2/8 FC Lebbeke – Rupel Boom 3-4

De Boomse defensie, door blessures bij De Maeyer, Lilando Nzanga en Ndiaye, maakte vooral in de eerste helft geen goede beurt. Ook Farin moest afhaken. Voor Damblon en Augustynen waren het hun eerste speelminuten in de voorbereiding.
Het onuitgegeven elftal had wel voortdurend balbezit maar toch stond de thuisploeg na precies 11 minuten met 2-0 op voorsprong na een comedy capers’ goal en een weggeefdoelpunt. De thuisgoalie pakte met enkele knappe reddingen uit maar kon niets beginnen tegen Jaric Schaessens die Rupel Boom langszij bracht. Eerst met een knal in de rechterbovenhoek en dan na knap centraal doorzetten beheerst naast de doelman binnen trappen. Luttele seconden voor het rustsignaal klom FC Lebbeke opnieuw op voorsprong na alweer dom Booms balverlies.

In de tweede helft duurde het even alvorens Rupel Boom op ritme kwam. Maar op het uur toonde Lucas Damblon wel zijn afwerkingsvermogen na een mooie aanval. De thuisploeg moest vooral rekenen op hun betrouwbaar sluitstuk die een Boomse voorsprong meermaals verhinderde. Toch moest hij zich in de slotfase gewonnen geven. De jonge Mateo Siebens knalde na misschien wel de mooiste combinatie van de wedstrijd de bal onhoudbaar onder de lat binnen. Ei zo na maakte hij nog een tweede goal maar zijn listige deviatie strandde op de paal en dan pardoes in de handen van de doelman. Eindstand 3-4.

Opstelling Rupel Boom:
Houmani, Geudens (46′ Laureys), De Paepe, Somers, Spaenhoven, Augustynen (80′ Van Der Brempt), Put, Schaessens (86′ Siebens), Hens, Walen De Keyser (72′ Kerstenne) en Damblon (72′ Doncos).

Doelpunten:
09′  1-0
11′  2-0
21′  2-1  Jaric Schaessens
40′ 2-2  Jaric Schaessens
45′  3-2
60′  3-3  Lucas Damblon
89′  3-4  Mateo Siebens

Volgende oefenpartij: woensdag 8 augustus 2018 om 19:00u