R.CAPPELLEN FC. vs K. Rupel Boom F.C.

0 — 2 Locatie -

0

R.CAPPELLEN FC.

Verlies

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

22/08/2021 | 16:00
-

Samenvatting

Adres

René De Pauwstraat 69 te 2950 Kapellen

Stadion Jos Van Wellen

Voorbeschouwing

We vroegen aan onze T1 Greg Vanderidt wat hij van de wedstrijd verwacht. Hoe schat je Cappellen in tegenover Petegem, de vorige tegenstander?

G.V.: “Petegem zette een stevig blok neer om dan te kunnen teren op scherpe tegenaanvallen maar die kwamen er helemaal niet uit. Uiteraard ook onze verdienste.”
“Ik schat Cappellen hoger in. De thuisploeg gaat meer uit van eigen voetballend vermogen dat zeker aanwezig is. Ik verwacht dus een meer open partij.”
“We zullen goed bij de les moeten zijn maar de steun van onze supporters gaat ons hierbij helpen.”

Succes!

Ziekenboeg

Quentin Van Den Steen heeft de training hervat na een scheur in de hamstrings.

Paolo Arrivas heeft de training hervat na een verrekking aan de adductoren.

Holly Tshimanga heeft de training hervat na een scheur in de quadriceps.

Giulio Mapessa revalideert nadat hij zijn voet omsloeg in de wedstrijd tegen RC Mechelen. Hij zal nog enkele weken out zijn.

Doelman Nehdi Jouini heeft zijn knie op training van 18 augustus verdraaid. Verdere onderzoeken moeten de ernst van de blessure aan het licht brengen.

Achraf Bouhajra is 6 weken geleden succesvol geopereerd aan zijn voorste kruisband van de knie. De blessure werd opgelopen in de oefenmatch bij OHL. Zijn revalidatie verloopt enorm goed. Als alles volgens plan verloopt, zal hij terug kunnen inpikken na de winterstop.

Doelman Bout Van Opstal heeft op training een volledige scheur van het buitenste knieligament en van de hamstring te verwerken gekregen. Hij onderging een succesvolle operatie. De revalidatie verloopt enorm vlot en Bout zal samen met Achraf zijn wederoptreden kunnen maken.

Weetjes

Wanneer de stand na 90′ gelijk is volgen 2x 15′ verlengingen. Wanneer er dan nog geen verschil is, staan er strafschoppen op het menu.

Elke ploeg mag 7 reservespelers op de bank plaatsen en er mogen 5 wissels doorgevoerd worden in 3 wisselmomenten. Wisselen tijdens de rust wordt niet meegerekend in het aantal wisselmomenten.
Wanneer er verlengingen aan te pas komen, wordt een 4de wisselmoment toegestaan om een 6de wissel in gang te zetten.

Selectie K.Rupel Boom FC

Nolle, Vlogaert, Bergiers, F.Polizzi, Kanu, Peeters, Nzinga, L.Polizzi, Abaz, Lukebakio, Kyeremeh, Mrani, Kesteleyn, Bantu, Matarrese, Geudens, Monroy, Sula en Augustynen.

Voorbeschouwing tegenstrever

Link naar website www.rcfc.be:
voorbeschouwing van Cappellen FC

Wedstrijdverslag

Langs Boomse zijde noteerden we naast de verwachte niet inzetbare veldspelers Van Den Steen, Arrivas, Tshimanga, Mapessa en Bouhajra ook het afhaken van Drin Sula wegens schoolverplichtingen.

Rupel Boom verscheen dan ook met een ietwat onuitgegeven team en dat was er ook aan te merken. De wedstrijd startte vrij zenuwachtig, wel aan een behoorlijk tempo en vooral intensiteit waarop de ref ook niet altijd accuraat reageerde. Deze ingrediënten zorgden voor weinig academisch voetbal maar is dat niet dikwijls zo in een bekerwedstrijd? Zoals verwacht maakte het blok van Cappellen het de Boomkes knap lastig. Na een evenwichtige start kwamen de bezoekers na zowat 25 minuten toch meer en meer opzetten. Het bleef evenwel meer bij mogelijkheden dan bij echt uitgespeelde kansen. Een kopbal van Yannis Augustynen na de eerste echt vlotte aanval ging voorlangs. Op een voorzet van Luca Polizzi kon Kanu er met het hoofd net niet bij. Een voorzet van Emil Abaz week af en viel slechts luttele centimeters naast de verste paal in hoekschop naast. Een schuiver van Ruben Kesteleyn was te zwak om de boomlange thuisgoalie te verrassen. Een actie van Joren Geudens bereikte Yasin Mrani die zijn volley zag mislukken. Tussendoor prikte de thuisploeg af en toe eens tegen met een knap schot van Meukens en een kopbal op hoekschop van Ristovic. De 0-0 ruststand was logisch te noemen.

