K. Rupel Boom F.C. vs F.C. Wezel Sport

2 — 2 K. Rupel Boom F.C. 29Tony Vlogaert2Michiel De Looze 54'6Hervé Telen 107Kanu 73'9Ruben Geeraerts 511Jules Houttequiet 812Arne Pörtner

Gelijkspel

• Mart Jan Anton Van De Gevel - 1 (55') goal(s)
  • Jentl Gaethofs - 1 (49') goal(s)
12/11/2023 | 14:30
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Na een kwartier studieronde legden de Boomkes wel de meeste drang naar voren. Maar het was Mohamed Zeroual die echt het vuur aan de lont stak. Hij rukte centraal op en trapte van buiten de rechthoek naar doel. De dwarslat bracht redding voor doelman Delarbre. Het was het sein om nadrukkelijk op zoek te gaan naar de openingstreffer. En die volgde vrij snel. Arne Pörtner kon zich op links doorzetten. Zijn prima voorzet naar de tweede paal werd door Javan Ngoyi binnengekopt (1-0). Een verdiende voorsprong. Een minuut later probeerde Mohamed Zeroual het opnieuw van afstand. De bezoekende goalie bracht redding. Rupel Boom bleef komen. Kanu zette 3 man in de wind en bediende Javan Ngoyi. Diens voorzet bereikte Mohamed Zeroual die echter ditmaal zijn schot miste. Op het halfuur bracht Jules Houttequiet de bal voor doel tot bij de vrijstaande Ruben Geeraerts. De kopbal vloog recht in de handen van de keeper. Het missen van die kansen zou zuur opbreken.
Na de pauze hadden de bezoekers maar een vijftal minuten nodig om de stand in hun voordeel om te draaien. Eerst had Tony Vlogaert een puike save in huis om in minuut 47 de gelijkmaker te vermijden. En op de tegenaanval legde Arne Pörtner de bal in de loop van Javan Ngoyi. De poging werd door de doelman in hoekschop gewerkt. Het was Gaethofs die op de rand van de 16 overhoeks de gelijkmaker lukte (1-1). Vijf minuten later maakte kapitein Michiel De Looze een lichte haakfout, wel voldoende om een strafschop tegen te krijgen. Topschutter Van De Gevel liet het Booms sluitstuk kansloos (1-2). Met nog ruim 35 minuten te spelen moesten de Boomkes trachten een eerst thuisnederlaag te vermijden. Gaandeweg verkozen de bezoekers om wat meer achteruit te leunen. Na veel zwoegwerk resulteerde dit in de slotfase dan toch voor de Boomse gelijkmaker. Met nog drie minuten op de klok wist Javan Ngoyi met zijn tweede doelpunt van de namiddag een punt thuis te houden.
Zo blijft Rupel Boom in eigen huis ongeslagen.

Nu wat meer punten pakken op vreemd terrein. Met een verplaatsing naar leider Belisia Bilzen is dat uiteraard geen evidentie. Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden.

VOORBESCHOUWING

Wat zijn we extra gelukkig dat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma staat. Het spook van op verplaatsing kunnen we weer voor een weekje negeren. Onze tegenstrever van dit weekend doet het tot op heden niet veel beter. T1 Sam Vermeylen verduidelijkt:

S.V.: Ook Wezel heeft tot op heden nog niet kunnen winnen op verplaatsing. Hun puntenoogst was buitenshuis slechts 2 punten. Ze hebben nog wel een betere thuisreputatie met 15 op 18.
Indien we deze wedstrijd winnen, doen we het praktisch evengoed.

Wat weet je nog over Wezel Sport?
S.V.: Behoorlijk veel, ik was vorig seizoen coach bij Sint Lenaarts. Wezel Sport is een promovendus uit 3de amateur. Er zijn veel namen die terug komen in hun elftal.
Voornamelijk in het aanvallend compartiment hebben zij veel snelheid, techniek en diepgang, waarop hun hele team is verder gebouwd.

Er komt opnieuw meer druk op de ketel na het nieuwe verlies tegen Hasselt?
S.V.: Op Hasselt hebben we goed meegespeeld en was het eigenlijk een gelijk opgaande wedstrijd. Hasselt heeft het ons moeilijk gemaakt door individuele klasse en heeft daar 4 doelpunten uit gepuurd. We moeten rustig blijven en zoals elke wedstrijd voor de 3 punten gaan.

We hebben onze eerste geel geschorste.
S.V.: Klopt, Jordan is geschorst door zijn 3de gele kaart. Dit kunnen we wel ondervangen.