Wedstrijdverslag Rupel Boom – KVE Aalter

Naast Hervé Telen en Amir Lemti moest ook Koen Van Den Broek met een enkelblessure plaatsnemen in de gekwetsenboeg.

De wedstrijd werd gespeeld in een gezapig tempo. Toch kon al in minuut 3 een eerste doelgevaar genoteerd worden. Ruben Geeraerts devieerde net buiten de grote rechthoek de bal tot bij Quinten Servranckx die zijn schot niet veel naast zal vliegen. En dan was het wachten tot na de drinkpauze. Mohamed Zeroual pakte uit met een niet onaardige vrije trap vanop zowat 30 meter. De bal vloog maar net naast. Net voor het halfuur tikte Lars Coveliers het leder naar Mohamed Zeroual op de middellijn. Een verdediger wilde beletten dat zijn tegenstander de bal kon aannemen, zat er al glijdend tussen maar lanceerde op die manier wel de snelle Mâlik Wanya en die kon niet meer bijgebeend worden. De doelman beroerde nog wel even de bal, maar onvoldoende om de 1-0 te voorkomen. Twee minuten later leek de 2-0 in de maak. Quinten Servranckx stuurde centraal Ruben Geeraerts tussen 2 verdedigers op weg naar doel. Op de rand van de zestien haalde hij in één tijd uit met links. De goalkeeper kon enkel afweren zodat Ruben Geeraerts opnieuw in balbezit kwam. Hij schudde een verdediger van zich af en besloot met rechts maar net voorlangs. In minuut 35 een eerste halve doelkans voor de bezoekers. Owusu kon onvoldoende met het hoofd bij de voorzet, zijn poging ging ver voorlangs. In het zicht van de rust kon Rupel Boom nog een paar keer dreigen. Een afgeweerde hoekschop door de Aalterse doelman belandde bij Quinten Servranckx op de rand van de grote rechthoek. Diens volley vloog via de vingertoppen van de goalie in hoekschop. En daar zat de doelman weer goed tussen om de vrijstaande Joren Geudens het koppen te beletten.

We rusten bij 1-0.

Na de pauze wilden de bezoekers uiteraard zo vlug mogelijk scoren. In minuut 51 was er een prima redding nodig van Jason Janssens om de in één tijd getrapte poging van dichtbij in hoekschop te weren. Het was opletten bij een halve omhaal van de bezoekers. Er zat echter weinig snelheid in de bal zodat Jason Janssens makkelijk kon vangen. Na enkele wissels nam Rupel Boom opnieuw het heft in handen. De doelman moest alert zijn op een scherpe voorzet en zo gaf hij Mâlik Wanya geen kans op scoren. Na een nieuwe drinkpauze verstuurde Arne Pörtner, na inworp, vanop de achterlijn een hoge voorzet weg van het doel. Ruben Geeraerts reageerde sneller dan een verdediger, plukte de bal mooi uit de lucht om in de draai in één tijd uit te halen. Het leder rolde langs de verkeerde kant van de paal buiten. Even later een snelle omschakeling. De ingevallen Jules Houttequiet rukte van diep op eigen helft op en zond Mâlik Wanya weg op links. Na wat kapwerk kon hij naar de tweede paal voorzetten. En daar was Jules Houttequiet doch, al glijdend, werkte hij de bal naast. Op een indraaiende bal kon Ruben Geeraerts zijn voet net niet tegen de bal zetten. In minuut 74 onderschepte Jules Houttequiet in de middencirkel een bezoekende pass. Hij vond Ruben Geeraerts voor de perfecte één-twee en kon alleen op weg naar doel snellen. De doelman wist onvoldoende af te weren en duwde de bal via de teruggesnelde Waegebaert in eigen doel (2-0). We zijn geneigd om het doelpunt op naam van Jules Houttequiet te zetten. In minuut 85 keek Cyronn De Wilde tegen een tweede gele kaart aan en moest Rupel Boom de wedstrijd uitspelen met een man minder. Tot overmaat van ramp week de daaropvolgende vrije trap af op de muur en was Jason Janssens kansloos (2-1). De bezoekers waren evenwel niet bij machte om de numerieke meerderheid te verzilveren. Stef De Backer & Co gaven immers defensief geen krimp.

Zo wacht ons in de 4de ronde van de Croky Cup een verplaatsing naar KVK Tienen, uit de 1ste amateurreeks, op zondag 18 augustus a.s. met aftrap om 16u.