K. RUPEL BOOM F.C. vs K.M. S.K. DEINZE

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

X

Voorbeschouwing

Op zondag 1 september staat de competitiestart voor onze K. Rupel Boom FC op de agenda. De tegenstander, KMSK Deinze, is er meteen één van topniveau met twee ex-Boomspelers in hun rangen. Naast Youssef Challouk wordt het ook een weerzien met Michiel De Looze.

Tijd om onze T1 Greg Vanderidt enkele vragen voor te schotelen.

Alvorens over te gaan naar de wedstrijd van zondag, had ik graag vernomen hoe je terugkijkt op de voorbereiding.

G.V.: “Ik begrijp dat lang niet alle spelers de voorbereiding als meest aangename periode ervaren. De trainingen zijn lang en zwaar. Er zijn 2 wedstrijden per week en dit in een sfeer van harde velden en hittegolven …”
“En toch ben ik uiterst tevreden met de ingesteldheid en de mentaliteit van mijn spelers. De kwaliteit en de intensiteit van de trainingen waren top tijdens de voorbije weken.”
“Enig negatief punt is natuurlijk de zware knieblessure van Joren Geudens opgelopen in de slotfase van de oefenpot in Temse, of hoe een onschuldige beweging roet in het eten kan gooien.”

Met Deinze ontvang je meteen een topper. Vorig seizoen liet dé favoriet in de eindronde het echter afweten ten voordele van Virton.
Is het dan enigszins een voordeel te noemen deze ploeg in de eerste wedstrijd te ontvangen en niet later wanneer zij op dreef zijn?

G.V.: “De kalender is wat het is. Deinze is 30 speeldagen lang een goede tegenstander dus maakt het op zich niet uit wanneer je ze ontvangt.”
“Wij moeten net zoals vorig seizoen elke wedstrijd tot het uiterste gaan en ons vel duur verkopen en met lef spelen.”

Recent heb je Laureys, Farin en Daeseleire uit blessure kunnen recupereren. Naast het maanden out zijn van Geudens, wat zijn de vooruitzichten betreffende De Paepe en Augustynen?

G.V.: “Jens heeft deze week de trainingen hervat en het gaat de goede weg op. Ik denk dat hij snel speelklaar zal zijn. Yannis zal waarschijnlijk volgende week aansluiten.”

Je selectie van 18 namen?

G.V.: “Ik geef alvast de namen van 3 doelmannen en 13 veldspelers. Na de wedstrijd van de beloften op vrijdagavond in Deinze worden er aan de selectie nog 3 namen toegevoegd.”

Succes!
 

Ziekenboeg

Joren Geudens is maanden out met een knieblessure.
Jens De Paepe en Yannis Augustynen werken aan hun terugkeer.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

De Looze, Figys, Vlogaert, Kesteleyn, Somers, Farin, Spaenhoven, Daeseleire, Put, Vereecke, Rubanguka, Jaeken, Schaessens, Siebens, Laureys en Binst + nog 3 spelers na de wedstrijd van de reserven.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Helaas, soms wordt de voetballogica ook gerespecteerd. De Boomkes hebben op de openingsspeeldag van het seizoen 2019-2020 niet kunnen stunten tegen de gedoodverfde titelkandidaat KMSK Deinze. Ondanks dat de thuisploeg kon terugblikken op een degelijke prestatie, stuitten ze op de ervaring en de uitgekooktheid van de bezoekers.

De wedstrijd begon nochtans veelbelovend. Jaric Schaessens stuurde Jonas Laureys weg. Verdediger Vansteenkiste kon er in laatste instantie een voetje tussensteken zodat enkel een hoekschop het gevolg was. Even later opnieuw Jaric Schaessens met een scherp aangesneden vrije schop. De deviatie van Fréderic Farin maakte dat doelman Vandenberghe verrast was en de bal maar half kon ontzetten. Jonas Laureys was echter zelf ook verrast en slaagde er niet in om tot een deftig schot te komen. Deinze had het meeste balbezit, maar speelde niet veel kansen bij elkaar. Stefan Deloose moest wel tweemaal puik in actie komen. Eerst op een vrije trap toen Boone vrij kon inkoppen. Nadien bij een deviatie van Mertens na een scherpe voorzet van Bertaccini. Rupel Boom kon dan tegenprikken. Dimitri Daeseleire zette Nico Binst op weg naar doel langs de rechterflank. Hij had een vrije baan maar werd ‘professioneel’ van de sokken gelopen door Boone. De, trouwens goed leidende, scheidsrechter hield het bij geel. Vlak voor rust dan een cruciaal moment in de wedstrijd. Diezelfde Boone ging met zijn schouder stevig in op Nico Binst, goed voor een tweede gele kaart. Niet onterecht omdat de verdediger in de aanvangsfase ongestraft mocht natrappen bij Dimitri Daeseleire. Een ver schot van Nick Spaenhoven werd nog afgeblokt en na een één-twee met Nico Binst besloot Jonas Laureys over zodat er met een gelijke stand naar de kleedkamers kon worden gegaan.

