BvB Rupel Boom – RC Waregem 4-0 !

VERSLAG:

Een erg jong Rupel Boom heeft zich vlot geplaatst voor de vierde ronde van de Croky Cup tegen de West-Vlaamse eersteprovincialer Racing Waregem. Een droge 4-0 stond er na 90 minuten op het scorebord.

Racing Waregem, dat zijn thuiswedstrijden in het Mirakelstadion speelt, geloofde misschien wel in een mirakel. Rupel Boom miste immers met de pas aangesloten Dimitri Daeseleire, Jens De Paepe, Fred Farin, Yannis Augustynen en Jonas Laureys enkele belangrijke pionnen. De ploeg die nu speelde, nam de bezoekers meteen bij de keel. Ruben Kesteleyn lanceerde na 40 seconden reeds Mateo Siebens. Zijn poging werd afgeblokt door een verdediger. Even later kon Jaric Schaessens vrij aanleggen. Doelman Deprez redde knap. Ook op de trap van Nico Binst was de doelman attent. De rebound werd afgewerkt door Mateo Siebens, doch vanuit buitenspelpositie. Na 23 minuten was het dan toch raak. Een hoekschop van Jaric Schaessens werd aan de tweede paal knap terug voor doel gekopt door Nico Binst. Seppe Somers kopte laag uitvallend de 1-0 tegen de touwen. Racing Waregem reageerde met een schot van de vrijstaande Vandewalle.  Stefan Deloose hield zijn netten schoon. De partij viel dan even stil, vlak voor rust drukte Rupel Boom nog even op het gaspedaal. Ruben Kesteleyn zette zich nog maar eens door op rechts. Zijn teruglegger was net te ver voor Nico Binst. Ook Nick Spaenhoven probeerde het met een individuele actie. Een voetveeg van Deprez zorgde ervoor dat de bal net naast de paal buiten rolde.

Na de rust had Rupel Boom aanvankelijk moeite om terug in haar spel te komen. Enkel Mateo Siebens kon tweemaal dreigen in het aanvangskwartier. Eerst kon hij een nieuwe hoekschop onvoldoende deviëren om hem tussen de palen te krijgen. Nadien brak hij door vanop links. Hij hield twee verdedigers af en trapte dan in het zijnet. Plotseling ging het heel snel op het scorebord. Simon Vereeck lanceerde met een slimme inworp Jaric Schaessens. Die nam de doelman overhoeks te grazen (2-0). Geen vijf minuten later was het aan Simon Vereeck zelf om te scoren. Joren Geudens won de tweede bal na een hoekschop. Hij speelde Steve Rubanguka aan op rechts. Diens scherpe voorzet belandde haarfijn in de loop van Simon Vereeck die de bal maar moest binnen blazen (3-0). En het was nog niet voorbij. Steve Rubanguka legde de bal mooi in de rug van de verdediging. Iedereen verwachtte een schot van Mateo Siebens, maar die legde niet zelfzuchtig af. Nico Binst kon zo zijn eerste doelpunt voor Rupel Boom aantekenen. Van 1-0 naar 4-0 op tien minuten tijd en de Waregemse veer was gebroken. Rupel Boom liet nog na om te score verder uit te diepen. Nico Binst besloot eerst over en stuitte nadien op doelman Deprez. In de rebound was Max Van Den Brempt te verrast om de bal in een leeg doel te werken. De bal vloog over de lat.

Een eenvoudige 4-0 overwinning dus voor de Boomkes. Volgende week wordt er in de volgende ronde van de Croky Cup de verplaatsing gemaakt naar KFC Sint-Job of ex-reeksgenoot ASV Geel, waar ene Jef Snyders het doel verdedigt. Supporters op post!

Opstelling K. Rupel Boom FC:
16.Stefan Deloose, 4.Ruben Kesteleyn, 5.Steve Rubanguka, 9.Nico Binst, 14.Seppe Somers, 22.Nick Spaenhoven (83′ 8.Achraf Bouhajra), 23.Simon Vereeck (75′ 72.Finn Keisers), 24.Yannick Put, 27.Mateo Siebens, 32.Jaric Schaessens (80′ 17.Max Van Der Brempt) en 33.Joren Geudens.
Bleef op de bank: 19.Maxim Figys.

Opstelling K. RC Waregem:
21.Nicola Deprez, 2.Siebe Depraetere, 3.Robbe Driessens, 6.Brecht Ameye, 8.Yani Desmet, 9.Marijn Vandewalle (46′ 19.Bjarne Defoor), 10.Vincent Oplinus, 14.Tjardo Vanderghinste (80′ 13.Deven Vandeputte), 20.Yannick Euvrard, 23.Nicolas Ducatteeuw en 25.Simon Wostyn (73′ 18.Siebe Defoor).

Gele kaarten:
K. Rupel Boom FC
80′ Jaric Schaessens en Nick Spaenhoven
K. RC Waregem
30′ Yannick Euvrard en 71′ Brecht Ameye

Doelpunten:
24′  1-0  Seppe Somers
71′  2-0  Jaric Schaessens
74′  3-0  Simon Vereeck
78′  4-0  Nico Binst

VOORBESCHOUWING:

Om elk misverstand te voorkomen … De bekerwedstrijd wordt wel degelijk gespeeld in het Gemeentelijk Parkstadion, gelegen aan de Acacialaan in Boom. De aftrap van K. Rupel Boom FC – K. RC Waregem op zaterdag 10 augustus 2019 is voorzien om 19:30u. Omwille van de clubdag met BBQ op zondag werd er dus verhuisd naar zaterdag.

Omdat het een wedstrijd betreft in de 3de ronde van de Beker van België zegt het reglement dat bij een gelijke stand na 90 minuten er onmiddellijk een strafschoppenreeks volgt. Ook mogen er, in tegenstelling tot onze competitie in 1ste amateur, slechts vier wisselspelers op de bank plaats nemen.

Onze tegenstander van zaterdag RC Waregem komt uit in 1ste provinciale West-Vlaanderen. De “Rassing” won in de eerste ronde in eigen huis tegen SVD Kortemark (2de prov.) met 2-1.
Voor de tweede ronde stond een verplaatsing naar Dottignies Sp. (2de prov.) op het programma. Na 90′ stond er 1-1 op het scorebord. In de strafschoppenreeks hadden die van Waregem de sterkste zenuwen en wonnen met 3-5.

De winnaar van de wedstrijd maakt in 4de ronde de trip naar de winnaar van de partij van zondag 11/08 om 16u Sint-Job FC – ASV Geel.

Greg Vanderidt mist heel wat sterkhouders met Farin, De Paepe, Augustynen en Laureys, allemaal vaste waarden die vorig seizoen het mooie weer maakten in 1ste amateur. Bovendien is zijn kern nog niet volledig en is het wachten op versterkingen die er gaan aankomen.

Kortom, Rupel Boom zal het zaterdagavond niet onder de markt hebben met RC Waregem. Greg Vanderidt hoopt daarom op de onvoorwaardelijke steun van de thuisaanhang om zijn fel verjongd elftal mee naar de volgende ronde te loodsen.

De selectie voor zaterdagavond: Deloose, Figys, Kesteleyn, Somers, Geudens, Spaenhoven, Put, Vereeck, Schaessens, Siebens, Binst, Keisers, Bouhajra en Van Der Brempt.

Scheidsrechter is Robin Lefever, bijgestaan door Michele Seeldraeyers en Wesley Willem.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.