K. RUPEL BOOM F.C. vs F.C. SERAING

2 — 0 Locatie -

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

0

F.C. SERAING

Verlies

15/12/2019 | 15:00
-

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

F.C. Seraing  4-1  K. Rupel Boom F.C.

Wedstrijdbal geschonken door

Voorbeschouwing

Rupel Boom kan met 23 punten, dat zijn 3 punten meer dan halfweg vorig seizoen, tevreden terugblikken op de heenronde.
Met de komst van de profs van FC Seraing, dat net een trainerswissel heeft doorgevoerd, is het niet evident om daar een nieuwe driepunter aan toe te voegen.
Maar iets zegt ons dat de mannen van coach Greg Vanderidt er wel op gebrand zijn.

Greg, je gezondheid bij het bezoek aan Sint-Eloois-Winkel Sport liet je in de steek. Dan is zulke ruime zege een welgekomen pijnstiller, zeg maar.

G.V.: “Uitgezonderd de eerste 10 minuten vond ik ons zeer goed spelen. En dit zeg ik niet door de ruime winst. In een andere veldbezetting én met specifieke opdrachten zaten we aanvankelijk niet goed in de wedstrijd maar na het openingsdoelpunt viel alles in zijn plooi.”
“Het klopt dat ik serieus verkouden was. Daarom dat ik ook verkoos om apart te rijden in plaats van met de bus. De eenzame lange terugreis nam ik er met veel plezier bij!”

FC Seraing, dat zal van een andere kaliber zijn. Wel vreemd, dat Rupel Boom plots naast hen staat in de rangschikking.

G.V.: “Omdat we na onze start, 0 op 9, een sterk parcours hebben afgelegd. Elke week benadruk ik de sterkte van de tegenstanders. En ook Seraing verdiend respect maar het is wel tijd om ook ons elftal in de kijker te zetten. Mijn spelers verzetten bergen werk en hebben er een fantastische heenronde opzitten. Ze hebben voor elk puntje gestreden en hebben elk punt verdiend.”

Is de 4-1 nederlaag uit de heenwedstrijd een extra motivatie voor zondag?

G.V.: “Dat heb ik deze week gevoeld tijdens de trainingen. De overwinning van verleden week smaakt naar meer. Er zal gestreden worden en we gaan ons vel heel duur verkopen. We moeten realistisch zijn maar er is niets mis met ambities te hebben. ”

Farin en Put keren terug uit schorsing. Dat betekent positieve selectieproblemen?

G.V.: “Er bestaan geen positieve problemen, enkel negatieve. Zoals verwacht tekenden de jongens, die verleden week invielen, present. Dat stemt me tevreden want je kan moeilijk een seizoen met 11 spelers draaien. Het zou niet meer dan normaal zijn moesten er geen spelers ontgoocheld zijn omdat ze niet starten. Aan mij om dit op te lossen natuurlijk.”

We tellen 3 punten meer dan vorig seizoen en de 16de match werd toen verloren zodat met 20 punten de winterstop werd ingegaan. Puntenwinst zondag geeft meer ademruimte.

G.V.: “Een reden te meer om voor de laatste keer dit jaar te knallen. Bonussen zijn zo belangrijk dat je je niet kan permitteren om ze niet te verzilveren. We moeten het Seraing zo moeilijk mogelijk maken!”

Succes!

Ziekenboeg

Joren Geudens, Ruben Kesteleyn en Tony Vlogaert zijn nog buiten strijd.

Weetjes

Max Van Der Brempt is geschorst na 3 gele kaarten bij de Beloften.
Yannick Put en Frédéric Farin keren terug uit schorsing.

Vóór de aftrap van de wedstrijd zal Jonas Laureys kort gehuldigd worden. Omdat hij, na zijn doelpunt vorige wedstrijd, zich gekroond heeft tot topschutter van fusieclub K. Rupel Boom FC aller tijden in de nationale voetbalreeksen. Hij onttroont daarmee Jeroen Mertens.

In het kader van de Warmste Week worden er gesigneerde clubsjaals verloot. De lotjes worden o.a. verkocht vóór en tijdens de rust van de match tegen FC Seraing. De opbrengst gaat naar de G-ploeg van Rupel Boom. De trekking vindt plaats na de wedstrijd door 3 gewezen Boomse voetballers, met name Davy De Smedt (onze huidige Sportief Manager), Eddy Van Hoyweghen (ex-FC Boom) en Johnny Van Den Bossche (ex-FC Boom).

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Figys en Van Humbeeck.
Veldspelers Daeseleire, Somers, Mambabua, De Paepe, Farin, Spaenhoven, Schaessens, Vereeck, Jaeken, Siebens, Augustynen, Rubanguka, Put, Polizzi, Laureys en Binst.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom is er net als vorig seizoen in geslaagd om te stunten tegen de sterke profclub Seraing. Nadat de laatste wedstrijd van vorig seizoen op 2-0 eindigde, kreeg ook de laatste wedstrijd van 2019 dezelfde uitslag tegen ‘les Metallos’.

