Sp. Hasselt vs K. Rupel Boom F.C.

4 — 1 K. Rupel Boom F.C. 3Jordan Kerstenne 41'7Kanu 62'16Jordy Mathei 15'18Mohamed Zeroual 71' Timeline 16. Jordy Mathei 15' 

4

Sp. Hasselt

Winst

1

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

  • Jordy Mathei - 1 (15') goal(s)
04/11/2023 | 20:00

Samenvatting

Adres

Herkenrodesingel 33 te 3500 Hasselt

Stedelijk Sportstadion

Voorbeschouwing

Vorig weekend leek de opdracht voor Jong KV nog zeer moeilijk om de 1e periodetitel in de wacht te slepen. Echter is in voetbal alles mogelijk. Dat geldt ook voor vanavond tegen Sporting Hasselt. En ja, u heeft het ondertussen wel door. We maken wekelijks met T1 Sam Vermeylen een korte reflectie van de vorige wedstrijd en kijken vooruit naar de komende krachtmeting. 

Hoe kijk je terug op deze eerste periode bij Rupel Boom?
Het gevoel dat ik heb qua omkadering en supporters is heel leuk werken. Ook binnen de spelersgroep heb ik de impressie dat zij graag komen trainen. De groep snakt naar een positieve constante in de resultaten.  Goede prestaties wisselen zich nog teveel af met wedstrijden waarbij we er enkel in slagen om een bepaalde controle uit te voeren. Het gevoel hebben van controle is goed maar het is nu de kunst om hier punten aan te koppelen.

Op Lebbeke hadden we diezelfde controle, tot aan de gelijkmaker.
Op de wedstrijdbeelden, die we samen met de spelers hebben geanalyseerd. Is duidelijk dat de kwaliteit aan de bal, de omschakeling en intensiteit in balverlies minder goed was ten ten opzichte van de vorige wedstrijden. Los van onze eigen prestaties, die beter had moeten zijn, hebben we nog steeds de mogelijkheden gehad om het laken naar ons toe te trekken.

Wat met de penalty fases?
De strafschop voor Lebekke was terecht. De beelden geven ook aan dat wij 2 strafschoppen hadden moeten krijgen.

We hebben nog maar 2 keer de nul kunnen houden, RC Mechelen & Bocholter VV. Ik krijg het gevoel dat we heel snel een tegendoelpunt binnen krijgen van zodra de tegenstrever zijn neus aan het venster steekt.
De kunst is om de nul te houden en zelf minstens 1 keer te scoren. We spelen hoger op het veld waardoor we minder weggeven en wij makkelijker tot een kans komen. Op basis van de beelden maken we telkens ook de analyse hoeveel fouten er niet gebeuren bij elk tegendoelpunt. We bekijken hoe we dit als groep kunnen opvangen. Langs de andere kant laten we teveel kansen onbenut. Onze efficiëntie moet hoger zijn.

Dit weekend Sporting Hasselt. Een ploeg met ambities. Met de op 1 na sterkste aanval van de reeks. Ze vinden soms heel gemakkelijk de weg naar het doel. Hasselt kon reeds winnen met 3, 5 of zelfs 6 doelpunten verschil. Daartegenover verloren zij hun wedstrijd tegen Lille en Diegem. Het verschil in de rangschikking is slechts 4 punten. Alles is mogelijk.
Met het nodige respect voor de tegenstrever. Als zij nu boven of onder ons staan geklasseerd. Wij zijn er ons van bewust dat we van niemand schrik moeten hebben. Wij kunnen er 3 punten gaan halen. Hoogtijd om komaf te maken met deze slechte uitresultaten.

Ziekenboeg

Jules Houttequiet is gekwetst.
Doelman Sofiane Bouzian is nog niet volledig hersteld.
Einde van de week moest Kanu ziek aan de training verzaken.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De Boomkes begonnen met de beste intenties aan de wedstrijd. Maar al snel ontbond de wendbare Vanrafelghem zijn duivels. De ex-Club Brugge speler draaide en keerde op de rand van de zestien tot hij het gaatje vond om naar doel te trappen. Precies naast de staak rolde de 1-0 tegen de netten. Rupel Boom voetbalde aardig mee en werd daar op het kwartier voor beloond. Mohamed Zeroual kon zich diep in de zestien doorzetten. Op diens teruglegger zag Jordy Mathei zijn eerste poging afgeblokt. Maar de bal kwam terug in zijn buurt. Onze spits stond weliswaar met de rug naar doel doch hij maakte de perfecte draai en trapt in de rechterbovenhoek de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Rupel Boom had best controle over het gebeuren. Maar even voor het halfuur was daar Vanrafelghem weer. Er werd hem te veel ruimte gegund en dat werd cash betaald (2-1). Vlak voor rusten kon diezelfde speler van links de zestien induiken. Jordan Kerstenne, die nochtans een behoorlijke wedstrijd speelde, bracht hem ten val en de bal ging op de stip. Orye, ons wel bekend van bij KSK Heist, zette de elfmeter feilloos om (3-1). Dat noemt men afwerken aan 100%.

Wordt vervolgd.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Lennart Ghijsens, 4.Jasper Braeken, 5.Timo Cauwenberg, 6.Niels Verburgh, 10.Giovanni La Mantia, 11.David Cvijetic, 13.Nicolas Orye (79′ 17.Jimmy Vijgen), 14.Keano Vanrafelghem (79′ 9.Arne Cuypers), 22.Mathisse Dassen, 29.Tiebe Huygen (63′ 20.Siebe Vandermeulen) en 33.Rune Lenaerts.

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts (60′ 8.Nelson), 10.Lars Coveliers (70′ 6.Hervé Telen), 12.Arne Pörtner, 16.Jordy Mathei (60′ 80.Javan Ngoyi), 17.Cyronn De Wilde, 18.Mohamed Zeroual en 33.Staf De Graeve (38′ 5.Koen Van den Broek).

Gele kaarten thuisploeg

43′ Jasper Braeken
58′ Nicolas Orye
66′ David Cvijetic
67′ Siebe Vandermeulen

Gele kaarten KRBFC

41′ Jordan Kerstenne
62′ Kanu
71′ Mohamed Zeroual
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

04′  1-0  Keano Vanrafelghem
15′  1-1  Jordy Mathei
27′  2-1  Keano Vanrafelghem
42′  3-1  Nicolas Orye (strafschop)
52′  4-1  Michiel De Looze (own goal)

Scheidsrechter

Mohamed WAHHABI

Assistent scheidsrechters

Jiri BERGS en Jasper SCHUURMANS

K. Rupel Boom F.C.

Timeline

16. Jordy Mathei 15' 
3. Jordan Kerstenne 41' 
7. Kanu 62' 
18. Mohamed Zeroual 71'