Francs Borains vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 0

2

Francs Borains

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

31/10/2021 | 15:00

Samenvatting

Adres

Rue Saint-Antoine, 7300 Boussu

Stade Robert Urbain (tot 2008 genaamd Stade Vedette)

Voorbeschouwing

Tegenstander Francs Borains verloor vorig weekend voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd. Thes Sport klopte de Henegouwers met 4-3.
Afgelopen woensdagavond trad Francs Borains in eigen huis aan tegen Beerschot, een wedstrijd in de 1/16e finales van de Beker van België.
De ploeg van voorzitter Georges-Louis Bouchez hield lang stand ondanks een tegendoelpunt in de aanvangsminuut. Meer zelfs, het derde en vierde kwartier werd Beerschot weggedrukt. De gelijkmaker bleef evenwel uit. Pas rond het uur kon de uitploeg de score verdubbelen. De moed zakte dan in de schoenen van onze tegenstander van zondag. Het werd uiteindelijk 0-4. Benieuwd of het mentaal of fysiek sporen zal achterlaten.

Maar Rupel Boom moet naar zichzelf kijken. Het vrije weekend vorige week heeft de Boomkes verder naar beneden in de rangschikking geduwd. Knokke FC en SE Winkel Sport behaalden immers respectievelijk 1 en 3 punten. Hierdoor staat Rupel Boom nu op een voorlaatste plaats. Groot is de kloof niet maar met Francs Borains, FC Luik en Visé de komende 3 wedstrijden op het menu is het alle hens aan dek om niet verder weg te glijden.
Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en met de steun van de supporters die onvoorwaardelijk onze jongens steunen in goede en kwade dagen kan altijd een goed resultaat geboekt worden. Het zou leuk zijn om op die wijze onze trouwe supporters te bedanken. En uiteraard de weg naar boven te kunnen aanvangen.

Ziekenboeg

Lorenzo Matarrese is ziek.

Weetjes

Matisse Bergiers is geschorst na 3 gele kaarten.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit:
Nolle, Vlogaert, Kesteleyn, Geudens, Arrivas, Mapessa, F. Polizzi, L. Polizzi, Kanu, Peeters, Tshimanga, Augustynen, Kyeremeh, Sula, Lukebakio, Monroy, Abaz en Mrani.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het is vandaag makkelijk pronostikeren op een uitwedstrijd van Rupel Boom. Drie van de vier verplaatsingen eindigden op een 2-0 nederlaag. Driemaal min of meer hetzelfde scenario. In het spel minstens de evenknie tot zelfs beter maar in de efficiëntie duidelijk ondermaats. Enkel op Knokke werden we beloond. Een te karige oogst.

In de striemende regen op bezoek bij Francs Borains begonnen de Boomkes met goede intenties. Er werd al snel een hoekschop afgedwongen maar die bracht zoals het ganse seizoen geen gevaar op. Gyamfi Kyeremeh probeerde van afstand doch kraakte zijn schot. De thuisploeg viel in de aanvangsfase op door zich te viseren op de enkels van Augustynen en Tshimanga. De spelleider had het door en toonde al vroeg de gele kaart voor Chaabi, mét resultaat. Frans Borains ging dan maar voetballen en kende bij de eerste behoorlijke aanval meteen succes. Een voorzet van links bereikte Habbas vlak voor doel. Jordi Nolle pakte uit met een knappe reflex, devieerde het leder tegen de lat maar had de pech dat de bal terug in de voeten van Habbas belandde. Die miste nu niet (1-0). De Boomkes lieten de moed niet zakken, speelden met veel overgave en lieten op het doorweekte veld enkele mooie combinaties zien. Luca Polizzi vond Fran Monroy op rechts. Diens voorzet kreeg ‘Toto’ Nzinga niet onder controle dus weg kans. De thuisdefensie acteerde bijwijlen paniekerig. Holly Tshimanga stuurde ‘Toto’ Nzinga door het hart van de verdediging. De doelman kon met een beenveeg in hoekschop werken. Even later werd ‘Toto’ Nzinga opnieuw afgezonderd na een knappe aanval. De thuisgoalie pakte uit met een geweldige save op het gekruist schot. In plaats van een verdiende gelijkmaker kreeg Rupel Boom in de slotminuten van de eerste helft het deksel op de neus. Op een scherp aangesneden hoekschop in het pak werd niet afdoend gereageerd en de bal viel voor de voet van Chaabi die de 2-0 tegen de netten prikte. Toch leken de Boomkes voor de rust toch te kunnen milderen. Paolo Arrivas waagde zijn kans doch keeper Vandermeulen redde opnieuw. Op de, nu wel goed getrapte, hoekschop kon Kanu naar doel koppen, echter precies in de handen van de doelman.

Na de pauze het gekende éénrichtingsvoetbal, veel balbezit maar vergeten zichzelf te belonen met een doelpunt. En Dame Fortuna heeft Rupel Boom ook al uit haar lijstje geschrapt. Op een moment dat de thuisploeg naar adem snakte, logisch na de midweek match voor de beker tegen Beerschot en het huidige zware terrein, kon een aansluitingstreffer met nog een kwartier te spelen het nog spannend maken. Het schot van Emil Abaz stuitte evenwel via de onderkant van de lat tegen de binnenkant van de staak en zo terug het veld in en dan niet in de voeten van één van onze spelers.

Door de zege van La Louvière staan de Boomkes nu samen met de Wolven op de laatste plaats. Tijd om het tij te keren …

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

 

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling thuisploeg

27.Maxime Vandermeulen, 4.Drice Chaabi, 5.Nikola Pejcic, 8.Pierre Lavenant, 10.Melvin Renquin (55′ 44.Axel Lauwrensens), 14.Steven Crolet (37′ 7.Lorenzo Lai), 20.Mike Ebui (69′ 9.Alessio Caufriez), 21.Wilcem Alouache, 26.Houssen Abderrahmane, 28.Paul Niankou en 72.Donavan Habbas (55′ 11.Maki Tall).

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 4.Fabio Polizzi, 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (58′ 14.Levi Lukebakio), 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi (58′ 37.Drin Sula), 18.Gyamfi Kyeremeh (58′ 11.Emil Abaz), 24.Fran Monroy, 27.Paolo Arrivas (75′ 17.Yasin Mrani), 33.Joren Geudens (75′ 8.Robin Peeters) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert en 19.Ruben Kesteleyn.

Gele kaarten thuisploeg

06′ Drice Chaabi
36′ Nikola Pejcic
68′ Mike Ebui

Gele kaarten KRBFC

76′ Yasin Mrani
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

10′  1-0  Donovan Habbas
41′  2-0  Drice Chaabi

Scheidsrechter

Quentin MALHAISE

Assistent scheidsrechters

Thibaut PATRIS en Cedric BEHEYDT