BvB Rupel Boom – Vosselaar 4-2 n.v.

VERSLAG

Geen studieronde maar onmiddellijk de sfeer van een bekerduel. Rupel Boom met het initiatief, Vosselaar een reeks lager spelend, met de blokvorming en fel opzittend. En dat alles onder een loden zon.
In de beginfase kon de thuisploeg enkele hoekschoppen afdwingen maar was het eerste doelgevaar voor de bezoekers in de omschakeling. De kopbal van Van De Vreede was evenwel veel te hoog gemikt. Op het kwartier slalomde Jonas Laureys door de defensie maar bleek een hoekschop het hoogst haalbare. Zo mikte Yannick Put van aan de hoekvlag bijna succesvol naar de verste paal. Het was voor Rupel Boom zoeken naar openingen in het defensieve blok. En dat stond sterk. Meer zelfs, op een snelle uitbraak werd Van De Vel te veel ruimte gegund en die knalde van buiten de grote rechthoek onhoudbaar in de linkerbovenhoek (0-1). Een paar minuten later vuurde Jaric Schaessens aan de overzijde een pegel af waarop doelman Delarbre met een schitterende redding uitpakte. Het zou niet de laatste keer blijken. Een oprukkende Frédéric Farin zette Jonas Laureys op links de ruimte in. De lage voorzet bereikte opnieuw Frédéric Farin die in één tijd rakelings voorlangs besloot. Het was slechts uitstel want amper één minuut lager begon Nick Spaenhoven aan een dribbel in de bezoekende rechthoek. Tweemaal leek hij balverlies te lijden maar op karakter kon hij zich doorzetten en met een puntertje van dichtbij de 1-1 netten. Het laatste wapenfeit voor de rust was een voorzet van Jonas Laureys waarop Nico Binst met het hoofd onvoldoende kracht kon zetten om de doelman te verschalken.

Na de pauze kwam Jaric Schaessens heel dicht bij een Boomse voorsprong. Zijn vrije trap strandde evenwel op de staak. Rupel Boom drukte nu door. Een dribbel van Jonas Laureys en de voorzet van Jaric Schaessens vond Michiel Jaeken voorbij de tweede paal. Die nam de bal in één tijd op de slof, pardoes in de handen van de keeper. Even later bracht Nico Binst voor. Ook nu belandde het schot van Jaric Schaessens recht in de handen van doelman Delarbre. Maar toen na een volgende aanval Nico Binst op hoekschop hoog opveerde, was de goalie kansloos bij de harde kopstoot (2-1). Het slotkwartier bracht nog heel wat animo want de bezoekers moesten nu wel komen. Zo moest Stefan Deloose alert reageren op een bezoekende corner. Een knal van Nick Spaenhoven raakte op weg naar doel nog een verdediger zodat de bal naast zoefde. Aan de overzijde verscheen Van De Vel plots alleen voor doel. Blijkbaar was ook hij verrast want het besluit ging ietwat overhaast naast. Jaric Schaessens kreeg de vrijheid om van ver aan te leggen. De knal spatte op de lat uiteen. Geen beslissing dus. Integendeel, op een zucht van het einde lukte Vosselaar de gelijkmaker. Een hoekschop raakte onvoldoende weg en Verheyen rondde af (2-2).

Net als in de vorige ronde opnieuw verlengingen voor de Boomkes. Ook nu bewees Rupel Boom fysiek er te staan want de bezoekers kwamen nog amper op de Boomse helft. In de eerste verlenging werd een infiltrerende Jaric Schaessens langs achter ten val gebracht. De spelleider zag er geen elfmeter in. Op één van de Boomse hoekschoppen kon Nico Binst nog eens naar doel koppen. Delarbre hield zijn ploeg in de wedstrijd met een puike reflex. Onmiddellijk in de tweede verlenging keek bezoeker Engelen tegen een tweede gele kaart aan. Op de vrije trap van Yannick Put die daar op volgde, was daar weer Delarbre. Nu was het voor Vosselaar helemaal pompen of verzuipen. Het werd het laatste. Het inbrengen van de jonge krachten Achraf Bouhajra en Ruben Kesteleyn zorgde voor de nodige zuurstof en de bezoekers werden nu weggetikt. De eerder ingevallen Mateo Siebens moest het terrein verlaten na een botsing knie tegen knie, gelukkig zonder veel erg bleek achteraf. Voor een geprikkeld Rupel Boom was Nico Binst, die daarmee een hattrick lukte, tweemaal de afwerker (3-2 en 4-2). Tussendoor had Jaric Schaessens nog voorlangs besloten. En op voorzet van Jaric Schaessens kwam Nico Binst een voetje te kort om binnen te schuiven.

