25/09 Croky Cup : Rupel Boom – Sp. Charleroi 2-3 (verslag)

Rupel Boom verlaat met opgeheven hoofd de Croky Cup. Eersteklasser Sporting Charleroi had het niet onder de markt met onze Boomkes en haalde het met slechts 1 doelpunt verschil: 2-3.

Het Boomse publiek dankte uitvoerig de ploeg na de mooie prestatie.

Berichtgeving van SPORZA.BE .

Verslag

Net niet, in de competitie zowat de pijnlijkste conclusie die na een wedstrijd kan worden getrokken. Het is echter een heel ander verhaal na een bekerwedstrijd tegen een 1A-ploeg. Net niet, betekent hier vooral een knappe prestatie van Rupel Boom. Charleroi moest tot de laatste minuut vechten om de kwalificatie veilig te stellen.

De bezoekers begonnen aan de partij met veel balbezit. Verder dan steriele druk kwamen de Carolo’s in eerste instantie ook niet. Via acties op de flanken werd er vooral naar de kopkracht van het duo Rezaei-Nicholson gezocht. Die laatste kon een vrije trap naar doel koppen, maar de bal hobbelde langs het doel. Even later opnieuw Nicholson. Deze keer met een krachtige kopbal. Maxim Figys maakte de bal via de paal onschadelijk. Rupel Boom reageerde gevat. Jaric Schaessens schilderde een hoekschop op het hoofd van Jens De Paepe. Hij besloot over. En dan mocht Charleroi doelman Penneteau, ondanks zijn enorme ervaring, een hele kerk aan kaarsen branden. Hij knalde een terugspeelbal pardoes op Jonas Laureys. Jammer genoeg caprioleerde de bal net achter de staak in het zijnet. Net toen iedereen dacht dat Rupel Boom de wedstrijd overnam, kwam Charleroi op voorsprong. De voorzet van Golizadeh werd door Rezaei naar de linkerbenedenhoek gekopt. De bal was niet hard, maar wel geplaatst en dus mochten de Zebra’s vieren (0-1). Rupel Boom was niet uit het lood geslagen en reageerde. Jonas Laureys ontfutselde de bal van een verdediger, drong door tot op de rand van de zestien en deponeerde de bal dan precies in de hoek (1-1). Hierdoor konden de Boomkes verdiend – volgens de woorden van het verslag van Sporza – met een gelijke stand gaan rusten.

De hoop op een stunt groeide uiteraard met de minuut en zo kwam Rupel Boom ook uit de kleedkamers. Die hoop werd echter snel de kop ingedrukt na een klasseflits van Golizadeh. De Iraniër recupereerde een slecht ontzette bal, dolde even met Nick Spaenhoven en Seppe Somers en krulde de bal dan enig mooi van buiten de zestien in doel (1-2). De bezoekers vonden het nu welletjes en probeerden de wedstrijd dood te maken. Blijven liggen, ballen wegtikken, tijdrekken, … het behoorde allemaal tot het oeuvre ‘een wedstrijd professioneel uitspelen’. De scheidsrechter zou hier echter goed op reageren en de nodige blessuretijd bijtellen. Rupel Boom geraakte moeilijk door de bezoekende verdedigingsgordel. De ingevallen Nico Binst kon dan toch eens van een foutje profiteren en Rupel Boom kwam in een 3 tegen 2 situatie. Daarin werd Jonas Laureys aangespeeld, maar verdediger Nurio kon nog afblokken. Vijf minuten voor tijd kon Charleroi de match beslissen. Rezaei mocht randje buitenspel alleen op doelman Maxim Figys afgaan. Die aarzelde even om uit het doel te komen, waardoor de spits hem vlot omspeelde en de 1-3 binnen kon leggen. Toch bewees Rupel Boom mentaal en fysiek erg ver te staan. Nick Spaenhoven haalde de achterlijn en legde terug op Jonas Laureys. Die vloerde Penneteau op een intelligente manier tegenvoets (2-3). Ei zo na zouden er nog verlengingen komen maar Jaric Schaessens kwam niet tot een schot in de zestien en Nick Spaenhoven werd net op tijd van de bal gezet door Penneteau.

Een nederlaag dat wel, maar toch vooral vrolijke gezichten na de wedstrijd. De Boomkes kunnen zich optrekken aan deze prestatie. Zondag is het echter opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan is AFC Tubize te gast in het Gemeentelijk Parkstadion. Supporters allen op post!

Opstelling K. Rupel Boom FC
31.Maxim Figys, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 8.Steve Rubanguka (65′ 9.Nico Binst), 14.Seppe Somers (79′ 11.Michiel Jaeken), 19.Luca Polizzi (73′ 34.Mateo Siebens), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 44.Jonathan Mambabua.
Bleven op de bank: 1.Michiel Van Humbeeck, 5.Frédéric Farin, 23.Simon Vereeck en 39.Daniël Canda.

Opstelling R. Charleroi S.C.
1.Nicolas Penneteau, 4.Maxime Busi (73′ 17.Stergos Marinos), 6.Gjoko Zajkov, 7.David Henen (67′ 27.Mamadou Fall), 8.Zadehnojehdeh Gholi, 10.Kaveh Rezaei, 13.Cristophe Diandy, 16.Shamar Nicholson, 24.Dorian Dessoleil, 25.Nurio Matias Fortuno en 26.Marco Ilaimaharitra (80′ 22.Gaëtan Hendrickx).

Gele kaarten
K. Rupel Boom FC

29′ Steve Rubanguka
57′ Jonas Laureys
80′ Yannick Put

R. Charleroi S.C.
17′ Cristophe Diandy
90′ Gaëtan Hendrickx

Doelpunten
31′  0-1  Kaveh Rezaei
41′  1-1  Jonas Laureys
50′  1-2  Zadehnojehdeh Gholi
86′  1-3  Kaveh Rezaei
88′  2-3  Jonas Laureys

Scheidsrechter
Ken Vermeiren
Assistent-scheidsrechters
David Symons en Martijn Tiesters