K. Rupel Boom F.C. vs K. Londerzeel S.K.

2 — 1 K. Rupel Boom F.C. 1Sofiane Bouzian Hassan2Michiel De Looze3Jordan Kerstenne 88'9Ruben Geeraerts 1610Lars Coveliers12Arne Pörtner17Cyronn De Wilde

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

  • Javan Ngoyi - 1 (49') goal(s)
1

K. Londerzeel S.K.

Verlies

  • Mateo Siebens - 1 (32') goal(s)
21/02/2024 | 20:00
De Schomme

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Snel scoren loont

Op het kleinere kunstgrasterrein van het jeugdcomplex was het moeilijk voetballen omwille van de strakke zijwind. Meer dan eens belandden de langere ballen, gedragen door de wind, buiten het terrein. Toch relatief behoorlijk wat toeschouwers langs de lijn. De voorziene partytent bood voor de happy few enige bescherming.

De wedstrijd kon voor Rupel Boom niet beter starten. Mohamed Zeroual kon zich op rechts doorzetten. Zijn laag inzenden, richting Javan Ngoyi, noopte Quentin Van Den Steen (ex-KRBFC) om met een sliding de bal te onderscheppen. Dat lukte,  maar niet goed voor SK Londerzeel, want hij schoof de bal in eigen doel (3′ 1-0).

De bezoekers eisten het meeste balbezit op maar zonder één uitgespeelde kans te creëren. Meer zelfs, het combinatiespel reikte meestal tot maximum de grote rechthoek en kon de Boomse defensie niet ontwrichten. De Boomkes, met de zondagwedstrijd in de benen terwijl de bezoekers reeds op vrijdag hun competitiewedstrijd bij Belisia Bilzen (2-1 verlies) afwerkten, loerden op een snelle omschakeling. In het zicht van de rust werd het Booms gejuich in de kiem gesmoord. De goal werd omwille van buitenspel afgekeurd. Ruststand 1-0.

Na de pauze pakte Rupel Boom uit met opnieuw een snel doelpunt. En dat mag letterlijk zo genoemd worden. Met een splijtende doorsteekpas van Luka De Herdt werd Javan Ngoyi op weg naar doel gezet. Twee verdedigers konden de snelle aanvaller amper bijbenen. Javan Ngoyi (ex-Londerzeel SK) liet zich door de lichte duw in zijn rug niet uit evenwicht brengen en trapte beheerst de 2-0 voorbij doelman Roef. De bezoekers moesten nu nog meer komen. Op het uur met succes. Mateo Siebens kon de aansluitingstreffer scoren (2-1). Op zoek naar meer lieten de bezoekers meer ruimte in de rug. Tweemaal had Javan Ngoyi de absolute held van de avond kunnen worden toen hij op weg naar doel werd gezet. Eerst vergat hij te besluiten en kon de bezoekende goalie in extremis de bal uit de voeten pakken. De tweede maal trapte hij op de kruising. Mogelijk gaf breed leggen op de ingevallen Jordy Mathei meer kans op succes. Zo bleef het spannend doch de Boomse zege kwam in feite niet meer in gevaar.

Het is voor de Boomkes de tiende zege van het seizoen. Zij hijsen zich hierdoor, ondanks een wedstrijd minder gespeeld, naast KV Mechelen B, winnaar van de eerste periodetitel, op plaats 7.

De tweede periodekampioen is nu ook gekend: Sporting Hasselt.

Er volgen nu 3 (!) uitwedstrijden op rij: a.s. zondag 25/2 naar Bocholter VV, dan op zaterdag 2/3 naar RC Mechelen en tenslotte de inhaalwedstrijd op woensdag 6/3 bij Lille United.

C’mon Boomkes!

VOORBESCHOUWING

De derde periode is al in volle gang, maar woensdag staat de laatste speeldag van de tweede periode op het programma. Herinnert u zich dat nog? Deze wedstrijd werd uitgesteld vanwege een dik pak sneeuw op het veld in Boom …
Aangezien we niet beschikken over een (betrouwbare) lichtinstallatie, heeft de voetbalbond ons doen uitwijken naar de jeugdterreinen om op een woensdag Londerzeel te bekampen.

