OLYMPIC CHARLEROI C.F. vs K. RUPEL BOOM F.C.

1 — 0 Locatie -

1

OLYMPIC CHARLEROI C.F.

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

11/01/2020 | 20:00
-

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  2-0  Olympic Charleroi C.F.

Adres

Rue Neuve 75A te 6061 Montignies-Sur-Sambre

Stade De La Neuville

Voorbeschouwing

De knappe overwinningen bij Sint-Eloois-Winkel (1-5) en thuis tegen Seraing (2-0) zorgden half december voor een 6 op 6 en 26 punten bij het ingaan van de winterstop. Het zijn precies die 6 punten die Rupel Boom meer telt dan vorig seizoen op hetzelfde moment. Het beoogde doel is daarmee van bijlange nog niet bereikt maar het bezorgt Rupel Boom toch een zekere bonus.

We vroegen Greg Vanderidt zijn terugblik op de heenronde te geven.

G.V.: “Eerst en vooral wil ik iedereen die Rupel Boom een warm hart toe draagt een gezond en gelukkig 2020 wensen.”
“Ik ga niet ontkennen dat ik mijn twijfels had in het begin van de voorbereiding. Niet zozeer door de kwaliteit van de groep maar de kwantiteit baarde me zorgen.”
“Gaandeweg de maand augustus, onder meer door het schitterend (speur)werk van Davy De Smedt begon het plaatje te kloppen. De spelers die er bijkwamen hebben in de eerste ronde hun meerwaarde bewezen.”
“Ik val in herhaling als ik zeg dat de spelers week in week uit bergen werk verzetten tijdens de trainingen. Het resultaat zie je dan ook tijdens de wedstrijden. Het is echt niet vanzelfsprekend om te strijden tegen ploegen die andere middelen hebben dan de onze.”
“Maar dit zullen wij NOOIT als excuus gebruiken! Het is aan ons om daar antwoorden op te vinden. Ik zie meer en meer een herkenbaar patroon in ons spel en dat zijn positieve zaken om verder mee te werken.”
“Met 26 punten de winterstop in, na een seizoensopener van 0 op 9, is dubbel en dik verdiend. Hier zie je ook dat we stappen hebben gezet in vergelijking met verleden jaar, of beter seizoen.”
“De heenwedstrijd op Dessel zit me om verschillende redenen nog behoorlijk dwars maar de positieve momenten overheersen met voorsprong deze heenronde, met als uitschieter onze bekercampagne en de 2-3 winst in Luik.”

Bij Rupel Boom is er geen reden om in januari aan de spelersgroep te sleutelen. Sommige andere clubs zijn wel bijzonder actief. Volg jij dat op om de tegenstanders te doorgronden?

G.V.: “Tja, elke dag zijn er nieuwkomers en vertrekkers bij onze concurrenten. Sommige clubs spreken over ‘opportuniteiten’, bij andere clubs lijken het ‘paniekaankopen’.
“Wij hebben geen enkele redenen om actief te zijn tijdens de wintermercato. Ik ben zeer tevreden over mijn spelersgroep.”

We hervatten met een verplaatsing naar Olympic Charleroi C.F. waar coach Czerniatynski onlangs vervangen werd door Thierry Pister. Hoe schat je deze tegenstander in?

G.V.: “Verleden week ging ik kijken naar hun oefenwedstrijd tegen Namen en er is toch wel wat veranderd onder Thierry Pister. Er wordt meer gehamerd op discipline en organisatie en er staat een goed blok. Ze zullen ons opwachten met geslepen messen, iets wat ik al een tijdje zeg tegen mijn spelers. Zaterdag moeten we er echt voor zorgen dat we in oorlogsmodus naar ginder trekken.”

We vernamen dat Dimitri Daeseleire tijdens de laatste training van 2019 gekwetst uitviel. Wat is de stand van zaken?

