K. RUPEL BOOM F.C. vs K. PATRO EISDEN MAASMECHELEN

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

X

Voorbeschouwing

Na 2 opeenvolgende thuiswedstrijden en evenveel verplaatsingen is de puntenoogst knap te noemen. De 10 op 12 was uiteraard ook nodig na een opener van 0 op 9 om snel uit de onderste regionen weg te geraken. Maar in deze reeks, die merkelijk sterker is dan vorig seizoen en waar zowat iedereen van iedereen kan winnen, blijft het noodzaak om elke wedstrijd tot het uiterste te gaan. Zo alleen kunnen de nodige punten vergaard worden die moeten zorgen voor ademruimte wanneer het eens wat minder gaat. Onze T1 benadrukt het meermaals.

Greg, is het gissen naar het waarom het bij de uitwedstrijden in de eerste helft niet loopt zoals gewenst?

G.V.: “Er zijn verschillende factoren die het resultaat van de wedstrijd bepalen maar de sterkte van de tegenstander is natuurlijk het belangrijkste.”

Anderzijds is de fysieke maar ook de mentale weerbaarheid van je team opvallend.

G.V.: “Dat is momenteel onze sterkte. Ik merk dat de jongens fysiek top zijn en dat de wil om er iets van te maken heel groot is.”
“Ook het feit dat de richtlijnen, na vervangingen of veldbezetting, minutieus worden opgevolgd is opmerkelijk.”

Je beoogt per 10 wedstrijden 15 punten. Dus is minstens 5 op 9 het doel tegen Patro Eisden, FC Luik en Lierse Kempenzonen. We beginnen met Patro. Hoe moeten we het team van Stijn Stijnen inschatten?

G.V.: “De ambities van Patro zijn gekend: binnen afzienbare tijd naar 1B, er is zelfs sprake van 1A. Je kan niet naast hun spelerskern, met onder andere Ogunjimi, Azevedo, Yagan, enz. en hun trainer kijken.”
“Ze hebben aanvallend geweld dat brokken kan maken. Het is dus opletten geblazen tegen een ploeg die wel eens de verrassing zou kunnen zijn.”

Je liet deze week enkele jongens samen met onze Beloften spelen op City Pirates. Wat moeten we weten over de zware 5-1 nederlaag?

G.V.: “Vermits we tegen hun A-kern speelden was dit het ideaal moment om onze jongeren aan de bak te laten komen.”
“Gebrek aan ervaring, schoonheidsfoutjes, de snelheid van uitvoering en kortweg de ‘métier’ van de Piraten hebben ons doen inzien dat we nog een lange weg moeten afleggen.”
“Na de recente 6 op 6 in competitie voor onze beloften is toch gebleken dat deze wedstrijden toch andere koek zijn, daarom dat we ze ook spelen.”
“We gaan dit op regelmatige basis blijven doen omdat ik ervan overtuigd ben dat deze wedstrijden het leerproces en de vorderingen ten goede komen.”

Fred Farin zat dan toch niet in de selectie op La Louvière. Mogen we hem nu wel verwachten?

G.V.: “Fred wacht nog steeds op groen licht. De gevolgen van die kniestoot zijn erger dan verwacht. Een echo moet nog altijd uitsluitsel geven over de ernst van zijn blessure.”

Voetbal is uiteraard een ploegsport maar soms mag er al eens iemand individueel in de bloemetjes gezet worden. Als hij zondag speelt, is het voor Jonas Laureys de 200ste officiële wedstrijd, competitie en beker samen, in het truitje van het eerste elftal van Rupel Boom. Hopelijk kan dit gevierd worden met een zege!

G.V.: “Iedereen weet wat Jonas betekent voor de ploeg en de club. Voor zijn ploegmaats en staf is hij van goudwaarde. Hij verdiend een staande ovatie voor zijn 200ste wedstrijd.”
“Als we met z’n allen spelen met zijn inzet en enthousiasme maken we op zijn minst een kans tegen een sterk en stug Patro.”

Succes!

Ziekenboeg

Joren Geudens (revalidatie knie), Ruben Kesteleyn (ligamenten enkel) en Tony Vlogaert (operatie schouder) zijn nog out.
Yannis Augustynen heeft zijn trainingen op het veld individueel hervat.
Frédéric Farin test zaterdag nog.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Figys, Deloose, Van Humbeeck, Farin (?), Spaenhoven, Mambabua, Somers, De Paepe, Daeseleire, Canda, Rubanguka, Vereeck, Van Der Brempt, Jaeken, Put, Siebens, Polizzi, Schaessens, Laureys en Binst.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Een mindere match winnend afsluiten, dat is zo belangrijk in het hedendaagse voetbal om een goed seizoen te hebben. Dit was zondag alvast zo voor Rupel Boom dat haar tanden stukbeet op een stevig Patro Eisden. Eén bal tussen de palen trappen bleek genoeg voor de 3 punten.

