Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K.S.K. Heist  3-1  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Afgevaardigde Luc ‘James’ Verlinden stopt einde dit seizoen op 84-jarige leeftijd met zijn functie. Voor aanvang van de wedstrijd is er dan ook een gepast eerbetoon voor hem en zijn echtgenote Jeanneke.

Laat ons met z’n allen hen met een daverend applaus in de bloemetjes zetten!

Ziekenboeg

Weetjes

Voor deze laatste wedstrijd vallen er geen geschorsten te noteren.
INFO

Selectie K.Rupel Boom FC

Selectie: doelmannen Laverge, Merckx en veldspelers Akbas, Bah, Bliek, Bourdouxhe, Gadji, Goossens, Lukebakio, Mmaee, Monden, Neral, Scarantino, Sekyere, Sylla, Thuys, Traoré en Verkerken.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De Boomkes wilden er duidelijk toch nog iets van maken in deze laatste wedstrijd in 1ste nationale. Getuige een start zoals we dit seizoen nog niet gezien hadden. Of begonnen de bezoekers zo slap aan de partij? Of een combinatie van de twee? Feit is dat in de derde minuut Julius Bliek, die na een eerdere hoekschop nog vooraan te vinden was, de bal kon binnen tikken na voorafgaand geharrewar voor het Heistse doel (1-0). Rupel Boom bleef de aanval opzoeken. Jason Bourdouxhe werd aan de linkerkant vrijgespeeld. Diens perfecte voorzet vond Ibrahima Bah, één van de kleinsten op het terrein, die met perfecte timing en sprongkracht onhoudbaar de 2-0 kon binnenkoppen. De bezoekers konden evenwel snel milderen. In de omschakeling liep Troonbeeckx perfect in de ruimte en trapte overhoeks knap binnen (2-1). Niet dat het verder verloop van de eerste helft saai was, misschien wel een atypische eindeseizoenwedstrijd, maar er werd toch niet meer gescoord.

Na de pauze zocht Heist naar de gelijkmaker maar het stootte meermaals op een sterke Juliaan Laverge. Aan de overzijde wist Levi Lukebakio zich op rechts van zijn tegenstander te ontdoen. De voorzet werd door Ibrahima Bah, alweer met het hoofd, tegen de touwen geknikt (3-1). De bezoekers zetten nu alles op alles om het tij te keren. De Boomkes kregen dan weer kansen in de omschakeling om de wedstrijd definitief te beslissen doch die laatste voorzet was telkens te hard of niet zuiver genoeg. En dan krijg je al eens het deksel op de neus. Zo viel de aansluitingstreffer met nog een kwartier te spelen (3-2). En om dit desastreuze seizoen kracht bij te zetten illustreerde het moment van de gelijkmaker (3-3) het verhaal van deze competitie: minuut 93.

Dus geen thuiswinst in 2023. Wel een afsluiter die niet verveelde.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Brice Verkerken, 8.Jason Bourdouxhe, 10.Jack Mmaee, 11.Levi Lukebakio (86′ 51.J.B. Monden), 12.Ibrahima Bah, 20.Momar Gadji, 21.Fabio Scarantino, 26.Matisse Thuys, 61.Muhammed Akbas (69′ 90.Haroun Sylla) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 23.Jari Merckx, 2.Jeffrey Neral, 19.Oumar Traoré, 80.Laurens Goossens en 91.Jeffrey Sekyere.

Opstelling bezoekers

1.Fré Van Aerschot, 2.David Wijns, 4.Maxim Nys, 6.Yousri Sabhaoui (55′ 5.Jawad Absisan), 7.Mylan Ferreira Carrasco (60′ 24.Faissal El Attabi), 12.Rayane Hannach (55′ 39.Yannis Augustynen), 13.Nicolas Orye (55′ 9.Jef Colman), 14.Kobe Lemmens, 17.Mathieu Troonbeeckx (60′ 10.Jannes Matt), 25.Kobe Vande Cauter en 55.Sam Van Aerschot.

Gele kaarten KRBFC

70′ Juliaan Laverge
75′ Matisse Thuys
88′ Momar Gadji

Gele kaarten bezoekers

88′ Yannis Augustynen
.
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

03′  1-0  Julius Bliek
07′  2-0  Ibrahima Bah
11′  2-1  Mathieu Troonbeeckx
62′  3-1  Ibrahima Bah
76′  3-2  Jef Colman
93′  3-3  Maxim Nys