K. Patro Eisden Maasmechelen  0-0  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Punten pakken is de boodschap. Met de komst van de autoritaire leider Patro Eisden is dat geen sinecure. Zelfs als dat team vier basisspelers wegens schorsing moet missen.

Hopelijk hebben onze spelers deze week eens goed voor de spiegel gestaan. Geen uitvluchten zoeken en de schuld bij wie dan ook leggen maar in eigen boezem kijken. Er een erezaak van maken om jezelf de naam voetballer waardig te maken. Maar voetbal is een teamsport en succes kan pas geboekt worden onder het motto “één voor allen, allen voor één”. En die laatste één is één doel, met name het behoud voor Rupel Boom bewerkstelligen.

Zelfs al is dat tegen het sterke Patro. Met inzet, karakter en de juiste focus kan veel bereikt worden, vóór en tijdens de wedstrijd, meer dan 90 minuten lang.

Alle supporters op post ! Niet om onze spelers verwijten naar het hoofd te slingeren wanneer het minder loopt maar om de nodige support, steun en aanmoedigingen te geven. Ook naast het terrein “één voor allen, allen voor één”.
C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Diego Señorans en Christophe Mouton zijn geblesseerd.

Weetjes

Geen geschorsten in de kern van Rupel Boom.
Bij Patro Eisden moeten er 4 spelers met overlast aan geel in de tribune plaats nemen: Pietermaat, Mehanovic, Kis en Gueroui, die vorige wedstrijd het slachtoffer werd van een brutale elleboogstoot in de wedstrijd tegen FC Luik en er een oogkasbreuk aan overhield. Ook T1 Stijn Stijnen moet een tribuneplaats opzoeken.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit, in alfabetische volgorde, de doelmannen Laverge, Merckx, Van Opstal en veldspelers Bliek, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Dolet, Ekangamene, Gadji, Goossens, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Monden, Neral, Sekyere, Thuys, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De start van de wedstrijd was niet onaardig. De bezoekers leunden wat achterover om dan op counter genadeloos toe te slaan. Die tactiek wierp haar vruchten af net voor de eerste 9 minuten rond waren. Een lage voorzet van rechts naar de tweede paal waar een inlopende aanvaller een dot van een kans zou krijgen. Ware het niet dat Jonathan Vervoort met een sliding er nog een voet kunnen tussen zetten. Echter in plaats van naast deviëren verdween het leder in eigen doel (0-1). Een handvol minuten later kon doelman Juliaan Laverge een van aan de middellijn getrapte vrije schop nog net voldoende met de vingertoppen beroeren zodat die op de dwarslat strandde. Wat Rupel Boom ook probeerde de bezoekers gaven geen krimp. Of dan toch. Plots twee mensen vrij aan de linkerzijde. Het feestje kon niet doorgaan omdat de scheidsrechter een voorafgaande overtreding van Patro floot in plaats van balvoordeel te laten. Een paar minuten later kon Jason Bourdouxhe na een lang uitgesponnen aanval met een volley uitpakken. De bal week af op de rug van een verdediger, de doelman op het verkeerde been, doch net naast. Op de hoekschop kon Julius Bliek naar doel koppen. De bezoekende goalie kon simpel de bal vanonder de lat plukken. Onmiddellijk daarop werd aan de overzijde de wedstrijd ei zo na beslist. De vrije trap vanuit een zeer scherpe hoek strandde op de binnenkant van de verste staak. Rust 0-1.

Na de pauze viel dan wel snel de beslissing. Opnieuw een voorzet van de rechterzijde. Die bereikte Ferber voor doel. In feite onbegrijpelijk dat die op de rand van de kleine rechthoek, volledig vrijstaand, er in slaagde tegen de onderkant van de lat te trappen.
Het geluk bleek hem dan toch goed gezind want het leder kwam pardoes terug in zijn voeten terecht zodat nu binnentikken kinderspel was. De bezoekers speelden de wedstrijd freewheelend uit. In de slotfase moest ons sluitstuk Juliaan Laverge nog enkele malen gepast redding brengen om zwaardere cijfers te voorkomen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 8.Jason Bourdouxhe (61′ 91.Jeffrey Sekyere), 11.Levi Lukebakio (61′ 10.Jack Mmaee), 14.Stephen Buyl, 17.Koen Van Den Broek (69′ 6.Charni Ekangamene), 20.Momar Gadji (69′ 25.Luka De Herdt), 26.Matisse Thuys, 34.Jossue Dolet en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 4.Brice Verkerken en 5.Martynas Medelinskas.

Opstelling bezoekers

1.Jordi Belin, 4.Wouter Corstjens, 5.Jerôme Kroonen, 6.Henk Dijkhuizen, 7.Keano Vanrafelghem (80′ 8.Nick Van Diest), 9.Roman Ferber (90′ 16.Sam Valcke), 10.Mehdi Bounou (86′ 34.Yacine Bentayeb), 14.Jordan Renson, 20.Niels Verburgh, 30.Simon Bammens en 45.Leslie Bamona.

Gele kaarten KRBFC

36′ Levi Lukebakio
45′ Jossue Dolet
47′ Koen Van Den Broek

Gele kaarten bezoekers

30′ Henk Dijkhuizen
75′ Mehdi Bounou
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

08′  0-1  own goal Jonathan Vervoort
56′  0-2  Roman Ferber