K. Lyra-Lierse vs K. Rupel Boom F.C.

3 — 0 K. Lyra-Lierse 23Mats Sterkens3Cel Teunen5Maxim Deckers6Elio Balbi 8Gianni Vets 44'10Seppe Kil11Jason Adesanya17Koen Weuts21Mathias Schils 83'77Jordy Peffer80Maxim Volant7Charles

3

K. Lyra-Lierse

Winst

  • Gianni Vets - 1 (44') goal(s)
  • Mathias Schils - 1 (83') goal(s)
  • Charles Prempeh Kwateng - 1 (85') goal(s)
0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

03/12/2023 | 15:00
Lyra-Lierse

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Cyronn De Wilde kon niet aantreden tegen zijn ex-club. Het was balen voor hem om ziek te moeten afmelden.
De wedstrijd dan. Amper 10 seconden ver en onmiddellijk een scoringskans voor de Boomkes. Jules Houttequiet vond Ruben Geeraerts op links die meteen voor bracht. Aan de eerste paal kon Javan Ngoyi voor de neus van een verdediger prima deviëren. De reflex van de thuisdoelman was ook minstens prima te noemen. Het zette meteen de toon voor het aanvangskwartier. Een goed schot van Ruben Geeraerts miste maar net de kruising. Lyra-Lierse raakte amper van hun eigen helft. Dat gebeurde voor het eerst echt in minuut 12. De poging van Peffer vloog over. Even later een zware overtreding van Balbi die met 2 voeten vooruit op Mohamed Zeroual inging. De ref was mild, zeer mild, door slechts geel te tonen. Er zijn er al voor minder van het terrein verwezen. Gelukkig werd niet het steunbeen van Mo geraakt of het had waarschijnlijk over en uit geweest. Hij hield er dus gelukkig niet direct iets aan over en kon 5 minuten later naar doel schieten, doch te hoog gemikt. Even later nog eens na een prima dribbel van Mohamed Zeroual. Nu belandde de bal recht in de handen van de thuisgoalie. Halfweg de eerste helft kon de thuisploeg evenwicht in de partij brengen. Het werd ingeleid door een gekruist schot van Adesanya voorlangs. Op het halfuur een rush van onze kapitein Michiel De Looze. Zijn voorzet op de rand van de zestien bereikte Jules Houttequiet die Ruben Geeraerts links voor doel afzonderde. Die trapte in één tijd onbegrijpelijk naast. Na een actie van Javan Ngoyi werd Jules Houttequiet aangespeeld maar die kraakte zijn poging. Aan de overzijde probeerde Teunen het van buiten de rechthoek. Het schot zwaaide een paar meter naast. In het zicht van de rust kreeg de thuisploeg drie hoekschoppen op rij. De derde was er teveel aan en Vets kon de 1-0 binnen koppen. In de slotseconden van de eerste helft had Sofiane Bouzian nog een prima voetreflex in petto om Peffer van een doelpunt te houden.

Na de pauze kon Lars Coveliers na goed kapwerk Mohamed Zeroual in schietpositie brengen. Ook deze poging miste het doelkader. En dan begon het heviger en heviger te sneeuwen. Het maakte het er allemaal niet makkelijker op. De thuisploeg leek er het minst last van te hebben. Een pass van de ingevallen Luka De Herdt werd onderschept door Weuts die Peffer een schietkans voorschotelde. De dwarslat brengt redding voor Rupel Boom. Maar ook de Boomkes kenden pech. Vanuit stilstand krulde Jordan Kerstenne de bal naar doel. Doelman Sterkens kon er niet bij maar werd door de lat gered. Ondertussen was er niets groen meer van de kunstgrasmat te zien. In de slotfase tijdens hevige sneeuwval kon de thuisploeg met nog twee goals de zege veilig stellen.

Zo blijven de Boomkes dit seizoen nog steeds zonder zege op vreemde bodem.
Ondertussen dateert de laatste uitzege van Rupel Boom in competitieverband van 25 februari 2023 op bezoek in Izegem bij Mandel United (1-2).
Johan Cruyff zei ooit: “Met elke overwinning kom je dichter bij een nederlaag.”
Waarschijnlijk zal dat andersom ook wel gelden. Hoe langer de reeks zonder uitzege duurt, hoe dichter je bij die eerste broodnodige uitzege komt.
Nog één kans in kalenderjaar 2023 op zaterdag 16 december op bezoek bij City Pirates. Het mag dan wel stilaan gaan gebeuren.
Het zal dan 9 maand en 3 weken geleden zijn.
Maar eerst nog een thuiswedstrijd tegen Jong KV Mechelen. C’mon Boomkes!

Wedstrijdbeelden, klik op deze link: RTV

VOORBESCHOUWING

We blikken met coach Sam Vermeylen eerst even terug op de gewonnen partij tegen Lille United.

De afgelopen seizoenen heb ik zelden een tegenstander in Boom gezien die zo weinig druk naar voren uitoefende als Lille United.
S.V.: “De bezoekers speelden inderdaad een zwakke wedstrijd. Lille is echter een team met spelers die een goede opleiding hebben genoten en op een hoger niveau hebben gespeeld. Het was dus deels ook onze verdienste.”
“In de eerste helft creëerden we voldoende kansen om te scoren dankzij een goede pressing. Vanwege onze hoge druk moest Lille vaak de lange bal gebruiken.”

