S.C. City Pirates Antw. vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor aanvang van de wedstrijd bereikte ons het bericht dat dhr Louis Bogers, al meer dan 65 jaar trouwe supporter van eerst FC Boom en zeer zeker ook van het huidige Rupel Boom, ‘s nachts overleden was. Wat zou het mooi zijn moest een eerste uitzege van het seizoen aan hem kon worden opgedragen. En zo geschiedde!

De eerste 20 minuten was de controle op de wedstrijd voor de Boomkes met in minuut 4 een eerste kans. Een actie op rechts met Javan Ngoyi en Mohamed Zeroual bracht de bal voor doel. De trap in één tijd van Ruben Geeraerts week via een verdediger af tegen de buitenkant van de rechterstaak. Net voor het kwartier probeerde Luka De Herdt vanop meer dan 20 meter. De thuisgoalie moest zich reppen om in hoekschop te zweven. In minuut 20 plots een kans voor de City Pirates. Doelman Sofiane Bouzian moest in twee tijden redding brengen. Het gaf de thuisploeg wat moed. Het bracht evenwel weinig op. Misschien ook wel omdat hun focus meer lag op vervelende en geniepige overtredingen maken. Rupel Boom probeerde met de lange bal Javan Ngoyi af te zonderen. Dit gebeurde niet zuiver genoeg om doelkansen te scheppen. En als dat dan wel leek te gaan lukken, was de overtreding al lang gemaakt zonder dat de spelleider het had gezien. Een laatste wapenfeit voor het rustsignaal was een schot van Mohamed Zeroual dat pardoes in de handen van de doelman belandde. 0-0 aan de rust was dan ook logisch te noemen.

Na de pauze kreeg Mohamed Zeroual de opdracht iets lager te gaan voetballen om zichzelf zo ruimte te verschaffen om meer creatief te kunnen uitpakken. Gaandeweg lukte dat beter en beter. Het resulteerde ook in extra overtredingen en dan toch gele kaarten voor de thuisploeg. De Boomkes posteerden zich meer en meer op de helft van de tegenstander wat uiteraard ook een risico tot counters inhield. De afwerking verraadde de lage positie in de rangschikking van de thuisploeg. Het was duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren, de partij waarschijnlijk zou winnen. Met nog tien minuten te gaan verstuurde Jules Houttequiet, amper vijf minuten op het terrein, een verre bal van de zijkant richting doel. Tot verbazing van velen viel het leder precies in de linkerbovenhoek van het doel waarin Cloodts aan de grond genageld bleef staan kijken (0-1). Zou die eerste uitzege dan eindelijk binnen zijn? In de slotminuut werd Javan Ngoyi diep gestuurd. Van Cauwenberg haalde hem neer en de ref wees naar de stip. Spijtig voor Javan Ngoyi trapte hij de elfmeter enkele meters over het doel. Het zou niet zuur opbreken. De thuisploeg was immers niet bij machte om er een mentaal voordeel uit te puren dat zich in puntenwinst zou vertalen.
Het bleef bij 0-1 en die broodnodige zege was eindelijk een feit. In de rangschikking leverde het geen winst qua plaatsen op door de uitslagen van de andere wedstrijden. De kloof met de laatste drie ploegen bedraagt nu wel al 11 punten op City Pirates en Londerzeek SK. Het verschil met Tempo Overijse telt 8 eenheden.

Proficiat aan iedereen voor de recente 6 op 6 !

Na de wedstrijd kregen onze spelers de kans niet om in de middencirkel voor de peptalk te verzamelen. Sommige gefrustreerde thuisspelers zochten enkele Boomkes op om te provoceren, uit te dagen met allerminst ‘vriendelijke’ bewoordingen. Het zorgde er voor dat Hervé Telen in een reactie tegen een rode kaart aankeek.

VOORBESCHOUWING

De laatste wedstrijd van het jaar zal plaatsvinden op het veld van City Pirates, waar we hopen te winnen tegen de op een-na-laatst geklasseerde ploeg. Een overwinning zou ons met een positief gevoel de winterstop in sturen. Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdagavond spraken we af met onze T1 Sam Vermeylen. Dit tijdens de beloftenwedstrijd, die overigens eindigde in een 5-2 overwinning tegen Lille United.

