A-kern vs Lyra-Lierse op De Schomme (2-0)

De eerste snelle aanval van Rupel Boom was meteen succesvol. Na vlot ééntijds combinatievoetbal kon Holly Tshimanga van rechts de bal strak voor doel brengen. Een inlopende Giulio Mapessa joeg het leder in één tijd tegen de touwen (5′ 1-0). Een pegel van Luca Polizzi werd knap gered door de bezoekende goalie. Na geharrewar voor doel kon ‘Toto’ Nzinga binnen duwen. De grensrechter had evenwel buitenspel gezien. Op het kwartier een eerste maal Lyra-Lierse. Doelman Laverge ging goed plat op het lage schot van Van Goylen. Precies op het halfuur kon diezelfde speler vanuit een schuine hoek uithalen. Met een prima beenreflex hield Juliaan Laverge de Boomse netten schoon. Aan de overzijde vond Drin Sula ‘Toto’ Nzinga voor doel. Er werd niet precies genoeg afgewerkt want de doelman kon nog met een prima parade uitpakken. Tenslotte noteerden we in de eerste helft nog een knap schot van Luca Polizzi dat maar net het kader miste.

Na de pauze was er meer evenwicht in de partij. Maar toen Rupel Boom heel wat wissels doorvoerde, gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. De Boomse defensie stond evenwel pal en gaf geen kansen weg. In het slot kon Ryan Bantu, voor de geblesseerde Robin Peeters ingevallen, de eindstand bepalen. In de omschakeling sneed hij van links naar binnen, enkele tegenstanders konden hem niet stoppen, om vervolgens verrassend op de rand van de zestien met een grondscherend schot in de linker benedenhoek de doelman kansloos te laten (89′ 2-0).

Rupel Boom trad als volgt aan:

1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers (60′ 20.Martynas Medelinskas), 5.Giulio Mapessa (46′ 23.Koen Van Den Broek), 6.Kanu, 7.Holly Tshimanga (60′ 14.Levi Lukebakio), 9.’Toto’ Nzinga (80′ 24.Quinten D’hoey), 10.Luca Polizzi (80′ 30.Luka De Herdt), 19.Ruben Kesteleyn, 33.Joren Geudens (60′ 15.Quentin Van Den Steen), 37.Sula Drin (60′ 17.Yasin Mrani) en 39.Yannis Augustynen (46′ 8.Robin Peeters (80′ 21.Ryan Bantu)).

—–0—–

Zaterdag 22 januari a.s. spelen de Boomkes een derde, en hopelijk laatste oefenpartij – want dat betekent dat er terug publiek wordt toegelaten en de competitie hervat wordt – op De Schomme. Aftrap om 18:00u !
In de rangen van tegenstander Lyra-Lierse, uitkomend in de 2de amateurreeks en momenteel op een knappe tweede plaats staand, vinden we spelers terug die ooit in het Boomse shirt het mooie weer maakten: Jaric Schaessens, Jason Adesanya, Seppe Kil, Mathias Nys en Gaëtan Lambreghts.

Toeschouwers rond het terrein zijn niet welkom. Maar weel eens te meer in onze cafetaria ! Van hieruit én op het aanpalend terras, dat een verdiep hoger ligt dan het kunstgrasveld, is er een volledig zicht op het terrein. Graag wel de coronamaatregelen die gelden voor de horeca naleven. Zo is er voor het binnenkomen controle op het Covid Safe Ticket en geldt dus de draagplicht van het mondmasker zodra er rechtgestaan of rondgelopen wordt.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.