Davy De Smedt aan het woord

Davy De Smedt aan het woord

Sportief Manager Davy De Smedt sprak me afgelopen donderdag aan. Hij moest me iets kwijt.

Davy: “Zowat zes maanden geleden verloor ik mijn job omwille van economische redenen. Een donderslag bij heldere hemel want mijn vrouw en ik hadden een maand ervoor getekend voor de bouw van een nieuwe woning.”

Dat bracht je dan in een vervelend parket.

D.: “Ik moest op zoek naar een oplossing en had een aantal gesprekken maar niets concreet. Na mijn vorige job had ik me ook wel voorgenomen om werk uit te voeren waar ik me goed bij voel. In afwachting had ik wel veel vrije tijd die ik aan Rupel Boom kon spenderen.”

Ben je nu terug aan het werk?

D.: “Dat is het ‘m net, neen. De start van de bouw van ons huis is ondertussen wel aangevat en de rekeningen beginnen binnen te lopen. Dus wordt het wel tijd om een nieuwe job te kunnen aanvatten.”

Dus moet je nu dringend op zoek naar een baan.

D.: “Wel, vorige maand liep een vraag binnen om full time bij een voetbalclub in dienst te treden. Een opportuniteit dus die ik niet naast me kan neerleggen. Omdat combineren niet kan, ga ik dus met spijt Rupel Boom verlaten. Begrijp me goed. Dit heeft helemaal niets te maken met de situatie van de club. Ik had graag meegeholpen om Rupel Boom financieel gezond te maken.”

Waar ga je dan aan de slag?

D.: “Wel, als Youth Manager bij … Beerschot. Een nieuwe functie. Ik heb voorzitter Walter Leijs hiervan op de hoogte gebracht. Hij begrijpt volkomen de reden waarom ik dit moet doen. Daarstraks werd ook de trainersstaf en de spelers door mij ingelicht.”

Dit is heftig … Ben je met onmiddellijke ingang weg?

“Neen. Maar mijn job begint daar wel vandaag 2 maart. Onderling werd de afspraak gemaakt dat ik kan en mag het seizoen bij Rupel Boom uitdoen om samen met coach Greg Vanderidt het team van Rupel Boom voor het seizoen 2020-2021 samen te stellen. Getuige daarvan alvast de contractverlengingen van vijf van onze jonge spelers.”
“Ik besef dat mijn vertrek heel gevoelig zal liggen maar als je van je passie je beroep kan maken …”

Davy, dit is inderdaad een vorm van overmacht. Ik denk niet dat er iemand in jouw plaats de facturen zal willen betalen. Zeer zeker bedankt voor wat je voor Rupel Boom betekend hebt. En knap dat je nog enkele maanden bij onze club actief blijft om mee de kern voor volgend seizoen te vormen.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.