K.S.K. Heist vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 2

1

K.S.K. Heist

Verlies

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

29/01/2022 | 20:00

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  0-0  K.S.K. Heist

Adres

Lostraat 50 te 2220 Heist-Op-De-Berg

-

Voorbeschouwing

Rupel Boom hervat op en tegen KSK Heist.
Hoe hebben de ploegen de periode van de verlengde winterstop verteerd? Treden er nieuwe spelers aan? Kan Rupel Boom op het elan van de twee opeenvolgende overwinningen van eind 2021 verder gaan? Niemand die het weet.

Bij de Boomkes kunnen we met zekerheid zeggen dat er geen beroep meer kan gedaan worden op Lorenzo Matarrese die sinds de voorbereiding op het seizoen met een blessure sukkelt. Onze medische staf oordeelt dat een klein operatief ingrijpen noodzakelijk is, de speler is daar niet van overtuigd.
In de zieken- of gekwetstenboeg vinden we nog Fabio Polizzi, Emil Abaz, Gyamfi Kyeremeh en de nog steeds revaliderende Achraf Bouhajra maar ook …  nieuwe aanwinst Martynas Medelinskas. Brute pech voor de centrale verdediger die deze week op training de enkel zwaar verzwikte en waarschijnlijk meerdere weken buiten strijd zal zijn.

Maak dus de verplaatsing naar Heist-Op-Den-Berg om onze Boomkes aan te moedigen!

Ziekenboeg

F. Polizzi, Abaz, Kyeremeh, Medelinskas, Bouhajra en Matarrese.

Weetjes

Op vrijdag 27 januari vierde Yannis Augustynen zijn 27ste verjaardag. Kunnen zijn ploegmakkers (en hijzelf) hem een leuk verjaardagscadeau bezorgen met een zege in Heist?

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vlogaert, Bergiers, Geudens, Mapessa, Kesteleyn, Arrivas, Van Den Broek, Van Den Steen, Lukebakio, Peeters, Kanu, Tshimanga, Augustynen, L. Polizzi, Mrani, Sula, D’Hoey en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het was snel duidelijk dat er geen academisch voetbal kon verwacht worden op een slecht terrein. De coach van de thuisploeg noemde het na de wedstrijd een wei …

Rupel Boom schoot het best uit de startblokken en mocht al vlug een eerste hoekschop trappen via Luca Polizzi. De thuisdefensie kon onvoldoende ontzetten en vanuit het Boomse middenveld vond Holly Tshimanga opnieuw Luca Polizzi op de linkerflank. Een prima voorzet volgde en ‘Toto’ Nzinga wist zich uit het pak los te maken om de 0-1 met het hoofd, jawel, tegen de touwen te werken. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. De thuisploeg nam het heft in handen. Na een combinatie centraal werd Lemti aangespeeld. Velen zagen buitenspel, de assistent-scheidsrechter niet want de vlag bleef omlaag en de 1-1 was een feit. We speelden amper 7 minuten. De snelle gelijkmaker gaf de thuisploeg een boost. De nieuwe Boomse goalie Juliaan Laverge stond evenwel secuur zijn doelgebied te verdedigen. De prik van Heist was na een dik kwartier uitgewerkt. Rupel Boom kon terug meer evenwicht in de partij brengen. Maar het bleef moeilijk combineren op deze ondergrond. Sommige spelers konden er beter mee om dan anderen. Zelfs de scheidsrechter ging op een bepaald moment zwaar onderuit waarna hij even verzorging nodig had. Maar nieuw Booms initiatief werd vlak voor het halfuur beloond. Kanu stuurde met een knappe pass Paolo Arrivas de ruimte op de linkerkant in. Op de lage voorzet naar de eerste paal haastten zowel Luca Polizzi als Holly Tshimanga zich naar het leder, elk vergezeld van een verdediger. Veel volk dus wat doelman Van Aerschot belette om in te grijpen. Luca Polizzi viseerde al glijdend de binnenkant van de staak. De bal kaatste precies terug in de voeten van Holly Tshimanga die van dichtbij niet meer missen kon (1-2). Opnieuw nam KSK Heist de teugels vast. Wel met dreiging maar zonder uitgespeelde kansen. Op vijf seconden van het rustsignaal koos Dame Fortuna de zijde van de Boomkes. Na een knappe thuisaanval zag Absisan zijn schot, gedragen door de wind, stranden op de dwarslat. We gingen dus rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de pauze verslechterde de kwaliteit van de grasmat verder zodat het meer en meer strijden met veel duels werd in plaats van voetballen. In die strijd ging onze kapitein Yannis Augustynen voorop. Met zijn gekende ongebreidelde inzet heerste hij op het middenveld. Heist raakte niet verder dan enkele schoten van afstand die telkens naast zeilden of doelman Laverge niet in verlegenheid konden brengen. In de laatste 20 minuten kreeg Rupel Boom meerdere mogelijkheden om verder uit te lopen. Doelman Van Aerschot verkeek zich op een vrije trap, gedragen door de wind, van Drin Sula. De goalie kon op onorthodoxe wijze nog redding brengen. Op de hieruit vloeiende hoekschop wist hij, zo goed als op de doellijn, met één vuist, net voor Joren Geudens kon binnen knikken, weg te werken. En dan kreeg ‘Toto’ Nzinga driemaal een unieke kans om zijn tweede van de avond te scoren. Telkens snelde hij alleen op doel af. Maar het lukt maar niet om op die manier een doelpunt te maken. Tweemaal besloot hij op de goalkeeper en éénmaal duwde hij de bal naast. Gelukkig kreeg Rupel Boom daarna niet het spreekwoordelijke deksel op de neus en kon het na 95 minuten de felbevochten zege vieren.

De Boomkes behaalden zo uit de laatste 5 competitiewedstrijden een 12 op 15 en nemen zo meer afstand van de onderste regionen van het klassement.
Proficiat aan de spelers en de staf !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Website KSK Heist: verslag

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Video

Beelden van KSK Heist TV

Opstelling thuisploeg

1.Fré Van Aerschot, 2.David Wijns, 4.Maxim Nys, 5.Jawad Absisan, 7.Mylan Ferreira Carasco (66′ 11.Jack Mmae A Nwambeben), 8.Redouan Benhamou, 13.Nicolas Orye, 17.Mathieu Troonbeeckx (81′ 10.Thomas Jutten), 18.Amir Lemti, 20.Yousri Sabhaoui (88′ 9.Alexander Quadflieg) en 25.Kobe Vande Cauter.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers, 6.Kanu (84′ 15.Quentin Van Den Steen), 7.Holly Tshimanga (88′ 5.Giulio Mapessa), 9.’Toto’ Nzinga (90′ 14.Levi Lukebakio), 10.Luca Polizzi, 19.Ruben Kesteleyn, 27.Paolo Arrivas, 33.Joren Geudens, 37.Drin Sula en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 17.Yasin Mrani, 23.Koen Van Den Broek en 24.Quinten D’hoey.

Gele kaarten thuisploeg

27′ Maxim Nys
30′ keepertrainer Jo Mertens
35′ Redouan Benhamou
90′ Fré Van Aerschot
.

Gele kaarten KRBFC

39′ Ruben Kesteleyn
56′ Drin Sula
71′ Yannis Augustynen
76′ Holly Tshimanga
90′ Giulio Mapessa

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

04′  0-1  ‘Toto’ Nzinga
07′  1-1  Jawad Absisan
28′  1-2  Holly Tshimanga

Scheidsrechter

Jonas TIMMERMANS

Assistent scheidsrechters

Kristof MEERS en Erwin HERMANS