28/08 Oudenaarde – Rupel Boom 0-2

Ter voorbereiding van het bekerduel bij Lierse Kempenzonen op zaterdag 4 september werd een extra oefenduel gespeeld bij SV Oudenaarde, uitkomend in de 2de amateurreeks waarin ook Sparta Petegem voetbalt.

Kanu werd rust gegund. Arrivas, die normaal zou wederoptreden, moest tijdens de opwarming met een probleem aan de hamstring opnieuw afhaken. Hij vervoegt dus terug de gekwetstenboeg bij Mapessa, Tshimanga, Van Den Steen, Matarrese, Bouhajra en doelman Van Opstal.

Het werd geen hoogstaande partij en bij momenten leek het wel of niet gekwetst geraken in het achterhoofd speelde. Enigszins begrijpbaar met het oog op het aankomend bekerduel en de nakende competitiestart. Toch behield Rupel Boom controle over een wedstrijd schaars aan doelkansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de openingsgoal pas viel na bijna een uur spel én door een fout van de thuisgoalie, die op een terugspeelbal ‘Toto’ Nzinga wou uitdribbelen. De Boomse aanvaller doorzag de beweging en snoepte de bal af. De doelman ging dan maar aan Nzinga hangen waarop de ref logischerwijze naar de stip wees. ‘Toto’ knalde hard de 0-1 tegen de touwen. Levi Lukebakio zette zijn prima invalbeurt extra in de verf door in volle ren de defensie in te snijden en met een knappe lob over de doelman de 0-2 te maken.

Rupel Boom speelde met Jordi Nolle, Matisse Bergiers, Fabio Polizzi (64′ Koen Van Den Broek), Robin Peeters (74′ Ryan Bantu), Thomas ‘Toto’ Nzinga (64′ Fran Monroy), Luca Polizzi (46′ Drin Sula), Ruben Kesteleyn, Emil Abaz (46′ Levi Lukebakio), Joren Geudens, Yannis Augustynen en Gyamfi Kyeremeh (64′ Yasin Mrani).

Doelpunten:

57′  0-1  Thomas ‘Toto’ Nzinga (strafschop)

78′  0-2  Levi Lukebakio

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.