Na de teleurstelling van de wedstrijd tegen Lyra-Lierse verrassen we tegen Jong KV Mechelen B met een ijzersterke teamprestatie.
S.V.: KV Mechelen B heeft echt wel heel wat kwaliteit in de ploeg met enkele spelers die al op het hoogste niveau minuten hebben gemaakt. Als groep hebben we goed gereageerd na de vorige wedstrijd en verdienden we de overwinning op basis van de gecreëerde kansen. Vooral in de eerste helft waren we efficiënt en kwamen we voor met 1-0. Het doelpunt kort na de rust uit een standaardsituatie maakte het gemakkelijker voor ons.

Het is een leuke vaststelling dat we dankzij een hogere efficiëntie kunnen winnen van topploegen.
S.V.: Met het einde van de heenronde in zicht hebben we tegen alle teams gespeeld en er zijn maar weinig wedstrijden waarin we echt verdienden te verliezen. Bijvoorbeeld tegen Hasselt hebben we niet verloren vanwege ons spel, maar vanwege gebrek aan efficiëntie.

De spelers kwamen samen met jou de doelpunten vieren.
S.V.: Dit was niet alleen leuk voor mij maar ook bevrijdend voor de spelers zelf. Ze trainen drie keer per week en willen altijd graag winnen.

Als we de uitwedstrijden even buiten beschouwing laten, kunnen we thuis mooie cijfers overleggen (18 van de 24 punten)
S.V.: In Sint-Lenaerts was ik de laatste 12 wedstrijden op rij ongeslagen. Nu voeg ik daar 8 wedstrijden bij Rupel Boom aan toe waardoor ik in totaal 20 opeenvolgende thuiswedstrijden ongeslagen ben. Maar soms moeten we ook uitwedstrijden winnen om afstand te nemen van de ploegen onder ons en aansluiting te vinden bij de subtop. Het is al sinds 15 februari op Mandel United geleden dat Rupel Boom op verplaatsing kon winnen.

Dit weekend is het onze laatste kans in 2023 om op verplaatsing  te winnen. City Pirates staat al het hele seizoen onderaan in het klassement.
S.V.: Ik heb nog regelmatig contact met de coach van City Pirates, waarmee ik vroeger samen heb gespeeld. Ze tonen karakter en inzet, zoals onlangs toen ze een 1-3 achterstand tegen Lille wisten om te buigen tot een gelijkspel (3-3). Ze speelden zelfs gelijk tegen Lebbeke met een speler minder en kampen met veel blessures, waaronder Dean Doncos. (ex-speler Rupel Boom).

De Looze is geel geschorst, wie neemt de aanvoerdersband over?
Dit heb ik nog niet gecommuniceerd naar de spelersgroep. Wat blessures betreft, was Jordan Kerstenne vandaag niet aanwezig op de training vanwege een vermoedelijke voedselvergiftiging. We moeten dit morgenochtend nog verder bekijken. Jordy, Ladji en Quinten Herregodts zijn nog steeds niet beschikbaar.

Veel succes en alvast prettige feestdagen!

 

 

 

KRANTENKNIPSELS

SPELERSOPSTELLING

Bleef op de bank: 29. Tony Vlogaert

Game Timeline

KO
KO
8. Luka De Herdt
39'
Martynas Medelinskas
40'
Sander Van Cauwenberg
55'
24. Hervé Telen
61'
Lucky Omeruo
67'
Gabriel Pedro Vumi Waya-Waya
71'
11. Jules Houttequiet
76'
11. Jules Houttequiet
80'
Cas Troosters
82'
Gabriel Pedro Vumi Waya-Waya
86'
Fahd Sakande
86'
Martynas Medelinskas
90'
24. Hervé Telen
90'
21. Quinten Servranckx
90'
FT

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Tom LamberigtsDries De Win
Robby Celis

Locatie

SC City Pirates Antwerpen

Speelpleinstraat 60v, 2170 Antwerpen, België

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.