Young Reds vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 0

1

Young Reds

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

12/03/2023 | 14:30

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom FC  1-0  Young Reds

Adres

Voetbalstraat 4 te 2500 Lier

Herman Vanderpoortenstadion Lisp

Voorbeschouwing

De wedstrijd op het terrein van Lierse tegen de Young Reds is een eerste van twee wedstrijden voor de Boomkes die bepalend gaan zijn of de kansen op behoud levendig blijven of niet.

Winst voor Rupel Boom brengt ons tot op één schamel puntje van Antwerp B. Maar aangezien er onderaan de rangschikking nog heel wat onderlinge duels moeten uitgevochten worden, betekent dat in feite niets.

In de eerste plaats moet er bijgevolg eerst naar de eigen resultaten gekeken worden om de degradatiestrijd tot een goed einde te kunnen brengen.

C’mon Boomkes! Alle supporters op post!

Ziekenboeg

Bout Van Opstal is out met een handblessure.
Ook Momar Gadji moet aan de kant blijven omwille van een kwetsuur.
Stephen Buyl is ziek.

Weetjes

Nieuwkomers Ibrahima Sory Bah en Muhammed Arif Akbas zijn omwille van de administratieve molen nog niet speelgerechtigd.
Charni Ekangamene werd niet geselecteerd.
Martynas Medelinskas zit zijn tweede van drie strafspeeldagen uit.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx, Verhulst en veldspelers Bliek, Bourdouxhe, De Herdt, Dolet, Lukebakio, Mmaee, Monden, Mouton, Mwenda, Neral, Sekyere, Señorans, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Vorig weekend speelde Antwerp B op het terrein van VK Ninove, gewonnen door de Ninovieters met 3-1. In vergelijking met de basiself van de rood-witten tegen Ninove stond er nog slechts 1 speler aan de aftrap tegen de Boomkes, met name Aziz.
Coach Van Bommel van het A-team stuurde immers alle spelers van de A-kern die in aanmerking komen om met de U23 te spelen, inclusief alle bankzitters behalve Balikwisha van de match op Seraing daags tevoren, naar Lier om er tegen Rupel Boom te spelen. Waarschijnlijk gebeurde zulke zet ook al eerder tijdens het seizoen. Niets dat tegen het reglement indruist maar wel dat de stelling van hen die spreken over competitievervalsing, de waarheid op z’n minst benadert. Daarenboven is scoutingwerk in deze materie tot weinig nut.

Het is wat het is. Feit is dat het balbezit voor de Young Reds was. Gevaar kwam er evenwel enkel op hoekschoppen waarbij doelman Juliaan Laverge in minuut 10 met een prima reflex een stevige kopbal over de lat moest pareren. Een andere kopbal ging naast. Ruim over het halfuur stak Rupel Boom de eerste maal de neus aan het venster. Het strak schot van Matisse Thuys zeilde naast. Even later een rush van Jack Mmaee over de linkerkant, gestart op eigen helft. Zijn doelpoging strandde op de knie van thuisgoalie Ortwin De Wolf.

Na de pauze volgde eenzelfde spelbeeld. Maar het was wachten tot na het uur voor echte dreiging van de thuisploeg. Gelukkig ging het schot voorlangs. Bij het ingaan van het slotkwartier bracht Matisse Thuys de bal in de loop van Levi Lukebakio over rechts. De voorzet werd door Rabbi Mwenda op de rand van de zestien in één tijd op de slof genomen. Het leder vloog een meter over doel. Matisse Thuys probeerde het zelf van afstand maar ook dat schot was te hoog gemikt. Toen de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel leek te gaan eindigen, gebeurde het dan toch weeral. Op een voorzet van links kreeg een Boomse verdediger een duwtje in de rug waardoor het kopduel de mist inging en de bal in de voeten van de ingevallen Degallaix terecht kwam. Die vuurde op de rand van de grote rechthoek een pegel af die onhoudbaar in de rechterbovenhoek binnen vloog (1-0).

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

hln.be : Het gevreesde scenario.

Het Nieuwsblad :

Video

Opstelling thuisploeg

26.Ortwin De Wolf, 17.Abderahmane Soussi, 21.Samuel Vines (46′ 65.Yassine Ben Hamed), 32.Christopher Scott (81′ 42.Abderrahman Amal), 33.Zeno Van Den Bosch, 44.Noa Wyns, 46.Milan Smits, 47.Abdel-Malil Aziz (75′ 62.Gwendal Degallaix), 52.Kobe Corbanie, 78.Igor Da Silva en 79.Gerard Vandeplas (64′ 59.Dieter Vanhees).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 8.Jason Bourdouxhe (68′ 11.Levi Lukebakio), 10.Jack Mmaee, 17.Koen Van Den Broek, 24.Christophe Mouton, 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (89′ 51.J.B. Monden), 34.Jossue Dolet (75′ 19.Oumar Traoré) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 81.Jari Merckx, 2.Jeffrey Neral, 22.Diego Señorans en 25.Luka De Herdt.

Gele kaarten thuisploeg

52′ Abdel-Malik Aziz
71′ Stef Wils (T2)
83′ Abderrahman Amal
89′ Gwendal Degallaix

Gele kaarten KRBFC

48′ Koen Van Den Broek
.
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

89′  1-0  Gwendal Degallaix

Scheidsrechter

Jari VAN LAERE

Assistent scheidsrechters

Kenneth LENAERTS en Wouter COCHET