Fc Mu Izegem-Ingelmunster vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 2

1

Fc Mu Izegem-Ingelmunster

Verlies

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

25/02/2023 | 20:00

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  1-2  FC MU Izegem-Ingelmunster

Adres

Sint-Jorisstraat 76 te 8870 Izegem

Gemeentelijk Sportstadion (synthetisch)

Voorbeschouwing

T1 Kevin Nicaise dient omwille van schorsingen noodgedwongen wel wat herschikkingen in de basiself van de laatste weken te maken. Mwenda en Traoré die vorige week naast de selectie vielen, zijn opnieuw bij de selectie van 16 veldspelers.

Kunnen de Boomkes de rug rechten tegen een team dat de punten evenzeer, zo niet nog meer, nodig heeft? Met de komst van FC Luik volgende week is puntenwinst in Izegem in feite aangewezen.

De heenwedstrijd in Boom was er één om vlug te vergeten. Of misschien nu net niet om een extra motivatie in de groep te slepen teneinde een beter, veel beter, resultaat te kunnen boeken.

Hopelijk kunnen de supporters die de verre verplaatsing maken, een strijdend Booms team aanmoedigen.
C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Diego Señorans

Christophe Mouton trad na zijn blessure aan met de Beloften, vrijdagavond op FC Luik (1-1).

Weetjes

Drie spelers keken tegen Patro Eisden aan tegen een derde gele kaart en zijn bijgevolg geschorst voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Mandel United: Levi Lukebakio, Koen Van Den Broek en Jossue Dolet.
Omdat Jossue eerder dit seizoen 2 gele kaarten kreeg bij KV Mechelen U23 en deze kaarten blijven gelden, is de gele kaart van vorige wedstrijd meteen zijn derde.

Martynas Medelinskas kreeg een schorsing van 3 wedstrijden voor de rode kaart op bezoek bij Sporting Charleroi B (U23). Hij zal geschorst zijn voor de volgende wedstrijden: 04.03 KRBFC – FC De Liège, 12.03 Antwerp FC B – KRBFC en 18.03 VK Ninove – KRBFC.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx, Van Opstal en veldspelers Bliek, Buyl, Bourdouxhe, De Herdt, Ekangamene, Gadji, Medelinskas, Mmaee, Monden, Mwenda, Neral, Sekyere, Thuys, Traoré, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

geen

Wedstrijdverslag

De Boomkes beseften het belang van de wedstrijd en startten met veel druk naar voren. Het leidde al na slechts 40 seconden tot een reuzekans. Oumar Traoré werd op rechts vrijgespeeld. Zijn perfecte krul voor doel bereikte een inlopende Stephen Buyl die in één tijd hard doch over schoot. De toon was gezet. De thuisdefensie hield stand maar voor hoe lang? Nadat Jason Bourdouxhe nog voorlangs had getrapt, volgde een knappe Boomse aanval. Matisse Thuys, die een positie hoger acteerde, drong langs rechts de grote rechthoek in. Hij legde breed voor Jason Bourdouxhe die het overzicht behield en de vrijstaande Stephen Buyl bereikte. Tegen diens trap in de rechterbovenhoek had doelman Goblet geen kans (0-1). De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten. Het kwam niet verder dan 2 kopballen hoog over doel. Ook Brice Verkerken kon na een vrije trap naar doel koppen. Evenwel recht in de handen van de doelman. Amper een minuut later een doorsteekpass naar Matisse Thuys die net teveel moest uitwijken. De poging was daardoor niet hard genoeg en de doelman kon met de voet ietwat onorthodox redding brengen. In plaats van een dubbele voorsprong, kwam Mandel United eerder verrassend op gelijke hoogte. Charni Ekangamene onderschepte op prima wijze een diepe bal. Hij rukte op maar de laatste baltoets was te hard en dus balverlies. Bal naar rechts en voor doel gebracht waar Mujangi Bia knap in de winkelhaak onhoudbaar binnen knalde (1-1). Rupel Boom liet ditmaal de moed niet zakken en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een schot van Rabbi Mwenda week op een rug af doch recht in de handen van de doelman. Een hardwerkende Oumar Traoré won het duel en stuurde Rabbi Mwenda op rechts de ruimte in. De voorzet bereikte Matisse Thuys die met een streep voor de 1-2 zorgde. Nog sensatie in de slotminuten van de eerste helft. Doelman Juliaan Laverge moest uitpakken met een knappe redding op een vrije trap listig naar de korte hoek gemikt. Bij een snelle aanval opgezet door Jason Bourdouxhe werd Rabbi Mwenda op rechts weggestuurd. Op de puike voorzet naar de tweede paal dook Stephen Buyl naar de bal. Doelman Goblet pakte op zijn beurt uit met een geweldige reflex op de kopbal.

