Standard de Liège U23 vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Woensdag 3 augustus 2022 om 19:00u

Terrein: SL16 Football Campus, Allée de Bol d’Air 11 te 4031 Angleur
(gesloten deuren)

Voorbeschouwing

Door het late afzeggen van Jong Lede omwille van blessures moest er snel een andere tegenstander gevonden worden. Het werd Standard de Liège U23. Gezien de regels van de voetbalwet, een ploeg uit de Challenge Pro League tegen een club uit 1ste Nationale, is het niet evident om deze wedstrijd normaal te organiseren met toeschouwers. Rekening houdende met de verre van ter beschikking zijnde accommodaties in Boom na Tomorrowland, was de enige snelle oplossing spelen achter gesloten deuren op een terrein van de Académy van Standard de Liège in Angleur.

Ziekenboeg

Stephen Buyl, Jack Mmaee en Yassin Aydouni.
Jason Bourdouxhe en doelman Juliaan Laverge waren opnieuw van de partij en stonden in de basis.

Wedstrijdverslag

In de aanvangsfase was het de thuisploeg die snelle combinaties op de overvloedig gesproeide grasmat kon leggen. Maar de laatste pass om doelgevaar te scheppen was meestal niet precies genoeg. De Boomse defensie met centraal Bliek en Vervoort hield alles onder controle. De uitbraken van Rupel Boom met snelle loopacties zorgden warempel voor meer dreiging. Nog binnen het eerste kwartier mocht Jason Bourdouxhe een vrije trap op rechts voor doel brengen. Hij vond het hoofd van de mee naar voor getrokken Julius Bliek. Onze meest recente aanwinst kopte buiten bereik van de doelman de 0-1 binnen. Standard probeerde de bakens te verzetten, doch zonder succes. Kort na de drankpauze halfweg de eerste helft kon een Standard aanvaller na een misverstand bij de Boomkes alleen op doel af gaan. Doelman Juliaan Laverge kon op de rand van de zestien redding brengen. Meteen gevolgd aan de overkant door een prima actie van Rabbi Mwenda die de bal naar de linkerbovenhoek schilderde. De Standard goalie zweefde knap in hoekschop. Tien minuten van de rust moest Jonathan Vervoort het terrein geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Maxime Thiel.

Na de pauze het zelfde spelbeeld. Behoorlijk wat balbezit voor de thuisploeg maar de Boomse defensie gaf geen krimp. Zelf probeerden de Boomkes tegen te prikken. Een naar binnen snijdende Emil Abaz vond de combinatie met Rabbi Mwenda. Het schot van Abaz in één tijd vloog een meter boven het doel. Het was pas na heel wat wissels langs Boomse zijde dat de thuisploeg meer druk kon uitoefenen. Bij één van de aanvallen kreeg Standard op een paar seconden twee kansen. Doelman Juliaan Laverge stond echter pal en had twee knappe reflexen in huis om zijn netten schoon te houden. De mensen op de bank van Standard zochten hun heil in het aanvechten van elke scheidsrechterlijke beslissing. Het leidend trio liet zich evenwel niet van de wijs brengen en wuifden protest om vermeende strafschopgevallen weg. Het leidde tot frustraties die dreigden te ontaarden maar de ref kon de gemoederen bedaren na het tonen van enkele gele kaarten.

Zo eindigde deze partij met een felbevochten 0-1 zege voor Rupel Boom.

Opstelling thuisploeg

Selectie: doelmannen Poitoux en Epolo. Veldspelers Sissako, Kalala, Vankerkhoven, Assengue Essola, Kravchuck, Behti, Mukendi Tshiala, Berberi, Routier, N’Ganzadi, El Fanis, Mawete Kinsiona en Paulo Da Silva.

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort (36′ 51.Maxime Thiel), 4.Brice Verkerken (70′ 21.Fabio Scarantino), 6.Charni Ekangamene (63′ 17.Koen Van Den Broek), 7.Emil Abaz (63′ 11.Levi Lukebakio), 8.Jason Bourdouxhe (70′ 13.Gouné Niangadou), 19.Oumar Traore (70′ 9.’Sonny’ Baik), 20.Momar Gadji (70′ 25.Luka De Herdt), 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (70′ 22.Diego Señorans) en 71.Julius Bliek (70′ 5.Martynas Medelinskas).

Gele kaarten thuisploeg

78′ Lupica (verzorger)
84′ Mawete Kinsiona
85′ Behti

Gele kaarten KRBFC

87′ Luka De Herdt
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten thuisploeg

.

Scheidsrechter

Amaury REQUIER

Doelpunten KRBFC

14′  0-1  Julius Bliek

Assistent scheidsrechters

Julien BIRON en Thomas BOURGUIGNON

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.