K. Diegem Sport vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Adres

Kosterstraat 70 te 1831 Diegem
Omwille van de werkzaamheden aan het stadion van Diegem Sport in Park Marga, worden de thuiswedstrijden (vermoedelijk tot eind 2023) gespeeld op een synthetisch terrein van het jeugdcomplex van de club.

Jeugdcomplex Calenberg (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

Kunnen de Boomkes na de stunt tegen Bocholter VV ook op het jeugdcomplex van Diegem Sport puntenwinst boeken?

Alle supporters op post !

Ziekenboeg

Doelman Sofiane Bouzian ontbreekt nog steeds (spierscheur).

Weetjes

BELANGRIJK BERICHT ! Omwille van werkzaamheden aan het stadion vinden de wedstrijden van Diegem Sport momenteel plaats op het jeugdcomplex Calenberg, Kosterstraat 70 te 1831 Diegem (Machelen).
Er zijn GEEN zitplaatsen wel een gedeelte staanplaatsen overdekt, maar gezien de gunstige weersvoorspelling voor a.s. zondag zal het droog blijven.
De algemene inkomprijs bedraagt 10 euro.

Routebeschrijving
Als u komt vanuit richting Mechelen-Antwerpen:
Op de autosnelweg E19 neem je afrit Machelen – Vilvoorde. Na de afrit moet je op de splitsing links volgen. Aan de 2e lichten rechts. Je bevindt je nu op de Haachtsesteenweg. Op de Haachtstesteenweg neem je de 2e lichten links, waarna je na 400m aan de lichten rechts afslaagt. Recht voor jou zie je de kerk. Rechts van de kerk neem je de Kosterstraat. Boven steek je rechts de brug over. 30m verder liggen de velden aan je rechterzijde.

U kan parkeren voor het complex of op de grote parking achter het complex.

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, Merckx, De Herdt, De Looze, De Wilde, Geeraerts, Houttequiet, Kanu, Kerstenne, Mathei, Nelson, Ngoyi, Pörtner, Telen en Zeroual.

Wedstrijdverslag

Op het kleine kunstgrasveld had Rupel Boom het in de eerste helft niet gemakkelijk tegen een fel Diegem Sport. Een eerste mogelijkheid werd naast getrapt. Aan de overzijde trof Ruben Geeraerts in de rebound de buitenkant van de paal. De thuisploeg hanteerde de lange bal om er snel uit te komen. Het leverde binnen het kwartier succes op (1-0). Onze doelman voorkwam een dubbele achterstand. In het zicht van de rust wist Mohamed Zeroual hard uit te halen. De thuisgoalie weerde met veel moeite af, de herneming van Jordy Mathei vloog naast.

Na de pauze gingen de Boomkes onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. En dat lukte snel. Op een hoekschop kon Jordy Mathei aan de tweede paal onhoudbaar binnen koppen (1-1). Na balverlies langs Boomse zijde klom de thuisploeg eerder onverwacht op een nieuwe voorsprong (2-1). Het dient gezegd dat de troepen van Sam Vermeylen over heel wat mentale weerbaarheid beschikken. Binnen de vijf minuten hingen de bordjes alweer in evenwicht. Een voorzet naar de tweede paal zorgde voor een kopduel tussen de ingevallen Javan Ngoyi en zijn naaste verdediger. De hoog opverende Javan kopte tegen de arm, die zich boven schouderhoogte bevond, van zijn tegenstander. Tot grote frustratie van de thuisploeg wees de ref, zoals het reglement voorschrijft, naar de stip. Ruben Geeraerts knalde zonder pardon de 2-2 tegen de touwen. Rupel Boom kwam nog tweemaal dicht bij de zege. Net voordat de 90 minuten rond waren, moest de thuisdoelman het schot van Ruben Geeraerts lossen. Een moegestreden Jordy Mathei kwam net te laat om binnen te duwen. En in de slotseconden van de extra tijd zoefde een knal van alweer Ruben Geeraerts rakelings over de dwarslat.

Al bij al eindigde de wedstrijd in een billijk gelijkspel. Met een 4 op 6 mag er gesproken worden van een goede start. Nu regelmatig punten pakken is de boodschap om een rustig seizoen te kunnen draaien.

Volgende afspraak op zaterdag 9 september 2023 om 18u : K. Rupel Boom FC – KVC Houtvenne.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling thuisploeg

1.Dean Michiels, 4.Yanis Beersaerts (75′ 20.Maxime Mauën), 5.Jitse Hermans, 7.Jan De Bouw (75′ 15.Beni Mpanzu), 8.Jordy De Koker, 9.Yentl Egerickx (70′ 21.Aron Sulejmani), 10.Daimy Deflem, 12.Cédric Mertens, 17.Maxime Gody (63′ 49.Amine Jiyar), 23.Andy Lokando en 63.Ilias Labiad Jarque.

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 6.Hervé Telen, 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts, 11.Jules Houttequiet (46′ 12.Arne Pörtner), 16.Jordy Mathei, 17.Cyronn De Wilde, 18.Mohamed Zeroual (59′ 80.Javan Ngoyi) en 25.Luka De Herdt (65′ 8.Nelson).
Bleef op de bank: 32.Jari Merckx.

Gele kaarten thuisploeg

85′ Cédric Mertens
90′ Andy Lokando

Gele kaarten KRBFC


.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

13′  1-0  Maxime Gody
50′  1-1  Jordy Mathei
67′  2-1  Yentl Egerickx
70′  2-2  Ruben Geeraerts (pen.)

Scheidsrechter

Ruben CALLUY

Assistent scheidsrechters

Geoffrey MARTENS en Tom DE ROECK

Game Timeline

KO
12. Arne Pörtner
46'
16. Jordy Mathei
50'
80. Javan Ngoyi
59'
8. Nelson Temitope
65'
9. Ruben Geeraerts
70'
FT

Locatie

Diegem Sport

Kosterstraat 70, 1831 Machelen, België

Vorige confrontaties

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.