G.V.: “Er is sprake van een verrekking van zijn mediale band, een blessure opgelopen inderdaad tijdens de laatste training van het jaar.”
“Dit typeert ook de ploeg, het gebeurde tijdens een partijvorm waar Dimi voluit ging om te scoren en een jammerlijke beweging maakte waardoor hij de bal verkeerd raakte. Om maar te zeggen dat we elke training zeer gretig trainen …”

Nog ander nieuws uit de ziekenboeg?

G.V.: “Joren mag zijn revalidatie opdrijven en dat gaat de goede kant uit. Hetzelfde geldt voor Tony die de sessies bij de kine mag opvoeren.”

Afgelopen dinsdag werd vlot gewonnen tegen KCVV Elewijt met 0-8. Een signaal dat de spelersgroep scherp en gretig uit de winterstop gekomen is?

G.V.: “De groep stelde niet teleur. Alhoewel ik geen enkel belang hecht aan de score heb ik inderdaad veel grinta gezien. De spelers speelden met hartslagmeters en de resultaten waren zoals verwacht. Dit was een waardig alternatief voor een training.”
“Nico, Yannick, Jonas, Jaric en Mateo maakten de doelpunten in een leerrijke partij.”

Succes zaterdagavond!

Ziekenboeg

Dimitri Daeseleire is out.
De overige langdurig geblesseerden revalideren verder in gunstige zin.

Weetjes

De topper van deze 17de speeldag FC Seraing – KMSK Deinze werd reeds gespeeld op 21 december. De thuisploeg, de week tevoren nog geklopt door onze Boomkes met 2-0, versloegen de autoritaire leiders met 1-0.

Selectie K.Rupel Boom FC

Deloose, Figys, Van Opstal, Somers, Mambabua, De Paepe, Spaenhoven, Farin, Put, Schaessens, Vereeck, Jaeken, Siebens, Binst, Polizzi, Augustynen, Laureys en nog 2 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de beloften op vrijdagavond (20:30u) op het kunstgrasterrein van Sporting Tisselt, gelegen Brielen 9 te 2830 Tisselt (Willebroek).

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Voetbal kan onrechtvaardig zijn. De Boomkes kunnen erover meespreken dit seizoen. Na de wedstrijd op KSK Heist, leek deze bij Olympic wel een déjà-vu. Want in de eerste match van 2020 ging een bijzonder pover Olympic Charleroi met de drie punten lopen zonder ook maar één noemenswaardige kans te creëren. Zelfs de Waalse pers spreekt achteraf van een heuse hold-up door de thuisploeg.

De wedstrijd begon gesloten. Ook omdat op de akker in het pittoreske Stade De La Neuville goed combineren moeilijk was. Maar de eerste vlotte actie van Rupel Boom waarbij Nico Binst perfect centraal diep werd gestuurd, zorgde meteen voor ophef. Onze aanvaller werd alleen op doel afgaand ongestraft langs achter tegen de vlakke gewerkt. Is rood geven in de 10de minuut te vroeg misschien? De glibberige ondergrond beperkte het aantal goede combinaties over de grond. Maar Rupel Boom kwam gaandeweg toch beter in de wedstrijd. Jonas Laureys brak door op links en wilde voorzetten. Van De Kerkhof kreeg de bal tegen de arm die ver van het lichaam verwijderd was. De scheidsrechter liet – nog maar eens – onbegrijpelijk voortspelen. Wat later een combinatie tussen Luca Polizzi en diezelfde Jonas Laureys. Die passeerde zijn man en botste dan met Thibaut in de zestien. Ditmaal te licht voor een strafschop en ook geen aanzet tot compensatie met de eerdere fases in het achterhoofd.  Jaric Schaessens kon iets na het halfuur Nico Binst de diepte in sturen.  Hij kapte zijn man uit en legde opnieuw terug naar Jaric Schaessens. Die plaatste de bal over. De enige keer dat Olympic in de buurt van het doel kwam, kon Zock vrij aanleggen. Die waande zich echter een rugbyspeler en hij vlamde de bal het stadion uit.

