Advies licentie 1ste nationale

K. Rupel Boom FC ontving in deze woelige, sportief ontzettend moeilijke periode, zeg maar seizoen, … toch ook eens goed nieuws.

De Auditeur Generaal Licenties RBFA stelt in zijn conclusie aan de Licentiecommissie voor om K. Rupel Boom FC de licentie Nationale Amateurclub voor het seizoen 2023-2024 toe te kennen.
Nog één document ontbreekt in het dossier. Het brandweerrapport van de inspectie aan het Gemeentelijk Parkstadion, die op dinsdag 21 maart 2023 uitgevoerd werd, dient nog aan het Auditoraat overgemaakt te worden.

Waarom is deze licentie als Nationale Amateurclub belangrijk?
Bij eventuele degradatie geldt deze licentie ook voor 2de amateur. Dit is nieuw. Voorgaande seizoenen moesten er 2 licenties aangevraagd worden. Maar aangezien de licentie aanvraag voor 1ste Nationale een pak strenger is dan voor 2de amateur, werd beslist dat deze licentie ook geldt voor 2de amateur.
Wanneer een licentie aangevraagd werd, doch niet verkregen, wordt de club, naast de logische degradatie, gestraft en moet het seizoen 2023-2024 in 2de amateur aangevat worden met (min) 3 strafpunten.