K. Rupel Boom F.C. vs Jong K.V. Mechelen B

4 — 1 K. Rupel Boom F.C. 1Sofiane Bouzian Hassan2Michiel De Looze 42'3Jordan Kerstenne9Ruben Geeraerts 5 14'10Lars Coveliers12Arne Pörtner17Cyronn De

4

K. Rupel Boom F.C.

Winst

• Ruben Geeraerts - 1 (14') goal(s)
  • Mohamed Zeroual - 2 (60', 78') goal(s)

WEDSTRIJDVERSLAG

Vorige week was Cyronn De Wilde ziek. In de loop van de week belandde Nelson in de ziekenboeg. Opnieuw een andere opstelling dus.

De bezoekers toonden meteen verzorgd combinatiespel. Het leidde tot twee halve kansjes waarmee doelman Sofiane Bouzian geen moeite mee had. De Boomkes voetbalden meer recht toe recht aan. En dat spel leverde wel doelrijpere kansen op. Na een actie van Javan Ngoyi zag Ruben Geeraerts zijn doelpoging met een voetreflex van de bezoekende goalie afgeweerd. Een minuut later was Ruben Geeraerts, na een snelle inworp door Michiel De Looze, de aangever voor Javan Ngoyi wiens kopbal naast ging. Nadat een bezoekend schot overvloog, was het Rupel Boom dat de score wist te openen. Jordan Kerstenne lanceerde de vinnige Javan Ngoyi over rechts. Die dribbelde zijn tegenstander zoek om vervolgens prima voor te zetten. Ruben Geeraerts was goed gevolgd en schoof de 1-0 in doel. Ruben Geeraerts zag een prima schot op de vuisten van de doelman stranden. Pas in minuut 25 kon Jong KV nog eens dreigen. De buitenspelval werd omzeild doch Sofiane Bouzian redde met de voet. Even later moest hij goed plat gaan op een laag schot. Onmiddellijk aan de overzijde gevolgd door een prima combinatie tussen Ruben Geeraerts en Javan Ngoyi. Eerstgenoemde zag zijn schot gepakt. Op hoekschop kon Mohammed Zeroual aan de eerste paal naar doel koppen. De poging werd in hoekschop gewerkt. Op basis van het doelgevaar was de Boomse voorsprong aan de rust verdiend te noemen.

Snel na de spelhervatting werd de voorsprong verdubbeld. Arne Pörtner zette voor, Cyronn De Wilde verlengde met het hoofd en aan de tweede paal ramde Staf De Graeve de 2-0 binnen. Javan Ngoyi dolde met 3 verdedigers en legde terug tot bij Lars Coveliers. De schuiver werd slechts half door de keeper geraakt die maar wat gelukkig was dat het leder naast ging. Precies op het uur nam Rupel Boom een optie op de zege. Ruben Geeraerts loodste Mohammed Zeroual door het hart van de Mechelse defensie die de bal in de linkerbovenhoek knalde (3-0). Nadat hij een kwalijke trap moest incasseren, werd Luka De Herdt vervangen door Hervé Telen. Op hoekschop kopte Cyronn De Wilde voorlangs. De bezoekers zochten heil in pogingen van afstand. De precisie ontbrak hen. En dan volgde de definitieve doodsteek. Een lang uitgesponnen aanval werd van rechts door Michiel De Looze in één tijd voor doel gebracht. De vrijstaande Mohammed Zeroual kopte zijn tweede van de middag overhoeks binnen (4-0). Dat even later de bezoekers na hoekschop de 4-1 lukten, was slechts een voetnoot bij deze knappe overwinning.

Proficiat voor deze gave collectieve prestatie!

VOORBESCHOUWING

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tussen Rupel Boom en Jong KV op het programma. Jong KV is de B-ploeg van de ‘kakkers’ waarvan het altijd onduidelijk is welk team er aan de aftrap zal verschijnen. Zondag zal het tevens onze laatste thuiswedstrijd van 2023 zijn. Een jaar dat ons niet veel goeds heeft gebracht. Gelukkig hebben we dit seizoen een sterke thuisreputatie opgebouwd. Laten we hopen dat we de feestdagen ingaan zonder een nederlaag in ons Parkstadion.

Wil je nog iets kwijt over de wedstrijd van vorig weekend?
S.V.: “In het eerste halfuur hebben we onze kansen niet kunnen benutten. Als we één van deze momenten hadden kunnen grijpen, had de wedstrijd er heel anders uit gezien.”
“In de tweede helft hebben we als team niet genoeg laten zien. We kwamen achter door een doelpunt uit een stilstaande fase. Lyra-Lierse wist door hun voorsprong te profiteren van de minder gunstige weersomstandigheden en speelde vaak de lange bal waardoor wij van lager uit in de sneeuw moesten opbouwen.”

De volgende tegenstander, door supporters ook wel “de vriendjes van Sam” genoemd. Ken je vrienden!
S.V.: “Als medewerker van de topsportschool ken ik natuurlijk een aantal spelers van Jong KV, net zoals jonge veelbelovende spelers van andere clubs zoals Antwerp. Bijna alle clubs van dit niveau hebben jeugdspelers die lessen volgen op de topsportschool.”

Jong KV heeft afgelopen woensdag een inhaalwedstrijd gespeeld. Speelt dat in ons voordeel of kunnen die jonge gasten daarmee omgaan?
S.V.: “Spelers die op de topsportschool zitten, zijn gewend om veel te trainen en wedstrijden te spelen. Ze zijn bekend met dit ritme. De selectie van Jong KV hangt sterk samen met die van het eerste elftal. Je weet nooit van tevoren wie er zal spelen. Het is mogelijk dat velen van hen, die woensdag niet hebben gespeeld, aan de aftrap verschijnen.”

Vind je dit competitievervalsing?
S.V.: “Voor het Belgische voetbal is het positief. Deze jonge spelers krijgen meer speelkansen met inzet. Het dient ook als een tussenstap naar het echte werk. Het format draagt bij aan hun verdere ontwikkeling. Het zou echter wenselijk zijn dat er minder afwisseling tussen de selecties van beide kernen zou zijn.”

Overigens speelde Jong KV gelijk tegen Lille United, een team waar wij thuis geen moeite mee hadden.
S.V.: “Jong KV stond met 0-2 voor en kreeg genoeg kansen om de klus te klaren, maar liet dit na. Wanneer je dan 20 minuten voor tijd een tegendoelpunt incasseert (1-2), weet je dat het nog lastig wordt. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker tot stand in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.