supporterscollectief van de
Crowdfunding Rupel Boom

klik hier voor meer info over de steunactie

Voorbeschouwing

Onze tegenstander van zaterdag, AA Gent B, is ongetwijfeld het beste U23 team van de reeks. Niet alleen voetballend maar ook in cijfermateriaal. In de rangschikking staat Young KAA Gent op een 6de plaats met slechts 4 punten achter RAAL La Louvière dat op de 3de plaats staat en dus recht geeft op rechtstreekse promotie. Bovendien hebben de Gentenaars nog een wedstrijd te goed.

Kan Rupel Boom nog eens een 6 op 6 laten optekenen? Het zou een enorme opsteker zijn en uiteraard ook welgekomen om op z’n minst boven de degradatieplaatsen te blijven.

Ziekenboeg

Weetjes

Stephen Buyl is geelgeschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Van Opstal, Bliek, Bourdouxhe, De Herdt, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mouton, Mwenda, Neral, Sekyere, Señorans, Thuys, Traoré, Van den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom keek tegen AA Gent B een tegenstander in de ogen die het onder leiding van Emilio Ferrera heel uitgekookt aanpakte. Rupel Boom mocht het balbezit. Met de nodige vertragingen werd regelmatig het tempo uit de wedstrijd gehaald. Ook geniepige overtredingen onder het motto het doel heiligt de middelen maakten deel uit van het bezoekende plan.

In de aanvangsfase waren er voor Rupel Boom wel enkele mogelijkheden. Op voorzet van Rabbi Mwenda kon Jeffrey Neral er met het hoofd niet bij. Het schot van Rabbi Mwenda was gezien de afstand te optimistisch. Nadat Jason Bourdouxhe zich van twee tegenstrevers ontdaan had, kwam Jeffrey Sekyere alleen voor doel. Echter nog voor hij controle over het leder had, was doelman De Schrevel daar al. Het besluiten in één tijd bleek dan te moeilijk want de bal werd naast geduwd. Halfweg de eerste helft kwam de partij in evenwicht. De bezoekers controleerden de zaak en Rupel Boom kon zich daarbij niet meer doorzetten. Dus verder geen kansen en een logische 0-0 aan de rust.

Waarschijnlijk zullen vele toeschouwers het doelpunt van AA Gent B niet gezien hebben want die viel zowat 25 seconden na het aanvatten van de tweede helft. Op een voorzet naar de rand van de zestien werd niet alert genoeg gereageerd. John Arthur pikte de bal mee en schoof die onder de doelman via de binnenkant van de rechterstaak (0-1). De Boomkes hadden het moeilijk tegen deze sluwe tegenstrever. Tot waren er nog loepzuivere kansen om een punt binnen te slepen. Doch zowel Oumar Traoré als Levi Lukebakio konden de bezoekende goalie niet verschalken. Wanneer met nog een kwartier op de klok Momar Gadji zich liet vangen en tegen zijn tweede gele kaart van de avond keek, moest Rupel Boom met een man minder verder. De opdracht werd er hierdoor niet makkelijker op. In de slotfase moest doelman Juliaan Laverge met een zweefsprong een tweede tegengoal verhinderen. Het zou absoluut een overdreven score geweest zijn. Anderzijds had het resultaat in punten hetzelfde geweest.

Op naar volgende week voor de belangrijke partij op bezoek bij Hoogstraten VV.