26/8 Rupel Boom – Olympic Charleroi (BvB ronde 5) 2-3

De Boomkes hebben een meer dan verdienstelijke partij gespeeld tegen het een reeks hoger spelende Olympic uit Charleroi. In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong  na een snelle combinatie. Amper drie minuten later werd hun voorsprong verdubbeld. Daar was heel wat geluk mee gemoeid. Een schot week volledig af en verdween naar de ganse andere hoek in doel. Na de pauze toonde Rupel Boom over de nodige mentale weerbaarheid te beschikken. Het werd sterker en sterker en duwde de bezoekers terug op eigen helft. Twee knappe voorzetten van Luka De Herdt zorgden er voor dat Cyronn De Wilde en Javan Ngoyi in vijf minuten tijd verdiend de 2-2 op het scorebord konden zetten. Uiteindelijk trokken de bezoekers toch nog aan het langste eind na een individuele actie. Ei zo na dwong Rupel Boom nog verlengingen af. De kopbal van Jules Houttequiet was buiten bereik van de doelman maar spijtig genoeg ook nipt voorlangs.

Zo verlaat Rupel Boom met opgeheven hoofd het bekertoneel. De focus ligt vanaf nu volledig op de competitiestart.

—–°—–

In de 5de ronde van de beker van België ontvangt K. Rupel Boom FC de Doggen van R. Olympic Club Charleroi uit de 1ste nationale amateurreeks.
Omdat beide teams op woensdag 30 augustus starten in competitie, wordt dit bekerduel gespeeld op zaterdag 26 augustus. Aangezien er bij de tegenstander spelers zijn die zaterdagvoormiddag werken, was de aftrap om 16u onmogelijk en werd deze na overleg met de voetbalbond vastgelegd om 17u30.
Immers eventuele verlengingen en strafschoppen moeten gedaan zijn vóór de invallende duisternis.
In de vorige ronde versloegen de Doggen in eigen huis La Louvière Centre met 1-0, een doelpunt na 59′ van kapitein Ghesquiere.

Zaterdag 26 augustus 2023 om 17u30: K. Rupel Boom FC – R. Olympic Club Charleroi

Olympic Charleroi is ons welbekend van de voorgaande seizoenen, met wisselend succes in competitie. De historische clubnaam werd vanaf 2019-2020 gekoppeld aan Châtelet-Farciennes. De toevoeging C.F. verdween al na 1 seizoen.

25-03-2023 Rupel Boom – Olympic Charleroi 1-3
24-08-2022 Olympic Charleroi – Rupel Boom 3-0
20-02-2022 Rupel Boom – Olympic Charleroi 0-1
18-12-2021 Olympic Charleroi – Rupel Boom 0-2
11-01-2020 Olympic Charleroi C.F. – Rupel Boom 1-0
22-09-2019 Rupel Boom – Olympic Charleroi C.F. 2-0
12-01-2019 Châtelet-Farciennes – Rupel Boom 2-3