Rupel Boom gaat zo verdiend door naar de 1/16de finales. De tegenstander is dan ofwel Union St.Gillis uit 1B, dat het “gestrafte” KV Mechelen vervangt, ofwel 1 van de andere 15 eersteklassers.
De loting vindt maandag 26 augustus plaats vanaf 12:00u in het bondsgebouw.

Ploegopstellingen

K. Rupel Boom FC:
16.Stefan Deloose, 2.Michiel Jaeken (66′ 27.Mateo Siebens, 93′ 18.Achraf Bouhajra), 5.Frédéric Farin, 6.Dimitri Daeseleire (106′ 4.Ruben Kesteleyn), 8.Steve Rubanguka (84′ 23.Simon Vereeck), 9.Nico Binst, 14.Seppe Somers, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put en 32.Jaric Schaessens.
Bleven op de bank: 19.Maxim Figys, 17.Max Van Der Brempt en 31.Ilias Van Nuffel.

K. VV Vosselaar:
1.Sven Delarbre, 2.Ruben Verheyen, 4.Ivan Paulino Rosario (46′ 7.Jorne Segers), 6.Pieter Engelen, 8.Niels Van De Vel (104′ 3.Tibo Dierckx), 9.Steven Van De Vreede (70′ 12.Joachim Machielsen), 10.Ruben Vaes, 13.Raf Hannes, 14.Jeroen Julien (60′ 11.Dimitri Hairemans), 16.Nick Havermans en 17.Yannick Defossez.

Gele kaarten:
K. Rupel Boom FC: 72′ Nico Binst
K. VV Vosselaar: 67′ Pieter Engelen, 72′ Raf Hannes

Rode kaart:
K. VV Vosselaar: 106′ Pieter Engelen (2de geel)

Doelpunten:
26′  0-1  Niels Van De Vel
38′  1-1  Nick Spaenhoven
69′  2-1  Nico Binst
89′  2-2  Ruben Verheyen
110′ 3-2  Nico Binst
117′ 4-2  Nico Binst

Verslag ATV : vanaf 10:34

VOORBESCHOUWING

Op zondag 25 augustus 2019 om 16:00u staat in het Gemeentelijk Parkstadion aan de Acacialaan in Boom in het kader van de 5de ronde in de Beker van België de wedstrijd K. Rupel Boom FC – K. VV Vosselaar op het programma. Vosselaar komt een reeks lager uit dan onze Boomkes in 2de amateur. Vorig seizoen legden de ‘Konijnenbergjongens’ beslag op de 10de plaats met 38 punten.

Aangezien ook voor deze wedstrijd het principe van gedeelte recette geldt, tellen clubkaarten e.d. niet. Jongeren onder de 16 jaar krijgen gratis toegang.
De inkomprijzen bedragen € 10 voor de staanplaatsen (inclusief overdekt) en € 15 voor een plaats op de zittribune.

Bij een gelijke stand na 90′ volgen er verlengingen 2x 15′ en eventueel strafschoppen om een winnaar aan te duiden.
Die winnaar gaat dan maandag 26 augustus mee in de urne voor de loting van de 1/16de finales die plaats vindt in de aula van het bondsgebouw te Brussel. In die 1/16de finales maken de clubs uit 1A, met uitzondering van KV Mechelen, hun intrede in de Croky Cup.

T1 Greg Vanderidt kiest zijn elftal uit Deloose, Figys, Daeseleire, Kesteleyn, Somers, Farin, Spaenhoven, Jaeken, Rubanjuka, Vereeck, Bouhajra, Put, Schaessens, Van Der Brempt, Siebens, Van Huffel, Laureys en Binst.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.