K. Rupel Boom F.C. vs Sp. Hasselt

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Veel sfeer in een leuk gevuld Gemeentelijk Parkstadion. Een eerste Boomse dreiging kwam er door een prima diepe bal van Koen Van den Broek waarop Javan Ngoyi zich tussen twee verdedigers kon doorzetten. Sluitstuk Ghijsens had tijdig zijn doel verlaten om erger te voorkomen. Uiteraard liet titelkandidaat Sporting Hasselt zich ook niet onbetuigd. Maar onze goalkeeper Sofiane Bouzian stond pal om gepast tussen te komen. Op het kwartier was er een alerte Jordan Kerstenne nodig om een poging van dichtbij in hoekschop af te blokken. Het bleek evenwel uitstel want de laag genomen corner kwam uiteindelijk terecht aan de tweede paal waar Orye één van zijn makkelijkste doelpunten uit zijn voetbalcarrière kon maken (0-1). De Boomkes acteerden niet aangeslagen maar gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Eerst werd Cyronn De Wilde in de zestien op verdachte wijze ten val gebracht. De ref wuifde de roep om een elfmeter weg. Amper een minuut later dolde Javan Ngoyi met enkele tegenstanders om vervolgens scherp de bal in de loop van Quinten Servranckx te sturen. De slimme deviatie liet doelman Ghijsens kansloos. 1-1 en de sfeer zat er meteen goed in. Rupel Boom maakte het de bezoekers aardig lastig. Zij moesten vooral heel wat overtredingen maken op balvirtuoos Mohamed Zeroual. Javan Ngoyi won zijn kopduel en bracht Luka De Herdt in een kansrijke positie. De jonge middenvelder trapte meteen, maar werd afgeblokt. Even later paniek in de bezoekende defensie met een slechte trap als gevolg. Quinten Servranckx was er als de kippen bij. De doelman sloot net op tijd de benen en redde zo de meubelen. Hasselt reageerde met een zwakke kopbal die het doel miste. Ruststand 1-1.

Na de pauze meer balbezit voor de bezoekers die wisten dat Belisia Bilzen op een 1-0 voorsprong stond. Een cliché is dan om het eerste kwartier goed door te komen. Dat gebeurde ook onder leiding van een sterke Cyronn De Wilde. Meer zelfs, in minuut 64 leek Rupel Boom op weg naar een voorsprong. Na een knappe actie van Javan Ngoyi liet de bezoekende goalie onverwacht de bal los. Het leder bereikte vervolgens Arne Pörtner wiens schot afweek in de goede richting voor de doelman zodat die in extremis met één hand redding kon brengen. Op de counter een vrije trap voor Hasselt. Kroonen trapte hard vanop 40 meter en gedragen door de wind verdween de bal over de armen van onze doelman en net onder de lat (1-2). Aan de overzijde vloog een schicht van Mohamed Zeroual een meter over doel. Bij het ingaan van het laatste kwartier werd Javan Ngoyi in de grote rechthoek tegen de grond gewerkt. Ook nu werd de roep om een elfmeter weggewuifd. Op de daaropvolgende counter trapte Vanrafelghem rakelings voorlangs. Kort daarop drie wissels langs Boomse zijde. De invallers Michiel De Looze, Ruben Geeraerts en Jordy Mathei zouden heel uitslag bepalend blijken. Eerst in minder leuke zin. Michiel De Looze moest onmiddellijk in achtervolging op de snelle Vanrafelghem. De poging om de bal te tackelen mislukte en de ref wees terecht naar de stip. Vanrafelghem zelf achter de bal om de wedstrijd te beslissen. Maar doelman Sofiane Bouzian pakte uit met een geweldige redding in zijn linkerbenedenhoek op de nochtans goed getrapte strafschop. Het stadion ontplofte alsof er langs Boomse zijde gescoord werd. Het gaf de Boomkes nieuwe moed om er nog maar eens een knotsgek slot van te maken. Ruben Geeraerts speelde Jordy Mathei aan, maar de doelman was er tijdig bij. De stadionklok had zo goed als volledig de 90 minuten bereikt toen Verburgh op het moment dat Jordy Mathei van dichtbij wilde afdrukken hem tegen de grond werkte. Rood en strafschop. Het duurde zenuwslopend lang alvorens de elfmeter mocht getrapt worden. Klasbak Mohamed Zeroual bleef ijzig kalm en vlamde de 2-2 tegen de touwen. Dolle vreugde bij deze toch wel onverhoopte gelijkmaker. Maar wie Rupel Boom regelmatig volgt, weet dat deze ploeg mentaal ijzersterk is en bij zulke wedstrijdontwikkeling ook over een prima fysieke conditie beschikt om het onmogelijk gewaande toch te realiseren. En zo geschiedde weer. Ruben Geeraerts met de perfecte diepe bal op Jordy Mathei die de bal met de borst meenam om vervolgens de 3-2 binnen te leggen. Heel het stadion in extase! Naar verluidt ook ergens in het verre Bilzen. De afrit aan de A12 blijkt in realiteit een afgang te zijn … Welkom in de hel van Rupel Boom!

