R. Knokke F.C. vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Adres

Smedenstraat 93, 8300 Knokke-Heist

Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park

Voorbeschouwing

Knokke FC behaalde vooral de punten buitenshuis. Liefst 4 van de 6 wedstrijden op vreemd terrein werden gewonnen. Vorige week moest het bij KVK Tienen het onderspit delven na een rode kaart even over het uur bij een 0-0 stand. De eindscore werd uiteindelijk 2-0.
In eigen huis liep het aanvankelijk heel wat minder met 4 nederlagen op rij, met name tegen RAAL La Louvière en FC de Liège werd het telkens 0-3. Vervolgens kwamen twee U23 ploegen de punten wegkapen: Antwerp FC B (1-2) en AA Gent B (1-3).
De vijfde thuiswedstrijd werd de goede: 4-1 tegen KSK Heist met drie goals van Din Sula, broer van ex-Boomenaar Drin Sula.

Hopelijk kunnen de Boomkes iets oogsten aan de kust om verder aan de lange weg naar boven te kunnen timmeren.

Ziekenboeg

Emil Abaz

Weetjes

Levi Lukebakio keert terug uit schorsing.

Rabbi Mwenda incasseerde zijn derde gele kaart tegen Dessel Sport en moet zondag op zijn beurt op de strafbank.

Bij de thuisploeg is dat hetzelfde lot voor Geoffrey Ghesquière.

In de kern van Knokke FC vinden we ex-Boomenaar (2018-2019) Michiel De Looze terug. Hij wordt uitgeleend door KMSK Deinze.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vits, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Ekangamene, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Neral, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Het eerste halfuur hielden beide teams zich in evenwicht. Goed voetbal brengen was moeilijk omwille van de weersomstandigheden. Omdat er op kunstgras gespeeld wordt, heeft de regen niet zoveel impact maar de strakke wind had wel invloed. In minuut 28 kon Sula voor de thuisploeg op hoekschop naar doel koppen. Hij deed dit evenwel te hard naar de grond zodat de bal over botste. Het sein voor de Boomkes om een tandje bij te steken. Brice Verkerken speelde Stephen Buyl op links aan. Die sneed knap naar binnen om uit te halen. Doelman Dhoest, ex-Club Brugge, kon met de vingertoppen in corner weren. Wat daar op volgde was een enorme scrimmage voor doel. Tot tweemaal toe kon een verdediger op de lijn keren. Onbegrijpelijk dat die bal er niet in ging! Aan de overzijde probeerde Knokke het vanop afstand, doch werd telkens het doelkader gemist. Een knappe Boomse counter met een harde lage voorzet van Jeffrey Neral vond geen afwerker voor doel. In het zicht van de rust kwam Van Walle (ex-Deinze) plots in schietpositie. De knal week af waardoor Senne Vits blij was nog te kunnen afweren doch recht in de voeten van een tegenstander. Het doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd.

Onmiddellijk na de pauze haalde Knokke tweemaal uit. Het schot van Pierre werd door Senne Vits uit zijn doelvlak gezweefd en de poging van Buysse belandde recht in de handen van onze doelman. Voor Rupel Boom probeerde Jeffrey Neral met een lage schuiver doelman Dhoest te vloeren maar die ging goed plat. Vlak voor het uur een onoplettendheid na een inworp van de thuisploeg. Kunda Medie kon naar binnen snijden en laag precies in de linkerhoek besluiten (1-0). De ingevallen Jack Mmaee vond de vrijstaande Momar Gadji die met een knappe volley uitpakte. De redding van Dhoest mocht er ook zijn. Van Walle vergat dat hij al geel had gekregen toen hij Yassin Aydouni aanliep. Een tweede geel en dus de Boomkes met een man meer. Al snel leek de gelijkmaker in de maak. De knal van Yassin Aydouni vloog slechts centimeters over de lat en de pegel van Brice Verkerken ging voorlangs. Met twee wissels stuurde Van Borm zijn team bij. Extra verdedigende mankracht zorgde ook voor het benutten van de geboden ruimte aan Boomse zijde. Zo stevende doelpuntmaker Kunda Medie alleen op doel af. Senne Vits pakte uit met een prima redding. Wat de Boomkes ook nog probeerden om een verdiend punt binnen te halen, de thuisploeg gaf geen krimp.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Opstelling thuisploeg

1.Sven Dhoest, 2.Ruben Vanraefelghem, 4.Brendan Schoonbaert, 8.Nils Pierre, 10.Yoshi Mariën (79′ 16.Yani Van Den Bossche), 12.Gert Van Walle, 18.Jonathan Kunda Medie, 19.Emile Samyn, 20.Jaric Buysse, 26.Jarno Vervaque en 98.Din Sula (77′ 93.Aurélien Bailly).

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken (81′ 19.Oumar Traoré), 11.Levi Lukebakio (67′ 10.Jack Mmaee), 14.Stephen Buyl, 17.Koen Van Den Broek, 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys, 34.Yassin Aydouni en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 5.Martynas Medelinskas, 8.Jason Bourdouxhe, 25.Luka De Herdt en 51.Maxime Thiel.

Gele kaarten thuisploeg

30′ Gert Van Walle
.
.

Gele kaarten KRBFC

60′ Jack Mmaee
60′ Kevin Nicaise (T3)
80′ Jonathan Vervoort

Rode kaarten thuisploeg

74′ Gert Van Walle (2de geel)

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

59′  1-0  Jonathan Kunda Medie

Scheidsrechter

Robin LEFEVER

Assistent scheidsrechters

Christophe BAILLIEUL en Tom VERHEYE

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.