Seraing zette meteen hoog druk en Rupel Boom leed na 30 seconden al balverlies. Cascio ging aan de haal met de bal maar Stefan Deloose stond pal en behoedde de Boomkes van een wel heel vroege achterstand. Die misser zouden de profs zich nog beklagen. Want de amateurs sloegen terug en hoe! Nick Spaenhoven lanceerde Jonas Laureys op links. Zijn voorzet kwam ideaal voor Luca Polizzi maar die werd afgeblokt. Geen probleem dacht de mee opgerukte Frédéric Farin. Hij nam met zijn linker de bal op de slof en ex-eersteklassedoelman Werner was kansloos (1-0). Seraing reageerde via een stilstaande fase. Een knap getrapte hoekschop kwam bij Faye terecht die gelukkig voor de thuisploeg geen gat in de netten, maar een gat in de lucht trapte. In minuut 25 werd Jaric Schaessens gelanceerd. Hij zette voor naar de tweede paal waar Jonas Laureys een teen te kort kwam om binnen te tikken. Wat later opnieuw de Rupel Boomse topschutter aller tijden in de nationale reeksen. Hij zette een knappe één-twee op met Nico Binst en mocht alleen op Werner af gaan. Hij dribbelde de bal voorbij de doelman maar helaas ook voorbij de achterlijn. Op slag van rust opnieuw de bezoekers. Cascio had plots een zee van ruimte om op het Boomse doel af te stormen. Hij trapte echter onbesuisd naast. 1-0 dus na een evenwichtige eerste helft.

Na rust bleef Rupel Boom aardig combineren. Jonas Laureys liet een afvallende bal verraderlijk botsen. Werner redde puik. Ook Yannick Put kon nog dreigen na een vrije trap. Zijn schot was echter gekraakt waardoor de bezoekende doelman eenvoudig kon oprapen. Het uur passeerde en Seraing besloot dan maar om stevig te beginnen drukken. Het leverde ook enkele kansen op. De snelle Sanogo kapte zijn bewaker uit en trapte een listige plaatsbal. Stefan Deloose haalde de bal knap uit de verste hoek. Diezelfde Stefan Deloose moest nadien een voorzet van Swers van onder de lat tikken. In de rebound speelde Labylle Cascio aan. Ook zijn derde kans van de match ging de mist in want Frédéric Farin gooide zich in de baan van het schot met een hoekschop als gevolg. Rupel Boom reageerde met een vluchtschot van Nick Spaenhoven. De bal viel net iets te laat naar beneden en belandde op het dak van het doel. De druk van de bezoekers hield echter aan. Sanogo zocht tot tweemaal toe tevergeefs een stafschop. De tweede maal werd hij bedankt met geel. Ook op twee hoekschoppen konden de bezoekers dreigen. Boulenger kopte over en Faye vond opnieuw Stefan Deloose op zijn weg. Rupel Boom kwam er nauwelijks uit tot de onvermoeibare Mateo Siebens, ingevallen voor Nico Binst, kon uitbreken. Hij stuitte eerst op Al Badaoui die hem vervolgens neerhaalde. Op aangeven van de grensrechter wees de goed leidende scheidsrechter naar de stip. Yannick Put trapte binnen het bereik van Werner, maar de bal was hard genoeg getrapt om alsnog in doel te vliegen. 2-0 en boeken toe voor de bezoekers.

Bijzonder knappe zege van de Boomkes die als amateurclub het jaar afsluiten op een gedeelde vierde plaats. Het is stilaan geen toeval meer. Nu tot in januari de batterijen opladen voor de belangrijke uitwedstrijd naar Olympic Charleroi. We wensen alle supporters fijne feestdagen en een spetterend 2020 toe.

De winnaar van de footlunch pronostiek is dhr Robert Bormans.
Hij raadde net als 5 anderen de 2-0 uitslag maar was met zijn 11de minuut het dichtst bij het eerste doelpunt.
Proficiat
aan de winnaar gewenst!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire (88′ 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya), 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst (78′ 34.Mateo Siebens), 19.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens (90′ 8.Steve Rubanguka) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 11.Michiel Jaeken, 14.Seppe Somers en 23.Simon Vereeck.

Opstelling bezoekers

1.Olivier Werner, 2.Iebe Swers, 4.Wagane Faye, 6.Theo Pierrot, 10.Abdelhafid Al Badaoui, 11.Ali Sanogo, 14.Leroy Labylle, 15.Marcos Maydana (69′ 27.Mohammed Admi), 21.Brahim Sabaoui, 23.Alessio Cascio (80′ 9.Florent Stevance) en 24.Benjamin Boulenger.

Gele kaarten KRBFC

17′ Frédéric Farin
44′ Nico Binst
71′ Luca Polizzi
.

Gele kaarten bezoekers

13′ Brahim Sabaoui
61′ Theo Pierrot
78′ Ali Sanogo
94′ Abdelhafid Al Badaoui

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

02′  1-0  Frédéric Farin
93′  2-0  Yannick Put (pen.)

Scheidsrechter

Tom STEVENS

Assistent scheidsrechters

Tom DILLEN en Wesley BOETS

Locatie

-