VOORBESCHOUWING

Door de winst tegen Jong KV Mechelen vorige zondag is Rupel Boom volop in de running voor een eindrondeticket. Maar het programma oogt behoorlijk zwaar met wedstrijden tegen Sporting Hasselt en KSK Tongeren.
Zondag ontvangen we Sporting Hasselt.

We spraken de jongste middenvelder uit onze kern: Luka De Herdt.
Luka, je was er vorige week niet bij. Dat was wennen na vele basisplaatsen. Wanneer werd je eigenlijk titularis?
L.D.H.: “Dat moet van de thuiswedstrijd tegen Jong KV Mechelen zijn. We wonnen toen met 4-1. Dus was het wel balen dat ik er in de terugwedstrijd niet bij was omwille van schorsing. Je zit in een goede flow en dan wil je toch zoveel mogelijk de ploeg helpen om een gewenst resultaat te halen.”

Door die schorsing ben je wel zeker dat je er in de topper tegen Sporting Hasselt zal bij zijn.
L.D.H.: “Dat hoop ik althans. Het is uiteraard aan de coach om te bepalen wie zal starten.”

Wat verwacht je van die wedstrijd?
L.D.H.: “Blijkbaar zal er veel volk zijn. Dus hoop ik dat we een goede wedstrijd spelen met propaganda voor onze ploeg. We zullen top moeten zijn maar daar gaan we alles aan doen. We willen onze kansen op deelname aan de eindronde gaaf houden. Het doet wel iets: voor veel volk spelen na een lang seizoen en nog volop in de running zijn voor een beloning op het einde.”

Succes!

KRANTENKNIPSELS

SPELERSOPSTELLING

Bleef op de bank: 29. Tony Vlogaert

Bleef op de bank: 23. Mattice Vandebeek

Game Timeline

KO
KO
13. Nicolas Luc Orye
16'
21. Quinten Servranckx
18'
5. Timo Kathleen Cauwenberg
28'
5. Koen Van den Broek
30'
80. Javan Ngoyi
41'
12. Arne Pörtner
43'
18. Thomas Van Bommel
55'
15. Jerôme Petrus Kroonen
65'
6. Niels Geert Verburgh
70'
8. Luka De Herdt
71'
14. Keano Vanrafelghem
71'
17. Cyronn De Wilde
74'
16. Jordy Mathei
78'
9. Ruben Geeraerts
78'
2. Michiel De Looze
78'
4. Jasper Braeken
83'
10. Giovanni La Mantia
83'
19. Jasper Jacobs
83'
18. Mohamed Zeroual
89'
9. Arne Cuypers
89'
16. Jordy Mathei
90'
6. Niels Geert Verburgh
90'
18. Mohamed Zeroual
90'
FT

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Jari Van LaereDries De Win
Quinten Straetmans

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

Uitslag

ClubGoals1st Helft2de helft
K. Rupel Boom F.C.3
Sp. Hasselt2

Vorige confrontaties

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.