08/08 Rupel Boom – FC Wiltz 71 4-2

Op verzoek van de bezoekende coach werd deze wedstrijd, in samenspraak met onze T1 Greg Vanderidt en het scheidsrechtertrio – waarvoor dank – gespeeld in 4x 30′.

De bezoekers uit de eerste afdeling van het Groothertogdom Luxemburg schoten het felst uit de startblokken. Een schot strandde op de paal en de rebound viel pardoes voor de voeten van Mathieu Cornet (ex-Antwerp en ex-KV Mechelen) die simpel kon binnen trappen en dus een vroege 0-1. Rupel Boom trachtte orde op zaken te stellen. Het was Luca Polizzi die het vuur aan de lont stak. Doelman Schon (ook van de Luxemburgse nationale ploeg) moest uitpakken met een prima parade op een dito schot van Luca Polizzi. Het was slechts uitstel. Op de hieruit vloeiende hoekschop beroerde ‘Toto’ Nzinga net voorbij de eerste paal amper de bal met het hoofd. Het was wel voldoende om de defensie op het verkeerde been te zetten waardoor Joren Geudens de gelijkmaker kon maken (1-1). Dit was ook de stand na de eerste 30 minuten mede omdat Giulio Mapessa vlak voor doel niet kon besluiten op een lage voorzet.

Na een korte drankpauze volgde het tweede kwart. Onmiddellijk kwamen de bezoekers twee keer goed weg in één en dezelfde Boomse aanval. Een zeer bedrijvige Luca Polizzi pakte uit met een heerlijk gekruld schot. De lat bracht redding voor doelman Schon. Even later opnieuw Luca Polizzi met een knal. Ditmaal kon de bezoekende goalie wel zijn kunde tonen. In deze 30 minuten had een Boomse voorsprong meer dan verdiend geweest. Temeer omdat Boomse doelman Jordi Nolle na het doelpunt in de beginfase van de wedstrijd geen bal meer hoefde te pakken.

Na de rust van 15 minuten gingen de Boomkes op hun elan verder. Een vrije trap op een plaats vanwaar iedereen een voorzet verwachtte, werd door Luca Polizzi – wie anders? – verrassend staalhard in de linkerbovenhoek geramd! (2-1). De bezoekers probeerden iets terug te doen. De ingevallen doelman Tony Vlogaert haalde een vrije trap van onder de lat. Het spel ging nu wat meer over en weer maar het was toch Rupel Boom dat het meest aanspraak mocht maken op een doelpunt. De bezoekende goalie kon een pegel van Fran Monroy uit zijn doel zweven. Zo bleef het bij 2-1 na 3x 30′.

Het vierde kwart leverde wel nog meer doelpunten op. Ryan Bantu stuurde Emil Abaz de ruimte op links in. Die spurtte zich alleen op doel af om zonder dralen hard in de korte hoek te netten (3-1). Na een zoveelste Boomse aanval wist Felipe Burset de 4-1 te scoren. Met nog vijf minuten te spelen kon Wiltz milderen tot 4-2. En daar bleef het bij.

De toeschouwers kregen dus een 120 minuten durende aantrekkelijke wedstrijd te zien met Luca Polizzi in een absolute hoofdrol in aanvallend opzicht. De oscar in de defensie was er voor Joren Geudens. Noemenswaardig zijn zeker ook de goede invalbeurten van 2 beloften, de 18-jarige Koen Van Den Broek en de 19-jarige Christophe Mouton die aan zijn 10de seizoen bij onze club begonnen is, een echt jeugdproduct dus.

Opstelling K. Rupel Boom FC

Jordi Nolle (61′ Tony Vlogaert), Giulio Mapessa (76′ Fabio Polizzi), Lorenzo Matarrese (60′ Matisse Bergiers), Joren Geudens (105′ Christophe Mouton), Ruben Kesteleyn (87′ Koen Van Den Broek), Yannis Augustynen (91′ Ryan Bantu), Kanu (61′ Robin Peeters), Luca Polizzi (100′ Levi Lukebakio), Drin Sula (91′ Felipe Burset), Yasin Mrani (61′ Emil Abaz) en Thomas ‘Toto’ Nzinga (76′ Fran Monroy).

Doelpunten

08′    0-1  Mathieu Cornet
19′    1-1  Joren Geudens
65′    2-1  Luca Polizzi
93′    3-1  Emil Abaz
102′  4-1  Felipe Burset