25/07 Rupel Boom – Londerzeel SK 2-0

Het werd een pittig oefenduel, verdiend gewonnen door de Boomkes. Vooral in het eerste halfuur werd er door de troepen van Greg Vanderidt een verschroeiend tempo opgelegd waardoor de bezoekers het spel dienden te ondergaan.
Matisse Bergiers bracht Emil Abaz alleen voor doel. De doelman kon met een beenveeg in hoekschop werken. Een tweede mogelijkheid kwam er na een prima doorsteekpass van Yannis Augustynen. ‘Toto’ Nzinga trapte centimeters naast  in het zijnet. En dan kwam het moment van Kanu. De bezoekende defensie werd langs links helemaal uit verband gespeeld. De bal bereikte Kanu op de rand van de zestien. Hij ontweek de verdedigende sliding door het leder er met links over te tippen om met rechts in de linkerhoek binnen te trappen (1-0). Knappe goal. De teugels werden wat gevierd en de bezoekers kwamen zowaar aan een kans. En wat voor één. Doelman Vlogaert pakte evenwel uit met een knappe reflex op de poging van kortbij van Vergeylen.

Na de pauze bleef Rupel Boom de nodige kansen scheppen om de score verder uit te diepen. Een laag schot van Kanu werd in hoekschop geduwd. Een kopbal van diezelfde Kanu na vrije trap van Luca Polizzi ging naast. Een doelpunt van de ingevallen Ibou Faye werd afgekeurd voor buitenspel. ‘Toto’ Nzinga besloot op de paal via de vingertoppen van de doelman. Dus geen verdubbeling. Aan de overzijde moest Tony Vlogaert attent reageren op een rechtsreeks naar doel getrapte hoekschop. Onmiddellijk gevolgd door een nieuwe Boomse kans. Kanu zette Ibou Faye vrij voor de goal. Het vizier van de grote spits stond nog niet op scherp. Aan de overzijde zeilde een knal van El Yazidi over de dwarslat. Nadat Ibou Faye de bal misschien net iets te veel naar grond had gekopt, volgde dan toch de verdiende verdubbeling. Mooie, snelle actie van Yasin Mrani over rechts gevolgd door een prima lage voorzet. Aan de verste paal kon de pas ingevallen Ryan Bantu de 2-0 binnen duwen. In de slotfase liet Paolo Arrivas als een wervelwind zijn tegenstander ter plekke. De gemeten voorzet bereikte Luca Polizzi. Diens kopbal spatte vol op de lat.

Opstelling K. Rupel Boom FC
Tony Vlogaert, Ruben Kesteleyn (69′ Paolo Arrivas), Matisse Bergiers (59′ Robin Peeters), Lorenzo Matarrese, Giulio Mapessa (69′ Levi Lukebakio), Yannis Augustynen, Kanu (69′ Joren Geudens), Luca Polizzi, Drin Sula (76′ Ryan Bantu), Emil Abaz (46′ Ibou Faye) en ‘Toto’ Nzinga (59′ Yasin Mrani).

Volgend oefenduel op donderdag 29 juli om 19u op het terrein van Groen Rood Katelijne.
Valkstraat 28 in Sint-Katelijne-Waver.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.