Dit weekend start de competitie 2018-2019. Onze spelers en trainers hebben er ondertussen een hele voorbereiding opzitten. Ze kijken met vertrouwen uit naar de talrijke uitdagingen tijdens het komend seizoen.

Aan onze spelers vragen we met heel veel enthousiasme te spelen voor hun ploeg waarin ze worden geselecteerd. Zorg mee voor een positieve uitstraling van de club binnen en buiten onze regio.
Dankzij jullie ongelofelijke inzet en respectvol gedrag op trainingen en wedstrijden kunnen wij fier zijn dat jullie bij K. Rupel Boom F.C. voetballen.
Jullie zijn tenslotte onze belangrijkste ambassadeurs voor onze 4-sterren-jeugdwerking en komen naar onze club om een goede opleiding te genieten.

Voor ouders hebben we een zeer belangrijke boodschap :
Het voetbalseizoen is nu nog maar een aantal weken ver en toch krijgen we de eerste signalen van wangedrag van ouders langs het veld (bij de eerste tornooien). Daarom willen we langs deze weg benadrukken dat wij als club dit afkeuren en hier streng tegen zullen optreden.Onze spelers moeten met plezier kunnen voetballen, zonder extra druk van papa of mama langs het veld.  Hoewel wangedrag van ouders (roepen, schelden, …) bij meerdere clubs spijtig genoeg voorkomt, hanteren wij bij Rupel Boom hiervoor een nultolerantie.
Dit betekent concreet dat ouders die dergelijk wangedrag vertonen hierop in eerste instantie vriendelijk zullen worden aangesproken door trainer, afgevaardigde en/of coördinatoren.
Indien dit geen beterschap geeft, dan zal je als ouder geweigerd worden om de wedstrijden van zoon/dochter bij te wonen.
In het ergste geval zullen wij genoodzaakt zijn de speler uit de club te verwijderen (en dit zou zeer spijtig zijn!).

Bovenstaande paragraaf is enkel bedoeld voor die ouders die zich hierdoor aangesproken mogen voelen. Voor wie dit niet geldt, danken we jullie voor de constructieve houding langs het voetbalveld.
Het zou zeer tof zijn om samen met ons te waken over de sfeer langs het veld en de ploeg in alle omstandigheden positief te ondersteunen.
Spreek gerust de ouder aan die tijdens de wedstrijd mentaal of fysiek dreigt te ontsporen, maar doe dit steeds op een rustige en vriendelijke manier.
Een beetje humor kan altijd wel helpen! https://m.youtube.com/watch?v=oU2i8RPlNiw. Hoe was je werkweek?

De club staat open voor suggesties of opmerkingen, zolang die op een constructieve manier worden aangereikt. Een jeugdwerking opbouwen, doen we samen met één gemeenschappelijke missie : “het beste voor het kind”.

Namens K. Rupel Boom F.C., willen we tot slot iedereen een leuk en sportief seizoen toewensen en hopen we dat we als jeugdwerking, als club, samen met jullie kunnen verder groeien.

Sportieve groeten

Gunther Van Steenwinkel
TVJO K. Rupel Boom F.C.

Jos Hosteaux
Jeugdvoorzitter K. Rupel Boom F.C.