SK Wilrijk-JAS – Rupel Boom 1-4

Verslag

In de eerste helft stuurde T1 Greg Vanderidt zijn jonge garde het terrein op. Er draafden ook twee testers mee op.
De toeschouwers zagen een pittige partij. Rupel Boom vertoefde veelal op de helft van de tegenstander. Maar halfweg kwam de thuisploeg op voorsprong na een mistasten in de Boomse defensie. Het was vooral testspeler Lokando die mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Een eerste maal besloot hij op de doelman, dan geen al te beste controle vrijstaand voor doel en weg kans. De derde maal kon de thuisgoalie met de vingertoppen een gekruist schot van Lokando tegen de verste staak deviëren. Rusten dus bij een 1-0 achterstand.

Na de pauze een gans ander Booms elftal. Hoewel Jonas Laureys vrij snel het terrein moest verlaten met een – hopelijk – lichte blessure. Ook geen Nico Binst in de ploeg. Hij was immers dinsdagavond pas vader geworden. Proficiat !
Na 10 minuten kon Ilias Van Nuffel van dichtbij de gelijkmaker binnen duwen. Amper vijf minuten later rondde Jaric Schaessens een knappe doorsteekpass van Dimitri Daeseleire af. Dan volgden nog twee knap geplaatste schoten die de Wilrijkse doelman kansloos lieten, getekend Yusuf Köse en Nick Spaenhoven. Zo werd dan toch een logische 1-4 zege geboekt.

Opstelling K. Rupel Boom FC eerste helft:
12.Tony Vlogaert, 2. Joel Ito, 4.Ruben Kesteleyn, 5.Steve Rubanguka, 6.Andy Lokando, 9.Finn Keisers, 14.Seppe Somers, 17.Max Van Der Brempt, 18.Quentin Van Den Steen, 23.Simon Vereeck en 27.Mateo Siebens.

Opstelling K. Rupel Boom FC tweede helft:
1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 20.Jonas Laureys (60′ 7.Yusuf Köse), 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 27.Mateo Siebens (70′ 8.Achraf Bouhajra), 31.Ilias Van Nuffel, 32.Jaric Schaessens, 33.Joren Geudens, 39.Yannis Augustynen en 49.Dimitri Daeseleire.

Doelpunten:
22′  1-0
55′  1-1  Ilias Van Nuffel
59′  1-2  Jaric Schaessens
73′  1-3  Yusuf Köse
81′  1-4  Nick Spaenhoven

Voorbeschouwing

Woensdag 31 juli a.s. met aftrap om 19:30u speelt Rupel Boom een derde oefenpartij. Deze vindt plaats op het terrein van Sportpark Ter Beke, gelegen in de Moerelei 99 te Wilrijk, vlakbij de skipiste. De tegenstander heet SK Wilrijk – J.A.S., voluit SK Wilrijk – Jong Antwerpen Sport, een gevolg van een fusie tussen de twee clubs. Zij treden aan in 2de Provinciale.

Belangrijk om weten !

Om de grasmat in het Gemeentelijk Parkstadion de kans te geven zich in alle rust verder te herstellen, zal de vriendschappelijke wedstrijd van woensdag 7 augustus 2019 thuis tegen Berchem Sport gespeeld worden op het terrein van Reet SK.