R.F.C. DE LIEGE vs K. RUPEL BOOM F.C.

2 — 3 Locatie -

2

R.F.C. De Liege

Verlies

3

K. Rupel Boom F.C.

Winst

27/10/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Stade de Rocourt

Adres

Rue De La Tonne 80 te 4430 Ans

Voorbeschouwing

13 op 15 voor Rupel Boom, een te koesteren fase in de competitie die niet eens een derde ver is. Het is dus een luxe om als doelstelling te kunnen stellen een verlengstuk aan deze reeks te breien.

We vroegen aan T1 Greg Vanderidt naar zijn bevindingen.

Rupel Boom is, samen met Thes Sport (11 op 15), de enige twee clubs die in de laatste 5 wedstrijden ongeslagen bleven. Het illustreert hoe alle ploegen in deze reeks aan elkaar gewaagd zijn. Wat brengt dit in de groep teweeg?

G.V.: “Na onze overwinning van zondag tegen Patro zag ik sommige spelers teleurgesteld omdat we op een diefje zouden hebben gewonnen en ons spel niet goed zou geweest zijn. Dit vind ik een ambitieuze reactie maar we moeten alles in zijn context bekijken natuurlijk. Patro kwam naar ons met defensieve intenties en de bedoeling de nul te houden. Ze pasten zich aan ons spel aan. Ik moet toegeven dat dit een nieuw gegeven is en tevens wijst op respect van de tegenstander.”
“13 op 15 oogt mooi MAAR we moeten realistisch zijn en als we ons puntenaantal zien (13 op 24) merken we op dat we maar net geslaagd zijn. Dus het ligt allemaal in een klein hoekje en mogen we onze focus en doelstelling niet uit het oog verliezen. Namelijk ons zo vlug mogelijk redden.”
“De spelers reageren zeer sereen en zijn nuchter genoeg. Van euforie is geen sprake want er is vooral geen reden toe.”

Een verlengstuk aan de succesreeks breien betekent uiteraard puntenwinst. Niet evident in Luik?

G.V.: “”De vurige stede” heeft haar naam niet gestolen. Ik las deze week de Waalse pers en er wacht ons een warm onthaal. Luik wil ons kost wat kost bijbenen in de rangschikking. Recent haalden ze 7 op 9 en ze willen uiteraard doorgaan op hun elan.”
“Dit is een goede test voor mijn spelers. Ik verwacht veel van de anciens om de ploeg op sleeptouw te nemen en om de rust te bewaren binnen het elftal.”
“Het kan daar bij momenten heel heftig aan toe gaan, op en rond het veld. Het is een geweldige uitdaging voor ons om daar voor puntenwinst te gaan.”

Succes!

Ziekenboeg

Joren Geudens (revalidatie knie), Ruben Kesteleyn (ligamenten enkel) en Tony Vlogaert (operatie schouder) zijn nog out.
Daar komen jongeren Yusuf Köse en Quentin Van Den Steen bij met kleine kwaaltjes.

Weetjes

Yannis Augustynen maakt zijn lang verwachte rentree bij de beloften vrijdagavond op het kunstgrasterrein van Sporting Tisselt, Brielen 9, met aftrap om 20:30u.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Figys, Deloose, Van Humbeeck, Farin, Spaenhoven, Mambabua, Somers, De Paepe, Daeseleire, Canda, Rubanguka, Vereeck, Van Der Brempt, Jaeken, Put, Siebens, Polizzi, Schaessens, Laureys en Binst.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Gerechtigheid is geschied. Rupel Boom heeft de zeer moeilijke verplaatsing naar het kunstgras van Rocourt winnend af kunnen sluiten. Het pakt zo de drie punten op het veld van FC Luik. Drie punten die de Boomkes eigenlijk het vorige seizoen verdienden maar toen niet kregen.

De bezoekers begonnen dan ook furieus. Luik werd hoog onder druk gezet en slaagde er niet in om uit te voetballen, mede door een hoge dosis afval in hun spel. Bovendien had het een hoop overtredingen nodig om Rupel Boom van doelgevaar te houden. Dat leverde een vrije trap op voor Yannick Put. De bal ging maar centimeters over. Het was slechts uitstel. Nico Binst loodste Jaric Schaessens in de rug van de thuisdefensie. Onz middenvelder omspeelde de doelman en knalde hard in het dak van het doel (0-1). Rupel Boom ging op zoek naar meer en nog voor het halfuur was het opnieuw raak. Een knappe aanval in één tijd over Jaric Schaessens en Luca Polizzi kwam bij Nico Binst terecht. De spits faalde niet oog in oog met Debaty (0-2). Luik kwam dan mondjesmaat in de wedstrijd maar kreeg toch meteen een grote kans. De sterke Bangoura wurmde zich met wat geluk door het hart van de defensie. Stefan Deloose dook echter gepast in zijn voeten. Even later devieerde diezelfde Bangoura een voorzet van D’Ostilio centimeters naast. Rupel Boom reageerde via een hoekschop. Frédéric Farin kwam in een kansrijke positie. Zijn schot werd in extremis afgeblokt. Beide ploegen waren voor de rust nog één keer gevaarlijk. Stefan Deloose moest een knal van Niankou uit zijn doel halen. Aan de overkant werd Nico Binst na een puike actie van Yannick Put in schietpositie gebracht. Deze keer trok Debaty wel aan het langste eind. Rupel Boom mocht na een bijzonder dominante eerste helft met een dubbele voorsprong gaan rusten.

