Belisia Bilzen Sv vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 0 Belisia Bilzen Sv 1Leonardo Cascio3Falke Vandecaetsbeek 145Frederik Spruyt6Glenn Ernens8Jordi Maus 49'9Jeffe Landuyt 2410Tiemen Wijnen15Alexander Quadflieg 2316Siebren Lathouwers20Matthiece

2

Belisia Bilzen Sv

Winst

  • Jordi Maus - 1 (49') goal(s)
  • Christophe Martin Suarez - 1 (87') goal(s)
0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

19/11/2023 | 15:00
Belisia Bilzen SV

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Rupel Boom nam onmiddellijk het initiatief op bezoek bij de competitieleider. Het resulteerde in twee kopbalkansen binnen de eerste 4 minuten. Op hoekschop kopte Staf De Graeve over doel en op een voorzet van rechts vloog de kopbal van Ruben Geeraerts recht in de handen van doelman Cascio. Even later trapte Ruben Geeraerts een vrije trap te hoog. Pas na 15 minuten stak Belisia een eerste maal de neus aan het venster. Soufiane Bouzian, zoals aangekondigd opnieuw in doel na heel wat blessureleed, ging goed plat op het lage schot. Er kwam wat meer evenwicht in de partij maar het was toch Rupel Boom dat het meeste dreigde en kansen schiep. Op vrije trap van Mohamed Zeroual wist Ruben Geeraerts naar doel te koppen. Weer belandde de bal recht in handen van de thuisgoalie. Aan de overzijde kon Ernens naar doel trappen. Soufian Bouzian kon eenvoudig vangen. En weer was daar Rupel Boom. Mohamed Zeroual zag zijn vrije trap op de vuisten van de doelman stranden. De thuisploeg had in feite wel wat overtredingen nodig om de Boomkes af te houden. Zo mocht Mohamed Zeroual zich maar weer eens achter een vrije trap zetten. Hij vond het hoofd van Jordan Kerstenne wiens kopbal de juiste richting miste. Amper een minuut later leek de verdiende voorsprong een feit. Javan Ngoyi zette zich op links door, de thuisdefensie uit verband, doch de in de zestien opduikende Mohamed Zeroual trapte de lage voorzet in de wolken. Op slag van rust wist Ruben Geeraerts over rechts zich door te zetten. Er was echter niemand in de kleine rechthoek om de laag voorgebracht bal binnen te duwen. Ruststand 0-0 omdat de Boomkes zichzelf weer niet wisten te belonen.

Door een ongeschreven wet in het voetbal krijgt men dan het spreekwoordelijke deksel op de al even spreekwoordelijke neus gedrukt. Een uitgesponnen aanval van de thuisploeg bereikte Maus op de rand van de zestien. Het welgemikte schot verdween in de linkerbenedenhoek (1-0). Amper vijf minuten later kwam de thuisploeg goed weg. Een onoordeelkundige trap achteruit zette Javan Ngoyi aan het lopen. De thuisdoelman was net eerder bij de bal maar zijn trap vloog via onze aanvaller helemaal naar de andere zijde richting Ruben Geeraerts. Een overmacht aan teruggelopen verdedigers belette hem het scoren. Het meeste balbezit was nu voor de bezoekers. Na de inbreng van Jules Houttequiet speelden de Boomkes in het slotkwartier alles of niets. Het gaf Belisia uiteraard veel ruimte. Zo moest Soufiane Bouzian sterk ingrijpen op een kopbal na tegenaanval. In minuut 82 leek de gelijkmaker dan toch in de maak doch Javan Ngoyi werd al dan niet foutief gestuit. Uiteindelijk kon de thuisploeg dan toch van de ruimte gebruik maken en op drie minuten van het einde een tweede maal scoren (2-0). Nadat Mohamed Zeroual in handen van de doelman besloot, werd Nelson in de laatste minuut op ongelukkige wijze met rood uitgesloten. Logischerwijze zag hij zijn tegenstander niet achter hem aankomen toen hij een uittrap met een hoog uitgestoken been de bal wou controleren. De voet raakte licht het hoofd van zijn tegenstander, die er trouwens niets aan overhield. De overigens goed leidende scheidsrechter trok – weliswaar tot velen hun verbazing – rechtstreeks rood.

En zo blijven de Boomkes met lege handen achter na alweer een zeer verdienstelijke wedstrijd.

VOORBESCHOUWING

Na de recente 1 op 9 staat Rupel Boom voor een moeilijke opdracht. De Boomkes moeten opnieuw richting het verre Limburg om de leider van het klassement te bekampen.  Belisia Bilzen greep op het laatste nippertje naast de 1e periodetitel. Maar voerde het weekend daarop opnieuw de rangschikking aan. Ze hebben cijfermatig de beste verdediging van de reeks. Ze behaalden thuis 16 op 18 en stapten slechts 1 keer als verliezer van het speelveld.