Met de rust werd Lorenzo Matarrese vervangen door nieuwkomer Gyamfi Kyeremeh om meer aanvalsgolven over de rechterflank te kunnen brengen. Emil Abaz moest voor dezelfde impulsen zorgen over links. Het was blijkbaar even aanpassen want het was Cappellen dat het best aan de tweede helft begon. Een doelpunt van Walen De Keyser werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Een uitgespeelde kans werd door Van Zantvoort naast besloten. Vanaf dan kreeg Rupel Boom geleidelijk aan terug meer controle over de partij. Het benutten van de flanken zorgde nu voor meer onrust bij de thuisploeg. Zo werd Emil Abaz op links enkele malen foutief gestopt met telkens een gele kaart tot gevolg. Ondanks meer druk naar de slotminuten toe leken velen zich al met verlengingen verzoend te hebben. But it ain’t over till the fat lady sings … De stadionklok wees 88’10” gespeelde tijd aan toen Rupel Boom een hoekschop mocht trappen. De torens in de thuisdefensie focusten zich op Augustynen, Kanu en Geudens. De ingevallen Thomas Nzinga, zowat de kleinste daar in de zestien, dook echter op het gepaste moment in het gaatje waar de bal kwam en kopte knap de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg speelde nu alles of niets en dat bood uiteraard mogelijkheden in de omschakeling. Zo vond Robin Peeters de vrijlopende Thomas Nzinga voor doel. Toto wou met een sleepbeweging de doelman omzeilen. Dat mislukte aanvankelijk doch de thuisgoalie zorgde voor niet meer dan even oponthoud waarna de Boomse aanvaller eenvoudig in het lege doel kon besluiten (0-2).

Een zeer verdienstelijke thuisploeg moest dus uiteindelijk de duimen leggen tegen Rupel Boom dat, ondanks een moeilijke wedstrijd, de kalmte behield om toe te slaan wanneer het er toe doet.

Uit respect voor de tegenstander wandelde de ganse aanwezige A-kern, na het groeten en toezingen van de Boomse supporters, het volledige terrein over om de meeste putjes in de grasmat te dichten.


foto R. Cappellen FC (klik op foto om uit te vergroten)

Wie wordt onze volgende tegenstander in de vijfde ronde van de Croky Cup?
Die vraag kan pas a.s. woensdagavond beantwoord worden na de wedstrijd Lierse Kempenzonen – FC Wetteren.
Wint FC Wetteren deze partij, zal op zondag 29 augustus om 16:00u FC Wetteren – Rupel Boom gespeeld worden.
Wint Lierse Kempenzonen dan staat Lierse Kempenzonen – K. Rupel Boom FC geprogrammeerd in het weekend van 4-5 september.
Waarom dit verschil?
De KBVB heeft bepaald dat, in de vijfde ronde van de beker, wanneer een club uit 1ste nationale moet aantreden tegen een club uit 1B deze wedstrijd zal gespeeld worden op 4 of 5 september omdat de Pro league competitie in 1A en 1B stilligt omwille van de interland België – Tsjechië op 5 september om 20:45u én de competitie in 1ste nationale pas start op 11 en 12 september.
Omdat de andere competities starten op 4 of 5 september, dus ook die voor FC Wetteren in de 2de amateurreeks, wordt hun eventuele 5de ronde wedstrijd in het weekend van 28 en 29 augustus geprogrammeerd.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Link naar website www.rcfc.be:
verslag van Cappellen FC

Kranten

   

   

Video

Opstelling thuisploeg

Björn Joossens, Maxim Volant, Jonas Van Kerckhoven, Dante Walen De Keyser, Thomas Van Zantvoort, Hatim Akarom, Wesley Geuens (83′ Robin Vollon), Robbe Kil, Raf Meukens, Strahinja Ristovic en Nico Lemaire (68′ Hamzah Al-Balahi).

Opstelling KRBFC

Tony Vlogaert, Matisse Bergiers, Fabio Polizzi, Luca Polizzi (77′ Robin Peeters), Yasin Mrani (68′ Thomas ‘Toto’ Nzinga), Ruben Kesteleyn, Kanu, Emil Abaz (90′ Fran Monroy), Lorenzo Matarrese (46′ Gyamfi Kyeremeh), Joren Geudens en Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: Jordi Nolle, Levi Lukebakio en Ryan Bantu.

Gele kaarten thuisploeg

58′ Raf Meukens
64′ Nico Lemaire
82′ Maxim Volant
84′ Hamzah Al-Balahi

Gele kaarten KRBFC

25′ Emil Abaz
.
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

89′  0-1  Thomas ‘Toto’ Nzinga
94′  0-2  Thomas ‘Toto’ Nzinga

Scheidsrechter

THEUWISSEN Stef

Assistent scheidsrechters

CELIS Robby en SCHLENKER Jérémy

Locatie

-