Na rust een sterker FC Luik. Aangevuurd door hun fanatieke aanhang schakelde het over naar powerplay met veel hoge voorzetten vanop de flank. Er kwam al snel dreiging op een hoekschop. Massa kopte naar doel. Stefan Deloose was verslagen doch Dimitri Daeseleire ruimde op vlak voor de doellijn. De aansluitingstreffer kwam er toch nog voor het uur. Mariën zette zich door op links en zette voor. Aan de tweede paal kopte Bangoura zijn derde kans van de namiddag dan toch tegen de netten (1-2). Luik nam dan de wedstrijd nog meer in handen en Rupel Boom kwam er te weinig uit. Verder dan een schot van Jonas Laureys (hoog over) en een kopbal van Nico Binst kwamen de Boomkes niet. Wanneer er dan ook nog eens dom balverlies werd geleden, werd de bal diep naar Mouchamps gestuurd. De schaduwspits liet Stefan Deloose kansloos (2-2). Erop en erover dacht de meerderheid van het stadion. Toch begon ook de Luikse motor te sputteren. De remonte had veel krachten van de thuisploeg gevergd en de druk werd sterieler. Echte grote doelkansen zouden de Luikenaars niet meer creëren. Stefan Deloose moest wel nog twee keer plat gaan op schoten van D’Ostilio en Mariën. En plots toch Rupel Boom. Na een kopduel aan de middenlijn belandde de bal op Boomse helft bij Michiel Jaeken die in één tijd knap de bal laag in de loop van Mateo Siebens stuurde. Doelman Debaty kwam veel te ver uit zijn doel en de Boomse youngster had dat schitterend in de mot. Hij legde breed en Jonas Laureys mocht in een leeg doel binnenschuiven (2-3). Wat een ontlading bij de bezoekers! Mateo Siebens kon zijn knappe invalbeurt ei zo na bekronen met een doelpunt. Na doorkoppen van Yannis Augustynen pakte hij uit met een puntertje maar Debaty zette zijn fout recht en pareerde knap. Luik kwam niet verder dan een resem hoge ballen en wat hete standjes in het strafschopgebied die niet tot schoten leidden. Het laatste wapenfeit leverde bijna het doelpunt van het jaar op. Jaric Schaessens zag doelman Debaty ver uit zijn doel staan en trapte vanop de middellijn naar doel. Het leder viel maar een half metertje over de dwarslat. Het maakte de vreugde bij de bezoekers er niet minder om toen de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd.

Rupel Boom pakt zo 16 op 18 in een reeks met onder andere drie verplaatsingen naar Wallonië. Het zou mooi zijn om deze knappe reeks nog een weekje door te trekken in de volgende thuismatch tegen Lierse Kempenzonen. Supporters allen op post en schreeuw de Boomkes naar een nieuwe driepunter!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Malgré trois belles occasions (Bangoura par deux fois puis Niankou), le RFCL était mené de deux buts à la pause. Les joueurs rentraient aux vestiaires juste après une belle intervention de Debaty devant Binst.

En seconde période, les Sang et Marine ont dominé leur adversaire et ont réduit l’écart via l’inévitable Bangoura avant d’égaliser via Mouchamps, en plus d’autres occasions de Niankou et D’Ostilio. Les joueurs de Marc Grosjean ont continué à alerter le gardien adverse avant de prendre un coup sur la tête… Sur une mésentente à la relance, Boom a inscrit le but de la victoire …

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Kevin Debaty, 5.Benjamin Van Der Ackerveken, 6.Emmanuel Massa, 9.Michael Lallemand, 10.Yoshi Mariën, 13.Damien Mouchamps, 16.Paul Armans Niankou, 18.Benoit Bruggeman (46′ 7.Randy Giargiana), 24.Yady Bangoura, 25.Jonathan D’Ostilio en 28.Benjamin Schmit.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst (82′ 27.Mateo Siebens), 10.Luca Polizzi (72′ 39.Yannis Augustynen), 17.Michiel Jaeken, 20.Jonas Laureys, 24.Yannick Put, 32’Jaric Schaessens (90′ 8.Steve Rubanguka) en 72.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 14.Seppe Somers, 18.Daniël Canbda Lubunda en 66.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

43′ Emmanuel Massa
62′ Kevin Debaty
70′ Yoshi Mariën

Gele kaarten KRBFC

76′ Dimitri Daeseleire
84′ Yannick Put
90′ Jens De Paepe

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

14′  0-1  Jaric Schaessens
25′  0-2  Nico Binst
59′  1-2  Yady Bangoura
68′  2-2  Damien Mouchamps
83′  2-3  Jonas Laureys

Scheidsrechter

Baptiste FEDERICO

Assistent scheidsrechters

Vincent ROZET en Denis LALLEMAND

Locatie

-