K. Rupel Boom F.C. vs K.F.C. Dessel Sport

2 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

1

K.F.C. Dessel Sport

Verlies

23/04/2022 | 20:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K.F.C. Dessel Sport  3-2  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Voor de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2021-2022 – en hopelijk blijft het daar bij – kan Rupel Boom niet meer rekenen op kapitein Yannis Augustynen die 2 weken geleden een spierscheur in het bovenbeen opliep. Voor de belangrijke partij van afgelopen zondag tegen Francs Borains werd hij nog wel klaargestoomd door onze medische staf, met dank aan Arne Servaes. Doch Yannis, die in de eerste minuut dicht bij een kopbaldoelpunt kwam, ondervond al snel last. Hij besloot om de tweede helft toch nog aan te vangen maar het bleek dat de spier de wil niet volgde. Zijn seizoen zit er bijgevolg op. Daarmee heeft Yannis de laatste maal het shirt van Rupel Boom gedragen want volgend seizoen trekt hij naar KSK Heist.

Wij danken langs deze weg Yannis voor de 4 seizoenen dat hij de Boomse kleuren verdedigde en wensen hem nog succes in zijn verdere sportieve loopbaan.

Coach Steven De Groot zal nog 2 andere spelers moeten missen, met name Kanu en Ruben Kesteleyn die beiden tegen een derde gele kaart aankeken.

Puzzelwerk dus.

We informeerden bij T1 Steven De Groot naar wat er leeft …

Steven, nog 2 wedstrijden in de reguliere competitie. De opdracht om de barragewedstrijden te vermijden is duidelijk doch niet simpel: 6 op 6 halen en hopen op geen gunstig resultaat van de concurrentie.
We beginnen a.s. zaterdag tegen Dessel Sport. Er zijn makkelijker opdrachten.

Hoe kijkt de groep naar deze wedstrijd?

Steven De Groot: “De opdracht is inderdaad duidelijk en dat is 6 op 6 proberen te halen en dan kijken naar de andere resultaten. De groep benadert dit zeer matuur gezien de moeilijke omstandigheden waarin we werken. Zondag hebben we nogmaals een gedreven ploeg gezien die voluit voor de 3 punten ging. Meer kan je als trainer niet verlangen.”

Dessel sprokkelde uit de laatste 4 matchen 2 puntjes. Mag ons dat hoop geven?

S.D.G.: “Dessel zit misschien in een iets mindere periode maar ik heb hen zaterdagavond gaan scouten en het is een ploeg die er voluit voor gaat. In deze reeks hangt alles kort bij elkaar en wordt van elke wedstrijd het uiterste gevergd om resultaat te behalen. Wij gaan dat zaterdag ook proberen doen.”

Voor Yannis zit het seizoen er op omwille van een spierscheur. Mogen we stellen dat ook Matisse en Koen niet meer zullen aantreden?

S.D.G.: “Wat Yannis betreft, de exacte diagnose moeten we nog afwachten maar het ziet er niet echt positief uit. Bij de eerste diagnose bleek het slechts om een verrekking te gaan maar het duurde vrij lang alvorens hij kon aanpikken met de groep.”
“Hij gaf zelf aan dat hij geen hinder meer voelde maar wel met enige schrik speelde om in een zwaardere blessure te lopen. Met de rust hebben we beslist om nog even af te wachten maar dan moet je hem als trainer in bescherming nemen teneinde dit toch niet erger te maken.”
“Op dat vlak zat het ons echt niet mee. In de belangrijkste fase van de competitie dienden we hem te missen en dat scheelt uiteraard wel.”
“Matisse en Koen trainen beiden individueel en kunnen vrij snel aanpikken met de groep. Voor de reguliere competitie zal dit niet meer lukken maar indien we in de eindronde belanden, kunnen we hen wel recupereren.”

Succes!

S.D.G.: “Bedankt!!”

Ziekenboeg

Bergiers, Van Den Broek, Augustynen, Kyeremeh, Mapessa.

Weetjes

Geschorst: Kanu, Kesteleyn en Mrani.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vlogaert, F. Polizzi, Tshimanga, Peeters, Nzinga, L. Polizzi, Abaz, Lukebakio, Van Den Steen, Medelinskas, Bantu, Mouton, Sekyere, Arrivas, Matarrese, Geudens en Sula.
Door de vele afwezigen krijgen jeugdspelers Christophe Mouton en Jeffrey Sekyere een plaats op de bank. Ook Lorenzo Matarrese verschijnt na vele maanden blessureleed opnieuw in de selectie.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De aanvangsfase van de wedstrijd kon als evenwichtig bestempeld worden. De bezoekers verzamelden wel wat hoekschoppen doch zonder succes. De meeste dreiging kwam van de Boomkes. Spijtig dat de doorsteekpass van Luca Polizzi, die op een prima partij zou mogen terugblikken net als zijn broer Fabio, voor ‘Toto’ Nzinga iets te hard was om mogelijk tot een doelpunt te kunnen leiden. Een bal voor doel van Drin Sula werd door Joren Geudens over doel gekopt. Een schot van Drin Sula ging naast. Ondertussen ontpopte Levi Lukebakio zich meer en meer als kwelduivel van de bezoekende rechterflank. Het zorgde er mee voor dat Rupel Boom na 20 minuten de wedstrijd in handen nam. Een knappe vrije trap van Luca Polizzi dwong de doelman tot prima zweefwerk om in hoekschop te kunnen werken. Het gevaar Levi werd stevig aangepakt waardoor hij minutenlang liep te trekkebenen. Dessel kwam er nog eens uit om een aanvaller oog in oog met onze goalie te brengen. Juliaan Laverge redde gepast. Er was evenwel gevlagd voor buitenspel. Maar toch goed voor het vertrouwen van een doelman wanneer hierbij redding kan gebracht worden. Drin Sula zag dat zijn schot te zwak in de handen van de keeper eindigde. En dan vond Levi Lukebakio zijn moment gekomen. Als rechtsvoetige dreigen om je man te passeren om dan toch naar de linkervoet te draaien en vanop de rand van de zestien het leder zo heerlijk naar de verste, dus linkerbovenhoek, onhoudbaar binnen te krullen. Wat een goal ! Het zorgde voor een verdiende 1-0 voorsprong aan de rust want de poging van Luca Polizzi op slag van het rustsignaal kende geen succes.

