Voorbeschouwing Rupel Boom – Eendracht Aalter

Hoe is de voorbereiding tot nu toe verlopen?
Sam Vermeylen: “We hebben alle spelers speelminuten kunnen geven, waardoor iedereen de kans heeft gehad om zijn kwaliteiten te tonen. We hadden twee hoofddoelen tijdens de voorbereiding: zorgen dat we fysiek klaar zijn en de groepsdynamiek versterken. De onderlinge klik tussen de spelers, staf en de mensen daaromheen is goed.”

Ben je tevreden over het transferbeleid?
S.V.: “We zijn erin geslaagd om veel spelers van vorig seizoen te behouden, wat betekent dat we kunnen voortbouwen op de automatismen van toen. Een groot deel van de huidige selectie heeft zijn kwaliteiten al bewezen. Vorig seizoen hadden we vooral defensieve problemen; het aantal gescoorde doelpunten stond te veel in balans met het aantal tegendoelpunten. Daar hebben we aan gewerkt, we hebben enkele goede versterkingen aangetrokken. Bovendien zijn andere spelers een jaar rijper.”

Het nieuws dat Javan Ngoyi ons alsnog verlaat komt hard binnen.
S.V.: “Vorig seizoen zijn we begonnen met een project om jonge spelers kansen te geven. Het is mooi voor zowel de speler als de club dat hij zich in de kijker heeft gespeeld. Dit bewijst dat we als club goed werk hebben geleverd.”

Moeten we nu op zoek naar een nieuwe spits?
S.V.: “Laten we vooral rustig blijven. Het heeft geen zin om overhaaste beslissingen te nemen die geen echte meerwaarde bieden. Eerst moeten we kijken naar wat we intern beschikbaar hebben, en mogelijk komen er tegen het einde van de transferperiode nog kansen voorbij.”

Wat zijn de ambities voor dit seizoen?
S.V.: “We kunnen voortbouwen op de structuur van vorig jaar. Afgelopen seizoen hebben we, tegen alle verwachtingen in, lang meegedaan voor de prijzen. Dit seizoen zal er extra druk bij komen. We beschikken over voldoende kwaliteit. De ambitie blijft om op termijn terug te keren naar 1e amateur, en hoe sneller, hoe beter. Maar dit gebeurt niet zomaar op bestelling. Union SG probeert al enkele seizoenen kampioen te worden, maar is daar ook nog niet in geslaagd.”

De speeltijd loopt ten einde. In oefenwedstrijden wordt vaak geroteerd. Gaan we de bekerwedstrijd met volle sterkte spelen?
S.V.: “Elke speler in de selectie heeft zijn waarde. Het is de kunst om de juiste mix en balans te vinden, afhankelijk van de tegenstander. We zullen een competitieve ploeg opstellen met het oog op de competitie. Dit betekent niet dat de spelers die nu opgesteld worden, dezelfde zullen zijn als over vier weken.”

Hoe belangrijk is de beker?
S.V.: “Het is de eerste wedstrijd waarbij er iets op het spel staat. Eendracht Aalter is vorig seizoen gedegradeerd uit 3e amateur en wordt nu beschouwd als titelkandidaat. Als Rupel Boom zijnde, moeten we die volgende ronde bereiken om zo ons tegen KVK Tienen verder te kunnen klaar stomen voor de start van de competitie.”

Ziekenboeg?
S.V.: “Hervé Telen en Amir Lemti zijn geblesseerd.”

Succes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.