Wedstrijdverslag Rupel Boom – Jong KV

Vorige week was Cyronn De Wilde ziek. In de loop van de week belandde Nelson in de ziekenboeg. Opnieuw een andere opstelling dus.

De bezoekers toonden meteen verzorgd combinatiespel. Het leidde tot twee halve kansjes waarmee doelman Sofiane Bouzian geen moeite mee had. De Boomkes voetbalden meer recht toe recht aan. En dat spel leverde wel doelrijpere kansen op. Na een actie van Javan Ngoyi zag Ruben Geeraerts zijn doelpoging met een voetreflex van de bezoekende goalie afgeweerd. Een minuut later was Ruben Geeraerts, na een snelle inworp door Michiel De Looze, de aangever voor Javan Ngoyi wiens kopbal naast ging. Nadat een bezoekend schot overvloog, was het Rupel Boom dat de score wist te openen. Jordan Kerstenne lanceerde de vinnige Javan Ngoyi over rechts. Die dribbelde zijn tegenstander zoek om vervolgens prima voor te zetten. Ruben Geeraerts was goed gevolgd en schoof de 1-0 in doel. Ruben Geeraerts zag een prima schot op de vuisten van de doelman stranden. Pas in minuut 25 kon Jong KV nog eens dreigen. De buitenspelval werd omzeild doch Sofiane Bouzian redde met de voet. Even later moest hij goed plat gaan op een laag schot. Onmiddellijk aan de overzijde gevolgd door een prima combinatie tussen Ruben Geeraerts en Javan Ngoyi. Eerstgenoemde zag zijn schot gepakt. Op hoekschop kon Mohammed Zeroual aan de eerste paal naar doel koppen. De poging werd in hoekschop gewerkt. Op basis van het doelgevaar was de Boomse voorsprong aan de rust verdiend te noemen.

Snel na de spelhervatting werd de voorsprong verdubbeld. Arne Pörtner zette voor, Cyronn De Wilde verlengde met het hoofd en aan de tweede paal ramde Staf De Graeve de 2-0 binnen. Javan Ngoyi dolde met 3 verdedigers en legde terug tot bij Lars Coveliers. De schuiver werd slechts half door de keeper geraakt die maar wat gelukkig was dat het leder naast ging. Precies op het uur nam Rupel Boom een optie op de zege. Ruben Geeraerts loodste Mohammed Zeroual door het hart van de Mechelse defensie die de bal in de linkerbovenhoek knalde (3-0). Nadat hij een kwalijke trap moest incasseren, werd Luka De Herdt vervangen door Hervé Telen. Op hoekschop kopte Cyronn De Wilde voorlangs. De bezoekers zochten heil in pogingen van afstand. De precisie ontbrak hen. En dan volgde de definitieve doodsteek. Een lang uitgesponnen aanval werd van rechts door Michiel De Looze in één tijd voor doel gebracht. De vrijstaande Mohammed Zeroual kopte zijn tweede van de middag overhoeks binnen (4-0). Dat even later de bezoekers na hoekschop de 4-1 lukten, was slechts een voetnoot bij deze knappe overwinning.

Proficiat voor deze gave collectieve prestatie!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.