In die tweede periode is het nog razend spannend. Drie teams strijden nog voor het ticketje van de periodetitel. Sporting Hasselt loopt voorop met 24 punten, gevolgd door Bocholt en Houtvenne met 23 punten. Toch richten wij onze aandacht hier niet op. De drie punten moeten aan onze kant van de Rupeltunnel blijven.

Met Rupel Boom is het nooit gedaan wanneer ze thuis spelen. Opnieuw zijn we teruggekomen vanuit een schijnbaar hopeloze situatie.
Sam Vermeylen: “We hebben vaak op het laatste moment het verschil weten te maken in wedstrijden. Het is spannend voor de supporters, maar zoals iedereen, zouden we het leuk vinden om de wedstrijd eerder in kannen en kruiken te hebben. “
“Het positieve aspect is de mentale veerkracht, het geloof in hun eigen kunnen en de fysieke conditie van de groep. Iets dat ik miste in de wedstrijd tegen Lyra-Lierse.”

Waarom vallen we toch steeds terug in oude gewoontes? We verwachten geen 90 minuten lang sambavoetbal, maar het contrast is vaak te groot.
S.V.: “We hebben de wedstrijd geanalyseerd aan de hand van de camerabeelden. City Pirates kreeg slechts een 3-tal kansen, waarvan ze er twee benutten. Wij hadden veel balbezit en controle, maar we maakten te vaak verkeerde keuzes, waardoor we geen echte kansen creëerden. Behalve ons eerste doelpunt uit een corner, waren de keuzes bij de andere twee goals wel juist.”

Voor de supporter is het fijn om Jordy weer te zien scoren bij zijn terugkeer, maar hij speelt nog steeds met pijn en is niet volledig fit. Kunnen we in de resterende 12 wedstrijden de echte Jordy nog aan het werk zien?
S.V.: “We bekijken het week per week. Ik heb met hem gesproken voor de training. Hij voelt zich snel vermoeid en erkent dat hij nog niet helemaal fit is.”

Zal Jordy en de rest van het team volledig gerecupereerd zijn?
S.V.: “De meeste spelers lijken de vorige wedstrijd goed te hebben verteerd. Het zal voor velen wel wat zwaarder aanvoelen en dat zullen we mogelijks zien in de wedstrijd tegen Londerzeel. Jordy is hierin niet anders: hij heeft immers nog geen volledige wedstrijd gespeeld.”
“We moeten niet alleen als team een tandje bijsteken, maar ook de vele vrijwilligers die in het midden van de week moeten opdraven om alles in goede banen te leiden, verdienen waardering. Dit mag ook weleens gezegd worden.”

Londerzeel is onze volgende tegenstander, een ploeg die beter presteert sinds de winterstop. Ze hebben slechts één keer verloren sinds Nieuwjaar. Toch maar niet onderschatten?
S.V.: “Dit geldt voor elke tegenstander. We onderschatten geen enkele ploeg. Ze hebben aanzienlijke wijzingen doorgevoerd met spelers als Joeri Dequevy, Stefan Verbist, Kenneth Ugoh en Stefan Roef. We mogen echter niet plotseling schrik krijgen. Zoals ik altijd zeg, als we ons niveau halen, heb ik er het volste vertrouwen in.”

Het behalen van punten is cruciaal, gezien we in drie van de vier komende wedstrijden zullen spelen tegen teams uit de top 5.
S.V.: “In deze competitie kan elk team van elk ander winnen. We hebben al goede prestaties geleverd tegen hoger geklasseerde teams. Onze focus ligt eerst op woensdag, daarna zien we wel verder.”

Veel succes!

Ter info: Indien de wind het toelaat, zal BSU een kleine overkapping voorzien. Betalen aan de toog en tapwagen zal mogelijk zijn met cash, Bancontact, Payconiq en jetons.

SPELERSOPSTELLING

Bleef op de bank: 31. Senne Carleer

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Sören BeerensOliver Wouters
Tom Glazemaekers

Locatie

De Schomme
Schommelei 2, 2850 Boom, België