In de wedstrijd tegen Wezel Sport stond de 2e helft in schril contrast met wat we hebben laten zien in het eerste half uur van de wedstrijd.
S.V.: Voor de rust waren we zeer dominant en creëerden we voldoende kansen. Tijdens de rust heb ik in de kleedkamer twee instructies aan de spelersgroep meegegeven. Een hogere pressing en meer scherpte rond de eigen 16 meter. Dat hebben we niet gedaan. Net na de rust komen we op 8 minuten tijd van een 1-0 voorsprong op achterstand.

Het gebeurt te vaak dat we vroeg in het begin van de wedstrijd of na de rust een tegengoal slikken.
S.V.: We moeten op deze cruciale momenten meer scherpte aan de dag brengen. Je kan de spelers hier proberen op voor te bereiden maar ze moeten voornamelijk elkaar scherp zetten. Ik heb er zelf geen verklaring voor waarom dit gebeurt. We gaan er vanuit dat dit niet bewust is. De spelers beseffen dit en we nemen het mee naar de volgende wedstrijden.

Het enige positieve dat we onthouden is dat we alsnog thuis niet hebben verloren.
S.V.: Het probleem stelt zich natuurlijk meer op verplaatsing. Daar pakken we echt te weinig punten. We hadden minstens 6 punten extra op vreemd terrein moeten behalen. Dan stonden we er helemaal anders voor dan nu. Het besef en de wil bij de spelersgroep en technische staf is er wel. Nu moeten we naar Belisia Bilzen, wat een moeilijke tegenstander blijkt te zijn. Dit maakt op zich geen verschil, makkelijk of moeilijk, de motivatie is dezelfde.

Hebben we iets te verliezen?
S.V.: Je hebt altijd 3 punten te verliezen, of te winnen. Of dat nu tegen de eerste of de laatste in de tabellen is. We hebben respect voor Belisia Bilzen. Er is een reden waarom ze aan de kop van de ranking staan. Wat niet wil zeggen dat we kansloos naar daar gaan. Ook de spelersgroep denkt er zo over en zijn extra gemotiveerd om beter te doen.

Je plaatste onze topschutter op de bank tegen Wezel Sport?
S.V.: Jordy heeft absoluut zijn kwaliteiten. Ik had een keuze gemaakt naar wat ik dacht dat we nodig hadden in die wedstrijd tegen Wezel. Javan kreeg de voorkeur op Jordy. Ik begrijp dat het vreemd lijkt om je topschutter niet te laten starten maar ik hoor niemand zeggen dat Javan wel 2 doelpunten heeft gemaakt. Hij was dreigend en bracht diepgang.

Komt Jordy terug aan de aftrap?
S.V.: Jordy had in het begin van het seizoen last van de buikspieren. Dit speelt nu opnieuw op en hij heeft hiervoor een inspuiting gekregen. Op vandaag na (zaterdag, n.v.d.r.) heeft hij deze week niet kunnen trainen en is bijgevolg niet geselecteerd.

Sommige supporters stellen zich vragen bij de selecties.
S.V.: Ik heb absoluut geen spelersvoorkeuren maar ik verwacht van iedereen dat zij met dezelfde mindset en houding op de training en de wedstrijd staan. Mee op basis daarvan stel ik mijn selectie samen.

Verder nog nieuws uit de ziekenboeg?
S.V.: Quinten Herregodts en Quinten Servranckx zijn nog steeds out.
Morgen zal Sofiane in het doel staan. Hij traint ondertussen 2-3 weken voluit mee en heeft een scherpe week achter de rug.

Heeft Tony dan iets overgehouden aan zijn contact tegen Wezel?
S.V.: Neen, Tony heeft met tape getraind maar is wel inzetbaar. Ik was tevreden over de prestatie van Tony. Tenslotte heeft hij ons nog in de wedstrijd gehouden met 2 puike reddingen. Maar na een 1 op 9 kies ik voor een ander profiel onder de lat. Dit wil zeggen dat er vanaf zondag opnieuw een reserve doelman en 3 veldspelers op de bank zullen zitten.

Schorsingen:
Kanu is geel geschorst

KRANTENKNIPSELS

Het Nieuwsblad

 

SPELERSOPSTELLING

Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5. Koen Van den Broek, 10.Lars Coveliers

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Lander BultynckJasper Schuurmans
Sam Lodewijckx

Locatie

Belisia Bilzen SV
Zeepstraat 46, 3740 Bilzen, België