Na rust startte Deinze erg fel. Zij werden hierom vlug beloond. Een diepe bal zorgde voor problemen in de Boomse verdediging. De snelle Bertaccini kapte zich voorbij Seppe Somers en schoot laag in.  Stefan Deloose redde puik, maar kon de bal onvoldoende wegwerken. Dankjewel zei Mertens die op de juiste plaats stond om binnen te tikken (0-1). Rupel Boom reageerde meteen. Nick Spaenhoven brak na een uitstekende actie door. Zijn voorzet werd slecht ontzet door de Oost-Vlaamse verdediging. De bal kwam bij Michiel Jaeken maar die besloot ietwat overhaast over. Deinze begon dan meer en meer te teren op hun ervaring. Het liet de bal aan Rupel Boom, trok een dubbele muur op en haalde het tempo op elke mogelijke manier uit de wedstrijd. Zij slaagden hier uitstekend in want Rupel Boom geraakte o zo moeilijk aan de bezoekende zestien. Dan maar van ver proberen dacht Seppe Somers. Doelman Vandenberghe was maar wat blij dat het staalharde schot nipt naast vloog. Ook Nico Binst probeerde het van ver. Zijn bal vloog ruim over het bezoekende doel. Ondertussen ook een blessure bij Stefan Deloose waardoor doelman Maxim FIgys nog 20 minuten onder de lat mocht postvatten. Alle details zaten tegen bij Rupel Boom. Dat werd nog eens duidelijk toen de ingevallen Mateo Siebens een knappe voorzet verstuurde. Fred Farin kon net onvoldoende bij de bal om hem binnen te glijden. De bezoekers kregen meer en meer ruimte om te counteren en vlak voor affluiten viel het doek over de partij. Tarfi verschalkte met een enig mooie lob de Boomse doelman. 0-2 en dolle vreugde bij de bezoekers. Een eerredder zat er niet meer in voor Rupel Boom.

Een wedstrijd waar veel meer in kon zitten maar waar de surplus aan ervaring van de bezoekers de doorslag heeft gegeven. Het is echter niet tegen Deinze dat Rupel Boom de punten moet halen. In die zin is de wedstrijd van volgende zaterdag op het veld van KSK Heist veel belangrijker. Supporters op post en schreeuw de Boomkes naar een eerste driepunter.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose (75′ 31.Maxim Figys), 2.Dimitri Daeseleire, 5.Frédéric Farin, 8.Steve Rubanguka (73′ 44.Achraf Bouhajra), 9.Nico Binst, 11.Michiel Jaeken (61′ 34.Mateo Siebens), 14.Seppe Somers, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put en 32.Jaric Schaessens.
Bleven op de bank: 17.Max Van Der Brempt, 19.Ruben Kesteleyn, 23.Simon Vereeck en 39.Ilias Van Nuffel.

Opstelling bezoekers

23.Tom Vandenberghe, 3.Viktor Boone, 4.Arnaud De Greef, 6.Flavien Le Postollec, 7.Adriano Bertaccini (57′ 15.Michiel De Looze), 8.Mehdi Tarfi, 9.Lennart Mertens, 11.Youssef Challouk (5.Gauthier Libbrecht), 16.Seppe Brulmans (65′ 11.Mathias Schils), 17.Jannes Vansteenkiste en 24.Niels De Schutter.

Gele kaarten KRBFC

14′ Yannick Put
83′ Nick Spaenhoven

Gele kaarten bezoekers

35′ Viktor Boone
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

45′ Viktor Boone (2de geel)

Doelpunten

49′  0-1  Lennart Mertens
89′  0-2  Mehdi Tarfi

Scheidsrechter

Simon BOURDEAUD’HUI

Assistent scheidsrechters

Dirk SCHOENMAECKERS en Jans LENNERT

Locatie

-
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.