Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

R.F.C. De Liège  5-0  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Moet de komst van FC Luik angst inboezemen? Helemaal niet, het gaat immers maar over een voetbalwedstrijd. Er zijn andere plaatsen in de wereld waar angst spijtig genoeg dagelijkse kost is.
Dus heeft Rupel Boom niets te verliezen tegen de profs uit Luik. Om een open deur in te trappen, elke wedstrijd moet gespeeld worden. De troepen van Gaetan Englebert verloren dit seizoen nog maar 1 keer. Op bezoek tegen Antwerp FC B op 16 oktober 2022 werd het 1-0 voor de Young Reds. Anderzijds speelden de Luikenaars telkens gelijk in hun laatste 5 uitwedstrijden. Veel zal afhangen van de vorm van de dag.
Hoe zal Rupel Boom scoringsmachine Perbet, reeds 20 goals, aan banden leggen? Het zal knokken worden met inzet en karakter.

Ziekenboeg

Laurens Goosens en Diego Señorans revalideren na blessure.

Weetjes

Martynas Medelinskas zit een eerste van drie speeldagen schorsing uit na zijn rode kaart op bezoek bij Sp. Charleroi B.

Jossue Dolet, Levi Lukebakio en Koen Van Den Broek keren terug na hun gele schorsingsdag.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx, Van Opstal en de veldspelers Bliek, Bourdouxhe, Buyl, Dolet, Ekangamene, Gadji, Lukebakio, Mmaee, Monden, Mouton, Mwenda, Neral, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Er is nooit sprake van een wedstrijd geweest. Als er na amper 5 minuten spelen een 0-2 achterstand op het bord staat, weet je hoe laat het is, 15u06.

Hoewel om 15u03 had het verloop anders kunnen zijn. Matisse Thuys speelde op rechts Levi Lukebakio aan. Die gaf zijn tegenstander het nakijken om de perfecte voorzet te kunnen trappen. De bal kwam bij Momar Gadji die heel nonchalant en uitermate zwak tegen het leder trapte zodat het voor doelman Lejoly een makkie was om te vangen. Wat een kans om op voorsprong te geraken! Twee minuten en evenveel aanvallen van de Luikenaars later was het game over. Tweemaal kon Bruggeman scoren. Het sein voor de bezoekers om rustig de tegenstander op te vangen en te kijken of er nog appels uit de kast zouden vallen. Toch niet, ruststand 0-2.

In het eerste kwartier van de tweede helft was het duidelijk dat FC Luik snel de beslissende 3de goal wou maken. En zo geschiedde. En opnieuw snel nog een doelpunt, dus 0-3 en 0-4 met een tussenpoos van minder dan 3 minuten.

Zowaar lieten de bezoekers toe dat Rupel Boom in de laatste 20 minuten heel wat pogingen mocht ondernemen om de eerredder, zoals men dat pleegt te noemen, te maken. Een vrije kopkans van de ingevallen J.B. Monden pal in de handen van de doelman na voorzet van Jason Bourdouxhe, een volley van Matisse Thuys over doel, een knal van Julius Bliek vanop 40 meter was té optimistisch, een prima redding van de goalie op een schot van Matisse Thuys, Oumar Traoré besloot oog in oog met de doelman op diens voet, op voorzet van Jason Bourdouxhe vloog de kopbal van Oumar Traoré recht in de handen van het Luikse sluitstuk en tenslotte strandde een schot van Matisse Thuys op de hakken van … Oumar Traoré. Dus geen eerredder voor de Boomkes.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

hln.be : Vroeg in de touwen

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 6.Charni Ekangamene, 11.Levi Lukebakio (60′ 51.JB Monden), 14.Stephen Buyl (60′ 10.Jack Mmaee), 20.Momar Gadji (60′ 8.Jason Bourdouxhe), 26.Matisse Thuys, 34.Jossue Dolet (79′ 19.Oumar Traoré) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal, 17.Koen Van Den Broek en 27.Rabbi Mwenda.

Opstelling bezoekers

12.Antoine Lejoly, 4.Jordan Bustin, 6.Yannick Reuten, 7.Benoit Bruggeman (24′ 5.Benjamin Van Den Ackerveken), 10.Mohamed Mouhli (60′ 14.Lucas Prudhomme), 13.Damien Mouchamps (69′ 17.Tom Panepinto), 18.Benoit Nyssen, 19.Benjamin Lambot, 23.Gaby Loemba (69′ 26.Maxime Cavelier), 24.Jérémy Perbet (69′ 8.Jesse Mputu) en 25.Jonathan D’Ostilio.

Gele kaarten KRBFC

20′ Stephen Buyl
81′ Brice Verkerken

Gele kaarten bezoekers

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

04′  0-1  Benoit Bruggeman
06′  0-2  Benoit Bruggeman
53′  0-3  Jonathan D’Ostilio
55′  0-4  Jérémy Perbet