G.V.: “Inderdaad. Een ideale voorbereiding met het oog op onze competitiestart volgende week zaterdag bij Thes Sport.”

Hebben de trainingen hervat: Tshimanga, Matarrese, Van Den Steen en Mapessa.

Selectie K.Rupel Boom FC

Coach Greg Vanderidt kiest uit Nolle, Vlogaert, Kesteleyn, Bergiers, F.Polizzi, Geudens, Kanu, Arrivas, Peeters, L.Polizzi, Bantu, Kyeremeh, Sula, Augustynen, Lukebakio, Mrani, Nzinga en Abaz.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het werd zeker geen afgang op bezoek bij Lierse Kempenzonen doch de 2-0 nederlaag afwenden was niet mogelijk, zeker wanneer er wat onkans in het spel zat.

Geen doelman Nolle op het wedstrijdblad. Die blesseerde zich op de laatste training. Een lot dat ook Augustynen toebedeeld was maar onze kapitein wou voor geen geld deze wedstrijd missen en verbeet het ongemak. Wel in het elftal: Arrivas. Verrassend weliswaar maar hij bewees wel dat hij over een wapen beschikt die elke ploeg kan doen afzien: snelheid.

De aanvangsfase was vrij evenwichtig en de thuisploeg kon enkel dreigen met hoekschoppen. Direct doelgevaar leverden deze niet op wel de daaruit vloeiende pogingen vanuit de tweede lijn. Hun lot was er telkens één van voorlangs. Eénmaal werd Tony Vlogaert na corner geklopt doch dit gebeurde van dichtbij uit buitenspelpositie. Dus ging dat Lierse feestje niet door. En Rupel Boom? Onze jongens legden af en toe leuke combinaties op de mat doch eens in de zestien werden de thuisverdedigers baas over de situatie. De 0-0 ruststand was logisch te noemen.

Na de pauze leek het Rupel Boom dat op zoek ging naar de openingstreffer. En dat lukte ei zo na. Eerst was de laatste pass niet zuiver genoeg om Abaz in een scoringskans voor doel te brengen. Maar na een knappe aanval leek het dan toch te gebeuren. ‘Toto’ Nzinga werd in stelling voor doel gebracht. Een kapbeweging teveel en weg kans. Ineens afdrukken had ongetwijfeld tot succes geleid. Het schudde de thuisploeg wakker en toen na hoekschop de taakverdeling niet helemaal gevolgd werd, kon een vrijstaande Van Acker de 1-0 binnen trappen. Twee minuten later kaatste een schot van Abaz via de binnenkant van de paal pardoes in de doelman zijn handen. En wat denk je? Drie minuten later viel de 2-0. Vlogaert kon een schot nog pareren doch op de herneming van Limbombe had hij geen schijn van kans. Match gespeeld? Augustynen liet zich onmiddellijk vervangen om geen verder risico met zijn blessure te nemen. Er volgden nog heel wat wissels. Toch bleven de Boomkes proberen. Met nog enkele minuten te spelen strandde een schot van Sula op de lat zodat voor het eerst in de voorbereiding van de competitie scoren niet lukte.

Greg Vanderidt: “Geen afbreuk aan de zege van Lierse Kempenzonen want wij hebben onze momenten niet gepakt om op voorsprong te komen. Als je dan kort na de eerste tegengoal op de binnenkant van de paal besluit en de bal recht in de handen van de doelman valt, weet je dat het niet voor ons zal zijn. Het schot op de lat had nog voor enkele minuten spanning kunnen zorgen maar ook dat was ons niet gegund.”
“Ik kan mijn spelers niets verwijten hoewel er zeker leermomenten waren. Op dat gebied is het goed om vlak voor de competitiestart zulk een wedstrijd te kunnen spelen.”

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

Jarno De Smet, Kenneth Schuermans, Tibeau Swinnen (85′ Cel Teunen), Jonathan Hendrickx, Thibaut Van Acker, Stallone Limbombe, Guillaume De Schryver (81′ Brent Laes), Jordi Baininwa (73′ Yvan Yagan), Alexander Maes, Jordy Gillekens en Joeri Poelmans (81′ Jens Naessens).

Opstelling KRBFC

Tony Vlogaert, Paolo Arrivas (77′ Fabio Polizzi), Kanu, ‘Toto’ Nzinga (64′ Yasin Mrani), Luca Polizzi, Emil Abaz (64′ Levi Lukebakio), Gyamfi Keremeh (64′ Robin Peeters), Matisse Bergiers, Ruben Kesteleyn, Yannis Augustynen (58′ Drin Sula) en Joren Geudens.
Bleven op de bank: Nehdi Jouini en Ryan Bantu.

Gele kaarten thuisploeg

7′ Jordy Gillekens
.

Gele kaarten KRBFC

11′ Emil Abaz
13′ Joren Geudens

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

52′  1-0  Thibaut Van Acker
57′  2-0  Stallone Limbombe