Na de rust een dominanter Rupel Boom dat de bal uitstekend liet rondgaan en dat Olympic op eigen helft terugdrong. Zo loodste Yannick Put Nico Binst door de buitenspelval. Hij wou ineens trappen maar raakte de bal niet goed waardoor die naast hobbelde. Jaric Schaessens probeerde het dan maar eens met zijn handelsmerk: een plaatsbal van net buiten de zestien. Moriconi had een supersave in petto en tikte de bal net naast de paal. Dan was het aan Nick Spaenhoven om aan een rush te beginnen. Zijn voorzet was perfect voor de inlopende Nico Binst. Tegen de buffelstoot van onze spits had niemand een verhaal … behalve de dwarsligger. Ook nog protest bij Rupel Boom omdat de bal na een scrimmage voor doel eventueel over de doellijn zou zijn gebotst maar dat bracht geen soelaas. Dame Fortuna koos echt niet de Boomse zijde. Een harde lage schuiver werd onderweg naar succes nog even door een verdediger geraakt zodat het leder nipt naast vloog. Ondertussen had coach Pister bij Olympic de lange Jatta voorin ingebracht. Tot diens verbazing viel er, bij de eerste maal dat de thuisploeg in de zestien kwam, een bal na een aarzeling in de Boomse defensie voor zijn voeten. Hij frommelde onverbiddelijk de onverdiende 1-0 op het bord. Olympic begon dan met tijdrekken en het tempo uit het spel te halen met vervelende overtredingen. Ze werden dan nog eens geholpen door de lijnrechter die in de weg stond van Yannick Put toen die een hoekschop wou trappen. Onze kapitein wou uiteraard haast maken en bij het aandringen om plaats te ruimen vond de assistent blijkbaar dat dit te overdreven gebeurde. De vlag de hoogte in en een tweede gele kaart voor Yannick Put. De ingevallen Mateo Siebens kon ook nog eens uitbreken maar alweer hield die dekselse Moriconi Rupel Boom van een doelpunt. Het mocht niet zijn. Stefan Deloose ging mee naar voor maar de ultieme kopbal van Yannis Augustynen was te centraal gericht en dus geen probleem voor de doelman.

Een frustrerende avond voor Rupel Boom. Bovendien toonde Olympic zich een nog zwakkere winnaar dan het zich een zwakke tegenstander toonde. Spelers en supporters van Rupel Boom werden uitgedaagd. De bezoekers hadden zich de eerste wedstrijd van 2020 anders voorgesteld. Gelukkig komt er met Heist volgende week een ploeg langs waar Rupel Boom nog een sportief eitje mee te pellen heeft. Supporters allen op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Tanguy Moriconi, 3.Kevin Van Den Kerkhof, 7.Ilias Sbaa, 8.Laurent Castellana, 10.Quentin Vanderbecq (70′ 11.Yoroma Jatta), 14.Etienne Wala Zock, 17.Nathan Durieux (59′ 49.Amine Jiyar), 22.Nawfal Largo (70′ 9.Valentin Lamort), 23.Quentin Laurent, 25.Aymeric Thibaut en 90.El Mehdi Khaida.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 10.Luca Polizzi, 20.Jonas Laureys (77′ 34.Mateo Siebens), 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens, 39.Yannis Augustynen en 55.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 31.Maxim Figys, 11.Michiel Jaeken, 14.Seppe Somers, 17.Max Van Der Brempt, 23.Simon Vereeck en 44.Achrtaf Bouhajra.

Gele kaarten thuisploeg

59′ Quentin Vanderbecq
83′ Amine Jiyar

Gele kaarten KRBFC

09′ Yannick Put
88′ Nick Spaenhoven

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

88′ Yannick Put (2de geel)

Doelpunten

83′  1-0  Yoroma Jatta

Scheidsrechter

David BERTHOLET

Assistent scheidsrechters

Thomas DERUBEIS en Nicolas PICMAN

Locatie

-