Na de pauze was het eerste kwartier voor de thuisploeg dat het tempo had opgedreven. Het offensief leidde niet tot de gelijkmaker. Een eerste maal dat Rupel Boom uit de omknelling kwam was even voor het uur. Op een voorzet van Rabbi Mwenda ging de kopbal van Oumar Traoré naast. Tijd voor enkele wissels na 60 minuten. Momar Gadji kwam Jason Bourdouxhe vervangen en Rabbi Mwenda maakte plaats voor de pas 19-jarige Jean Baptist Monden. De debutant zorgde met zijn rushes op rechts en goede voorzetten voor heel wat dreiging. Het resultaat was dat het offensief van de thuisploeg stokte. Op één van de voorzetten van Jean Baptist Monden kreeg de inlopende Oumar Traoré een duwtje in de rug. Onvoldoende om de bal op de stip te leggen volgens de scheidsrechter, die overigens op een prima wedstrijdleiding kon terugblikken. Interessant detail, de heer Stove is een inwoner van … Izegem. Even later bracht Oumar Traoré het leder in de loop van Jean Baptist Monden die door de defensie sneed doch op de doelman besloot. Het is de youngster vergeven. Kort hierop verzwikte Oumar Traoré zijn enkel bij het neerkomen na een kopduel. Hij werd vervangen door Jeffrey Sekyere. Meteen werd ook Stephen Buyl gewisseld voor Jack Mmaee. De dubbele wissels van Rupel Boom werden steeds gevolgd door dubbele wissels bij de thuisploeg. Met nog een tiental minuten op de klok leek de beslissing in de maak. Met een schitterende combinatie werd de thuisdefensie op een hoopje gespeeld en Matisse Thuys had de 1-3 aan de voet. De bal ging onbegrijpelijk voorlangs. Even later was het de beurt aan Jack Mmaee om die verlossende derde goal te maken. Hij besloot over het doel. Een puike dribbel van opnieuw Jean Baptist Monden bracht de bal bij Momar Gadji. Diens geplaatst schot naar de rechterstaak werd door de Mandel goalie in hoekschop gezweefd. Door het uitblijven van de definitieve doodsteek bleef het uiteraard spannend. In minuut 94 plots toch nog eens Mandel. De ingevallen boomlange Dosso had de gelijkmaker aan de voet doch trapte eerder onbesuisd via de bovenkant van de lat over doel. Even later weerklonk het verlossende eindsignaal.

Proficiat voor deze zege! C’mon Boomkes!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling thuisploeg

1.Merveille Goblet, 10.Yanis Rucquois (78′ 8.Jan Verhaest), 17.Karim Tarfi, 18.Matis Laloux, 19.Matheo Vroman (62′ 46.Adrien Giunta), 21.Njomgang Fonkeu (82′ 25.Lorenzo Dosso), 22.Lucas Kalala (78′ 29.Exause-Blaise Nzau-Mavinga), 26.Kalvin Dekuyper (62′ 27.Amadou Diakhate), 63. Mujangi Bia, 94.Jean-Marc Tiboue en 97.Amara Cisse.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 6.Charni Ekangamene, 8.Jason Bourdouxhe (60′ 20.Momar Gadji), 14.Stephen Buyl (77′ 10.Jack Mmaee), 19.Oumar Traoré (77′ 91.Jeffrey Sekyere), 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (60′ 51.Jean Baptist Monden) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 5.Martynas Medelinskas en 25.Luka De Herdt.

Gele kaarten thuisploeg

geen

Gele kaarten KRBFC

geen

Rode kaarten thuisploeg

geen

Rode kaarten KRBFC

geen

Doelpunten

10′  0-1  Stephen  Buyl
26′  1-1  Mujangi Bia
38′  1-2  Matisse Thuys

Scheidsrechter

Florian STOVE

Assistent scheidsrechters

Rune GHIJSELINCKS en Christophe BAILLIEUL