Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K.V.V. Thes Sport Tessenderlo  2-0  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Deze week werd de technische staf en medewerkers van ons eerste elftal door ziekte geteisterd. Zo waren er slechts twee trainers aanwezig. T1 Steven De Groot en T4 Wim Scheers bleven ziek thuis. Ook kinesist Arne Servaes moest verstek laten. En voor de wedstrijd van zondag zijn de materiaalmannen Eddy en Ronny eveneens buiten strijd.
Enkel Steven De Groot zal waarschijnlijk zondag aanwezig zijn. De anderen nog niet.

De opdracht voor de spelers is eenvoudiger uit te spreken dan te realiseren. En toch moet er met z’n allen slechts één doel voor ogen zijn: sinds de laatste zege op 29 januari (KSK Heist 0-2) nog eens een driepunter laten optekenen. De manier waarop doet er niet toe. Maar ook tegenstander Thes, weggezakt in het klassement en momenteel slechts 5 punten meer tellend dan onze Boomkes, zal van hetzelfde standpunt zijn om niet in degradatiegevaar te verzeilen.

Hopelijk kunnen de Boomkes een eerste thuisoverwinning in 2022 voor onze trouwe supporters behalen. Deze zou meer dan welkom zijn!

Ziekenboeg

Drin Sula is geblesseerd.
Ook nog steeds geen Paolo Arrivas.

Weetjes

Kanu kreeg in Izegem tegen Mandel United zijn 6de gele kaart van het seizoen en is bijgevolg geschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende 20 namen: doelmannen Laverge, Vlogaert en De Vlieger. Veldspelers: Bergiers, F.Polizzi, Tshimanga, Peeters, L.Polizzi, Nzinga, Abaz, Lukebakio, Van Den Steen, Kyeremeh, Kesteleyn, Bantu, De Herdt, D’hoey, Van Den Broek, Geudens en Augustynen.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom pakte onmiddellijk uit met snelle combinaties. Nog voor de 2 minuten vol waren, leidde dit tot een zeer belangrijk moment in de wedstrijd. Luca Polizzi loodste met een perfecte pass ‘Toto’ Nzinga door de bezoekende defensie. Vlak voor het strafschopgebied haalde Bammens de pocketspits onderuit. Scheidsrechter Stevens toonde – zoals het reglement het voorschrijft – de rode kaart, tot grote ontstentenis van de bezoekende bank, die vanaf dat moment zowat elke beslissing, in het nadeel, contesteerde. Luca Polizzi schilderde de vrije trap naar de linkerbovenhoek doch doelman Valkenaers redde knap.
Op het kwartier ging een bezoekende aanvaller in op de linker achillespees van Matisse Bergiers wat meteen het einde van de wedstrijd voor de Boomse centrumverdediger betekende. Hopelijk valt de blessure mee maar na de wedstrijd kon Bergiers amper gewoon gaan.
Halfweg de eerste helft kon Emil Abaz op links Luca Polizzi vrij spelen. Op diens lage voorzet probeerde ‘Toto’ Nzinga met een deviatie achter het steunbeen de thuisdefensie te verrassen. De dichtstbijzijnde verdediger liet zich niet verschalken. Even later stuurde Yannis Augustynen de bal op rechts naar Gyamfi Kyeremeh. Op de harde voorzet kon Emil Abaz er zijn voet net niet tegen zetten. Even voor het halfuur dan toch Thes Sport. Bertaccini vond doelman Juliaan Laverge op zijn weg. Aan de overzijde probeerde Luca Polizzi het met een laag schot. De bezoekende doelman ging goed plat. Vijf minuten voor de rust leek de Boomse voorsprong eindelijk een feit. Na een knappe aanval wist Luca Polizzi door het midden Emil Abaz af te zonderen. Zijn poging werd met een geweldige voetreflex van doelman Valkenaers in hoekschop gedevieerd. De hierop volgende kopbal van Yannis Augustynen was te hoog gericht. Het zal dus in de tweede helft moeten gebeuren.

Na de pauze al in de eerste minuut een doorzetten van Emil Abaz, man voorbij en dan hard en laag naar doel. Aan de eerste staak werd in hoekschop gewerkt. Naarmate de minuten wegtikten werden de Boomkes meer en meer overmand door de zenuwen. Het zal toch niet waar zijn om niet tegen tienen te kunnen winnen? Gevolg was overhaasting en verkeerde keuzes. Maar dan viel toch dat verlossende doelpunt. Gyamfi Kyeremeh kon zich op rechts van zijn bewaker ontdoen en een voorzet naar de tweede paal versturen. Zonder dat er echt een Boomse speler druk kwam zetten en zonder enige communicatie van zijn ploegmaats, besloot Hulsmans om het leder toch maar in hoekschop te deviëren. Alleen, raakte hij de bal zo goed dat die niet naast ging maar tot ieders verbazing in doel verdween (1-0). We kunnen gerust stellen dat alle tegenslag van de laatste weken voor de Boomkes gebundeld in dat ene moment in het voordeel uitdraaide. Het mag al eens!
Toch bleef de nervositeit in het Boomse kamp aanwezig. De bezoekers die niets te verliezen hadden, probeerden nog een punt uit de brand te slepen. Ei zo na slaagden zij er in. Een klutsbal viel voor de voeten van Bertaccini doch doelman Juliaan Laverge pakte uit met een knappe redding. Op inzet en karakter toonde Fabio Polizzi hoe zulke moeilijke momenten door te komen. In de slotseconden besloot de ingevallen Holly Tshimanga nog nipt naast.

Het werd een felbevochten doch verdiende zege voor de Boomkes die volgende week voor een mogelijk nog belangrijker duel staan met de verplaatsing naar rechtstreekse concurrent KVK Tienen.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers (15′ 15.Quentin Van Den Steen), 4.Fabio Polizzi, 9.’Toto’ Nzinga (90′ 14.Levi Lukebakio), 10.Luca Polizzi (72′ 24.Quinten D’Hoey), 11.Emil Abaz (72′ 7.Holly Tshimanga), 18.Gyamfi Kyeremeh (90′ 8.Robin Peeters), 19.Ruben Kesteleyn, 23.Koen Van Den Broek, 33.Joren Geudens en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert en 21.Ryan Bantu.

Opstelling bezoekers

28.Arno Valkenaers, 2.Senne Brugmans (81′ 13.Marco Battista), 3.Marnick Vermijl, 4.Tim Jeunen, 5.Frederik Spruyt, 7.Senne Ceulemans, 8.Martijn Stefani, 9.Adriano Bertaccini, 14.Nick Hulsmans, 22.Wout Coomans en 30.Simon Bammens.

Gele kaarten KRBFC

39′ Ruben Kesteleyn
70′ Koen Van Den Broek
.
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

24′ Frederik Spruyt
32′ Senne Brugmans
35′ David Stalmans (officieel afgevaardigde)
83′ Arno Valkenaers
90′ Tim Jeunen
90′ Patrick Witters (T1)

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

2′ Simon Bammens

Doelpunten

74′  1-0  eigen doelpunt Nick Hulsmans