Na de pauze onmiddellijk een hoekschop voor Rupel Boom. Luca Polizzi krulde die ineens naar doel doch doelman Geladé liet zich niet verrassen. Aan de overzijde ook een hoekschop, doorgekopt en van dichtbij door Geukens met het hoofd tegen de touwen gewerkt (1-1). Alles te herdoen. Onmiddellijk daarop kopte Drin Sula op een Boomse hoekschop over. Met een schouderblessure moest Paolo Arrivas dan vervangen worden door … Lorenzo Matarrese. Na haast een seizoen blessureleed en na amper 1 trainingsweek in de benen bleek snel dat we deze speler gemist hebben. De gelijke stand op het scorebord gaf ook een gelijk, evenwichtig wedstrijdbeeld. Toch kon Rupel Boom tweemaal met het hoofd dreigen. Gekruist door Luca Polizzi was te zwak en de poging van Levi Lukebakio vloog voorlangs. Met nog een kwartier op de klok kreeg Martynas Medelinskas rood onder de neus. Beelden kunnen de discussie oplaaien of geel niet meer gepast had geweest. Maar gedane zaken nemen geen keer. Het incident zorgde in ieder geval voor plots een heel ander wedstrijdbeeld. De Boomkes toonden een strijdlust waar Dessel Sport het knap lastig mee had. De bezoekers kregen uiteraard meer ruimte maar konden er driemaal,  ondanks een behoorlijk overtal tegenover de Boomse verdedigers, niet van profiteren. Omdat de bezoekers bleven zoeken naar de zege, wist ook Rupel Boom nog mogelijkheden in de omschakeling te scheppen. Vlak nadat een grote mogelijkheid voor Dessel onbesuisd in het zijnet werd besloten, trokken de Boomkes nog voor een laatste keer naar voor in de 94ste minuut. De invallers zouden een belangrijke rol spelen. Ryan Bantu werd aan de hoek van de grote rechthoek tegen de vlakte gewerkt. Robin Peeters nam de vrije trap en zag zijn inswinger door de goalie weg gebokst. Quentin Van Den Steen was als eerste bij de bal en speelde op rechts Lorenzo Matarrese aan. Op de voorzet werd de kopbal van Joren Geudens nog geblokt en gelukkig viel de bal voor de voeten van Joren die het leder in één tijd snoeihard in het dak van het doel joeg. Wat een tafereel, wat een ontlading ! Aftrappen was niet meer nodig, de ref had er al een einde aan gemaakt.

Wie had dit nog durven hopen? Door de draw (1-1) van KVK Tienen op het terrein van Thes Sport én de 1-0 nederlaag van Francs Borains op bezoek bij Olympic Charleroi, nadert Rupel Boom tot op 2 punten van beide concurrenten en heeft nu alles in eigen handen. Omdat Francs Borains zijn 28 wedstrijden heeft afgewerkt, volstaat een Boomse zege op het veld van La Louvière Centre om rechtstreeks het behoud te verzekeren zonder deelname aan de barragewedstrijden. Wat een scenario !

Alle supporters op post in het Tivoli stadion a.s. zaterdag 30 april met aftrap om 20u om de Boomkes naar de zege te schreeuwen !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Wedstrijdbeelden : samenvatting

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Fabio Polizzi, 9.’Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi, 11.Emil Abaz (76′ 8.Robin Peeters), 14.Levi Lukebakio (65′ 21.Ryan Bantu), 15.Quentin Van Den Steen, 20.Martynas Medelinskas, 27.Paolo Arrivas (59′ 30.Lorenzo Matarrese), 33.Joren Geudens en 37.Drin Sula.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 7.Holly Tshimanga, 23.Christophe Mouton en 24.Jeffrey Sekyere.

Opstelling bezoekers

99.Gian Geladé, 2.Jens Verbeeck, 4.Toon Lenaerts (27′ 17.Lode Peeters), 5.Tom Ghislain, 8.Dimitri Vanhaen, 14.Lennert Versmissen, 16.Seppe Maesen (72′ 11.Oleg Cheprassov), 18.Seppe Geukens, 21.Alessandro Cerigioni, 25.Robbe Goor en 55.Naïm Boujouh (89′ 10.Demba Janneh).

Gele kaarten KRBFC

43′ Quentin Van Den Steen
84′ Joren Geudens
.

Gele kaarten bezoekers

32′ Naïm Boujouh
83′ Lode Peeters
93′ Jens Verbeeck

Rode kaarten KRBFC

74′ Martynas Medelinskas

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

42′  1-0  Levi Lukebakio
48′  1-1  Seppe Geukens
94′  2-1  Joren Geudens

Scheidsrechter

Florian STOVE

Assistent scheidsrechters

Kristof MEERS en Thomas SANDERS

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België