A-kern vs Berchem Sp. op De Schomme (2-1)

In de Boomse ziekenboeg verblijven nog Emil Abaz, Gyamfi Kyeremeh en Fabio Polizzi. Voor Lorenzo Materrese en Achraf Bouhajra zit het seizoen er op.

De eerste helft was best aardig om volgen. De tweede helft was niet veel soeps meer, waarschijnlijk mee in de hand gewerkt door de vele wissels.
Rupel Boom kwam snel op voorsprong toen ‘Toto’ Nzinga zich net over de middellijn knap tussen twee verdedigers wegdraaide. Ze konden ham niet meer inhalen en vanuit een ietwat scherpe hoek kon doelman Truyts het schot enkel afweren tot bij de goedgevolgde Drin Sula die de rebound beheerst binnen schoot (7′ 1-0). Halfweg de eerste helft kregen de bezoekers een ideale kans na Booms balverlies. De knal van De Kuyffer strandde op de paal. Onmiddellijk kon Rupel Boom dan bijna verdubbelen. Een mooie actie van Holly Tshimanga werd door ‘Toto’ Nzinga voor doel in één tijd op de keep getrapt. Na over het halfuur dan toch een dubbele Boomse voorsprong. De snelle Paolo Arrivas spurtte zijn flank af en de prima voorzet werd door Luca Polizzi mooi met het hoofd afgerond (31′ 2-0).
Zoals gezegd kabbelde de wedstrijd na de pauze gezapig. Een te fel inkomen van Levi Lukebakio op een plaats waar dat echt niet nodig was, zorgde er voor dat Berchem vanop de stip kon milderen (78′ 2-1).

De Boomkes traden als volgt aan:
1.Juliaan Laverge (46′ 29.Tony Vlogaert), 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (60′ 14.Levi Lukebakio), 8.Robin Peeters (68′ 30.Luka De Herdt), 9.’Toto’ Nzinga (68′ 24.Quinten D’Hoey), 10.Luca Polizzi (75′ 15.Quentin Van Den Steen), 19.Ruben Kesteleyn (75′ 21.Ryan Bantu), 20.Martynas Medelinskas (46′ 3.Matisse Bergiers), 27.Paolo Arrivas (60′ 5.Giulio Mapessa), 33.Joren Geudens (60′ 23.Koen Van Den Broek) en 37.Sula Drin (75′ 17.Yasin Mrani).

—–0—–

Vandaag 15.01.2022 speelt onze A-kern opnieuw een oefenduel op jeugdcomplex De Schomme, Schommelei 1 te Boom.

Om 19u wordt de aftrap gegeven tegen Berchem Sport, uitkomend in de 2de amateurreeks.

Toeschouwers rond het terrein zijn niet welkom. Maar weel eens te meer in onze cafetaria ! Van hieruit én op het aanpalend terras, dat een verdiep hoger ligt dan het kunstgrasterrein, is er een volledig zicht op het terrein. Graag wel de coronamaatregelen die gelden voor de horeca naleven. Zo is er voor het binnenkomen controle op het Covid Safe Ticket en geldt dus de draagplicht van het mondmasker zodra er rondgelopen wordt.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.