De tegenstander zat helemaal niet in de wedstrijd. We maakten de 1-0, maar een dik kwartier later stond het alweer gelijk.
S.V.: “Lille paste hun opbouw goed aan om onder onze druk uit te komen. En dat was een slimme zet. Het kostte onze spelers even moeite om de pressing te behouden. We stonden niet meer zo compact als in de eerste helft om de speler in balbezit onder druk te zetten. Het enige dat we hadden moeten doen is het initiatief behouden.”
“Aan het einde van de wedstrijd veranderden we onze veldbezetting om op een andere manier druk te kunnen zetten. Ook mogen we niet vergeten dat hun doelpunt hun enige kans tussen de palen was gedurende de hele wedstrijd.”

Kanu heeft met zijn vervanging publiekelijk laten zien dat hij het er niet mee eens was.
S.V.: “Na de wedstrijd bood hij in de kleedkamer zijn excuses aan. Hij gaf toe dat zijn reactie niet correct was en dat hij de keuzes van de coach moet respecteren. Kanu was echter van mening dat hij op een andere positie had moeten spelen voor deze wedstrijd, maar ik heb een andere visie in het belang van het team.”
“Ik had hem uitgenodigd voor een gesprek op donderdag om 17:45 uur, voorafgaand aan de training. Hij kwam echter pas enkele minuten voor aanvang van de training binnen. Tijdens de training verkondigde hij opnieuw zijn standpunt. Mijn reactie was dat het altijd de taak van de trainer is om de veldbezetting te bepalen, waarna hij besloot om te stoppen met trainen en het veld te verlaten met de woorden dat hij er mee stopt bij Rupel Boom.”
“Uit respect naar de spelersgroep en mezelf kan ik deze reactie niet tolereren. Daarom zal Kanu sowieso niet in de selectie zitten voor de wedstrijd op zondag.”

Kanu is wel 1 van de sterkhouders.
S.V.: “Tot op heden heeft hij bijna elke wedstrijd gespeeld en het nodige vertrouwen gekregen. Ik wil toch wel vermelden dat er tevens een opeenstapeling van verschillende zaken te betreuren valt, zoals bijvoorbeeld te laat komen op wedstrijddagen. Daarbij nu zijn reactie op het trainingsveld. Dat kunnen we in een teamsport niet negeren. Het is logisch dat hij er niet bij is voor de volgende wedstrijd.”

Die volgende wedstrijd is tegen Lyra Lierse, een team dat net hun trainer heeft “ontslagen”.
Kunnen we een tegenreactie verwachten van hun spelersgroep?

S.V.: “Ik vind dat een speler altijd gemotiveerd moet zijn om te winnen. Het kan echter moeilijk zijn als ze hun voorbereiding wijzigen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Rupel Boom. Mogelijk verandert de interim-trainer hun systeem of krijgen andere spelers speeltijd. We moeten ons echter niet te veel richten op de tegenstander, maar wel op onszelf.”

Er is een mogelijkheid om momentum te krijgen met de komende tegenstanders, een goede reeks neer te zetten en vertrouwen op te bouwen.
S.V.: “We moeten proberen met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Vol te gaan voor 9 punten in de komende 3 wedstrijden. We gaan elke week, ongeacht de tegenstander, voor de 3 punten. Dit seizoen zijn we nog niet weggespeeld en we hadden in veel wedstrijden de controle. Ik zie geen reden waarom we met twijfel naar de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop zouden moeten gaan. Laten we het echter week per week bekijken en beginnen met winnen in Berlaar.”

Vorige weekend lagen er wat spelers in de lappenmand.
S.V.: “Jordy heeft donderdag geprobeerd om weer te trainen, maar na een half uur moest hij deze staken omdat hij opnieuw last kreeg van zijn blessure aan de buikspieren.“
“Quinten Herregodts is nog steeds geblesseerd en Quinten Servranckx heeft zijn eerste 45 minuten bij de beloften gespeeld.”
“Arne Pörtner was er vorige week ook niet vanwege hamstringproblemen en kan nog niet voluit trappen of sprinten.”
“Hervé Telen kon vorige week niet spelen vanwege een enkelblessure. Deze week heeft hij wel volledig meegetraind.“
“Jordan Kerstenne kreeg een tik op zijn bil. Zijn paraatheid zal samen met Hervé geëvalueerd worden na de training op zaterdagochtend.”

Succes!

 

We contacteerden T.D. Hubert Stas over de zaak Kanu.

Hoe hebt u dit beleefd?
H.S.: “Op het moment van de training donderdagavond zat ik in kader van mijn job in het buitenland. Ik had de pech dat mijn vlucht 3 uur vertraging had. Dus werd ik pas later op de hoogte gebracht van het incident.”

Wat wil u hierover kwijt?
H.S.: “Uiteraard betreuren wij ten zeerste dat Kanu deze beslissing genomen heeft want hij had voor de ploeg zeker nog van nut kunnen zijn. Maar anderzijds is het ook heel begrijpelijk dat de coach de groepsethiek hoog in het vaandel draagt.”
“Laat ons nu 100% de focus richten op de 3 resterende wedstrijden van de heenronde, te beginnen met de verplaatsing naar Lyra-Lierse waar we een rechtstreekse tegenstander van de competitie zullen bekampen.”

KRANTENKNIPSELS

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

SPELERSOPSTELLING

Bleef op de bank: 29.Tony Vlogaert

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Thomas VanbovenBart Berckvens
Erik Bury

Locatie

Lyra-Lierse
Welvaartstraat 101, 2590 Berlaar, België