K. Rupel Boom F.C. vs Tempo Overijse

2 — 1 K. Rupel Boom F.C. 7Kanu 17Cyronn De Wilde Timeline Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

  • Kanu - 1 goal(s)
  • Cyronn De Wilde - 1 goal(s)
1

TEMPO OVERIJSE

Verlies

08/10/2023 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Net als bij RC Mechelen in onze vorige thuiswedstrijd, heeft ook Tempo Overijse spelers in de rangen die in het verleden de Boomse kleuren verdedigd hebben.
Doelman Yanni De Vriendt (2018-2019), verdediger Yan De Maeyer (2018-2019), middenvelder Giulio Mapessa (2020-2022), middenvelder Robin Peeters (2021-2022) en aanvaller Thomas ‘Toto’ Nzinga (2020-2022).

Tempo Overijse telt 1 punt meer dan de Boomkes. Belangrijk dus dat de troepen van coach Sam Vermeylen in eigen huis ongeslagen blijven, meer zelfs, een tweede thuiswinst van het seizoen is haast een must te noemen.

Hopelijk kunnen onze supporters zich als één man achter het team scharen. De vocale STEUN is immers eens te meer belangrijk wanneer puntengewin een noodzaak wordt.
Alle supporters op post!

Ziekenboeg

Niet selecteerbaar wegens een blessure: Bouzian, Merckx, Nelson en Toure.

Weetjes

Luka De Herdt zit niet in de selectie. Hij had deze week op het werk een ongelukje en kon daarom niet trainen.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit doelmannen Vlogaert, Verhulst, Switsers en veldspelers Coveliers, De Graeve, De Looze, De Wilde, Geeraerts, Houttequiet, Kanu, Kerstenne, Mathei, Ngoyi, Pörtner, Telen, Van den Broek en Zeroual.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom is er in geslaagd een tweede overwinning van het seizoen te behalen. De manier waarop, de winning goal maken diep in blessuretijd, zorgde voor uitzinnig taferelen. Zowel als speler, trainer en supporter is dit een scenario om van te smullen.

De Boomkes begonnen niet onaardig aan de partij met enkele goede voorzetten van Ruben Geeraerts, die echter niet afgewerkt konden worden. Op een doelpunt was het wachten tot even voorbij halfweg van de eerste helft. Mohamed Zeroual bereikte, na een prima actie, Arne Pörtner. Diens prima voorzet werd door Kanu tegen de touwen gekopt. Een verdiende voorsprong. Die marge had kunnen verdubbeld worden doch de paal bracht redding voor Tempo Overijse. Vlak voor rusten moest Tony Vlogaert goed plat gaan op een vrije trap van de bezoekers.
1-0 na 45′

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag en konden al snel de rebound na een vrije trap binnen duwen (1-1). Alles te herdoen dus. Het was echter Tempo Overijse dat het dichtst bij een tweede goal kwam. Maar toen dat niet lukte kwamen de Boomkes in de slotfase dicht bij een doelpunt. Vooral de ingevallen Jules Houttequiet liet zich gelden. Een halve omhaal vloog rakelings naast het doel en, nadat aan de overzijde ex-KRBFC’er Yan De Maeyer maar net over had geschoten, zag Houttequiet zijn volley op de lijn gered door een verdediger. Luttele seconden later Jules Houttequiet voor de derde maal. Ditmaal werd zijn schot gepareerd door doelman De Vriendt, ook gewezen Boomke.
En dan volgde het ultieme geluk. Een vrije trap van de rechterzijde werd door Michiel De Looze in minuut 94 precies voor doel getrapt. Kanu zorgde dat 2 verdedigers oog voor hem hadden en Cyronn De Wilde kon gepast het gat induiken om de winning goal tegen het net te koppen (2-1).
Proficiat jongens!

De volgende wedstrijd is den derby van den A12.
Alle supporters op post in Londerzeel!

 

 

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

 

 

 

 

 

 

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 6.Hervé Telen, 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts (67′ 11.Jules Houttequiet), 12.Arne Pörtner, 16.Jordy Mathei (60′ 80.Javan Ngoyi), 17.Cyronn De Wilde, 18.Mohammed Zeroual (74′ 10.Lars Coveliers) en 33.Staf De Graeve.
Bleef op de bank: 32.Mats Verhulst.

Opstelling bezoekers

1.Yanni De Vriendt, 2.Yan De Maeyer, 3.Nicolas Verdoodt, 4.Boris Kamneng Djoum, 6.Diego Barreiro Arca, 8.Robin Peeters (46′ 7.Zimi De Doncker), 9.Ignazio Cocchiere, 10.Joren Dehond, 15.Giulio Mapessa (76′ 5.Danilo Sarkic), 17.Thomas Nzinga (74′ 11.Kyell Lénaers)en 24.Walid Houssane.

Gele kaarten KRBFC


.
.
.

Gele kaarten bezoekers

56′ Diego Barrera Arca
56′ Joren Dehond
72′ Zimi De Doncker
76′ Giulio Mapessa

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

95′ T1 Johan Laurysen

Doelpunten

25′  1-0  Kanu
51′  1-1  Boris Kamneng Djoum
94′  2-1  Cyronn De Wilde

Scheidsrechter

Florian STOVE

Assistent scheidsrechters

Vincent POUGNAUD en Stef VAN BRIEL

K. Rupel Boom F.C.

Timeline

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België