11/08 Rupel Boom – RC Mechelen 3-1

Bij Rupel Boom woensdagavond geen Kanu, Abaz, Arrivas om maar enkele afwezigen te noemen naast Tshimanga, Van Den Steen, Bouhajra en doelman Van Opstal die al langer in de lappenmand liggen.

Bij de bezoekers stonden maar liefst 10 namen met een Rupel Boom verleden.

De toeschouwers zagen een evenwichtig wedstrijdbegin. Halfweg de eerste helft kwam er meer en meer dreiging uit van Rupel Boom. Dit resulteerde ook in een vijftal doelrijpe kansen. Doch Racing doelman Bielen bleek onklopbaar. Zo werd er gerust met 0-0.

Na de pauze eiste Rupel Boom nog meer balbezit op. De inbreng van Yannis Augustynen bleek een belangrijke factor hierin. Zo kende hij pech toen zijn kopbal op de dwarslat belandde. Ook andere doelkansen kregen het etiket ‘net niet’ opgespeld. En dan komt die ongeschreven voetbalwet opdoemen. Kansen niet verzilveren en dan een tegendoelpunt slikken. En zo geschiedde. Een schaarse counter van de bezoekers resulteerde in de 0-1 via Dean Doncos, ex-Boomke.

Hoe zou onze jonge groep hier op reageren? Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Twee minuten na de openingstreffer zorgde Thomas ‘Toto’ Nzinga na een geharrewar voor het Mechelse doel voor de gelijkmaker (1-1). En nog eens drie minuten later was de Boomse voorsprong een feit. De voor de rust onklopbaar gewaande Racing goalie had ditmaal, op hoekschop, geen verhaal tegen de staalhard overhoekse kopbal van Yannis Augustynen (2-1). Het was tenslotte Yasin Mrani die met een schitterende vrije trap in de linkerbovenhoek de 3-1 winstcijfers vastlegde.
Graag vermelden wij opnieuw de goede invalbeurt van de 18-jarige Koen Van Den Broek. Ook Laurens Van Aken, een ander product uit de jeugdwerking – want aan zijn 11de seizoen bij de club bezig – maakte een invalbeurt bij de hoofdmacht.

Doelpunten:

66′  0-1  Dean Doncos
68′  1-1  Thomas ‘Toto’ Nzinga
71′  2-1  Yannis Augustynen
81′  3-1  Yasin Mrani

Opstelling K. Rupel Boom FC

Tony Vlogaert (46′ Jordi Nolle), Matisse Bergiers (46′ Lorenzo Matarrese), Fabio Polizzi, Giulio Mapessa (46′ Koen Van Den Broek), Robin Peeters (74′ Felipe Burset), Thomas ‘Toto’ Nzinga, Luca Polizzi (69′ Ryan Bantu), Ruben Kesteleyn (82′ Laurens Van Aken), Fran Monroy (46′ Yasin Mrani), Joren Geudens (46′ Yannis Augustynen) en Drin Sula (69′ Levi Lukebakio).

Opstelling RC Mechelen (met T1 Dave De Herdt en KT Davy Verbert)

Lars Bielen, Willem Loman, Robbe Berben, Jens De Paepe (46′ Nils Van Delm), Jerko Guldix (64′ Nick Van Der Zyp), Dean Doncos (77′ Ilias Van Nuffel), Sabri Hmouda (46′ Dries Ventose), Kurt Weuts (69′ Jens Heyvaert), Max Van Der Brempt, Gregory Carrez en Yannick Put (80′ Arno Robert).
Bleef o.a. op de bank: doelman Ruben Smet.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.