Lees hier de belangrijke richtlijnen die toelaten om publiek te ontvangen in het Gemeentelijk Parkstadion.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Van Humbeeck en Van Opstal.
Veldspelers Bergiers, Mapessa, Geudens, Nzinga, Tshimanga, Bernadina, Mrani, Kesteleyn, Cwynar, Vereeck, Davigny, Schaessens, Augustynen, Simons en Matarrese.

Wedstrijdverslag

In de eerste helft worstelde Rupel Boom met zichzelf. Had het te maken met het uitvallen van aanvaller Endy Bernadina na amper 5 minuten? Desondanks werd snel de score geopend. Een sterk spelende Jaric Schaessens vond de opening en trapte de bal vanop de rand van de zestien precies in de rechterbenedenhoek (1-0). Maar dan lukte er nog weinig. Stockel kwam beter in de wedstrijd. Gelukkig stonden Bergiers en Mataresse centraal achterin pal. Even voor het halfuur kregen de bezoekers een strafschop voor een vermeend handspel. De bijna 39-jarige Stavros Glouftsis trapte te zwak binnen bereik van Stefan Deloose. Drie minuten later ei zo na een tweede Boomse treffer. Een kopbal van Romain Davigny ging maar net naast. Stefan Deloose moest nog alert zijn om een schot uit zijn doel te boksen. Een eerste helft om te vergeten. Dit Rupel Boom kan beter.

De tweede helft werd aangevat in een andere veldbezetting wat meteen resulteerde in sneller en beter aanvalsspel. De bezoekers hadden nu veel minder in de pap te brokken. Het was wachten op een Boomse treffer. En die kwam er. Zelfs tweemaal op drie minuten tijd. Telkens was het ‘Toto’ Nzinga die scoorde. Eerst kwam hij perfect ingelopen op een prima voorzet van Jaric Schaessens. De afwerking in één tijd mocht er zijn (2-0). Zijn tweede goal van de avond kwam er na hoog druk zetten door Rupel Boom. Een aarzeling in het hart van de bezoekende defensie en Toto ging er op volle snelheid met het leder aan de haal richting doel. Beheerst trapte hij de bal voorbij de doelman (3-0). Er kwamen nog mogelijkheden om de score verder aan te dikken. Doch Kesteleyn, Schaessens, Augustynen, Tshimanga en Nzinga mikten naast of vonden de doelman op hun weg. Ei zo na kwam Stockel nog aan een eerredder. Een bezoeker kwam oog in oog met de 17-jarige Bout Van Opstal die kon pareren. De bal botste toch richting doel waar Jimmy Cwynar tijdig met het hoofd kon weren. Op het moment dat hij wou ontzetten, werd hem de bal afgesnoept en kon Stockel scoren. De assistent-scheidsrechter signaleerde evenwel een duwfout in de rug van Jimmy Cwynar en ging het bezoekend feestje niet door.

Krantenknipsels

— Kranten —

Opstelling KRBFC

1. Stefan Deloose (46′ 31.Bout Van Opstal), 19.Ruben Kesteleyn, 3.Matisse Bergiers (65′ 8.Joren Geudens), 55.Lorenzo Matarrese, 5.Giulio Mapessa (45′ 44.Quinten Simons), 39.Yannis Augustynen, 32.Jaric Schaessens, 11.Holly Tshimanga, 9. Thomas ‘Toto’ Nzinga, 24.Romain Davigny (46′ 20.Jimmy Cwynar) en 14.Endy Bernadina (5′ 17.Yasin Mrani (46′ 23.Simon Vereeck)).

Opstelling bezoekers

1.Thomas Laborne, 2.Geoffrey Mélange, 3.Yousfi Mrabet (57′ 4.Maxime Duson), 5.Anthony Manno, 7.Dorian Kanga (79′ 11.Mohamed-Ali Boulerhcha), 8.Jérémy Baur, 10.Stéphane De Bruille (57′ 6.Manuel Marques Tereso), 12.Tommy Verheyden (74′ 19.Vincent Parello), 14.Stavros Glouftsis (86′ 9.Rodrigue Bena Mbanunu), 15.Christophe Martinez (57′ 22.Ibrahim Diaby) en 17.Dorian Tshimanga (57′ 23.Mehdi Chairi).

Gele kaarten KRBFC

56′ Matisse Bergiers

Gele kaarten bezoekers

.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten thuisploeg

09′  1-0  Jaric Schaessens
60′  2-0  Thomas ‘Toto’ Nzinga
63′  3-0  Thomas ‘Toto’ Nzinga