Jonas Laureys werd voor de wedstrijd in de bloemetjes gezet. Hij speelde namelijk zijn 200ste officiële match voor de club. Ondanks dit kleine feestje zagen de toeschouwers zeker geen champagnevoetbal tijdens de eerste 20 minuten. Een ellenlange studieronde was het, met zeer veel middenveldspel en twee ploegen die bang waren om een doelpunt tegen te krijgen. Rupel Boom was aanvankelijk wel het nadrukkelijkst aanwezig. Na een combinatie tussen Yannick Put en Luca Polizzi werd Jonas Laureys op links diep gestuurd. Op zijn voorzet was er te weinig volk in de zestien. Patro herstelde langzaam maar zeker het evenwicht. Vooral de snelheid van Azevedo was een belangrijk wapen voor de bezoekers. Hij kon centraal oprukken maar zijn schot werd afgeblokt. Wat later brak hij op links door. Dimitri Daeseleire haalde de bal echter net op tijd uit zijn voeten. Wat volgde was opnieuw een hele tijd middenveldspel waardoor niemand er rouwig om was dat de scheidsrechter een einde maakte aan de eerste helft.

Na rust wat meer vuur, of beter een kleine kaars. Dit keer kon bezoeker Brouwers versnellen. Hij speelde Yagan aan die overhaast naast knalde. Wat later weer die Azevedo. Via een knappe controle kon hij richting het Boomse doel stormen. Zijn afwerking bleef in gebreke want de bal belandde op de tennisvelden. En Rupel Boom? Daarbij zat aanvankelijk vooral afval in het spel. Dat bleef zo tot de thuisploeg via Jaric Schaessens een korte hoekschop nam. Luca Polizzi kwam in balbezit. De bezoekende defensie liep op aangeven van hun druk gesticulerende coach vooruit om de buitenspelval open te zetten. Maar Luca Polizzi werd hierbij niet aangevallen en kon tot ieders verbazing van buiten de zestien ongehinderd de bal hobbelend net naast de eerste paal in doel trappen (1-0). Rupel Boom putte moed uit die goal en kwam terug opzetten. Nico Binst legde af voor Luca Polizzi. Alweer trapte hij naar de korte hoek maar deze keer miste hij nipt het kader. Ook Nico Binst mocht eens alleen op het doel af maar hij besloot in het zijnet. Patro moest, gestuurd door hun – eufemistisch uitgedrukt – luidruchtige trainer Stijn Stijnen, meer naar voor. Ze ontwikkelden een steriel veldoverwicht, zonder echt gevaarlijk te zijn. De resem stilstaande fases werden ofwel geplukt of weg gebokst door Stefan Deloose of ontzet door de Boomse verdediging onder leiding van uitblinker Jens De Paepe. Drie keer werd het wel warm. Eerst kopte Swerten een hoekschop in de armen van Stefan Deloose. Nadien kreeg Corstjens een wenkende kans op de hak waardoor het gevaar geweken was. Tenslotte maakte de ingevallen Ezzahri zich mooi vrij en plaatste hij de bal op de paal. In de rebound kon ook Mombongo door toedoen van Jens De Paepe onvoldoende op doel besluiten. Rupel Boom hield stand en het Parkstadion mocht weer eens juichen bij het laatste fluitsignaal. De laatste 3 thuiswedstrijden leverden 9 punten op met een doelsaldo van 8-0.

Rupel Boom speelde zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Een goed georganiseerd Patro had hierin zeker een verdienste. Het maakt de gouden driepunter niet minder mooi want een bonus met de moeilijke verplaatsing naar FC Luik volgende week op de agenda. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

16.Stefan Deloose, 2.Dimitri Daeseleire, 3.Jens De Paepe, 9.Nico Binst, 19.Luca Polizzi (83′ 8.Steve Rubanguka), 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens (89′ 34.Mateo Siebens), 39.Daniël Canda Lubunda (46′ 5.Frédéric Farin) en 44.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 12.Maxim Figys, 11.Michiel Jaeken, 14.Seppe Somers en 23.Simon Vereeck.

Opstelling bezoekers

1.Jordi Belin, 4.Wouter Corstjens, 5.Hendrik Swerten, 7.Thomas Azevedo, 8.Yannick Reuten, 14.Jordan Renson, 18.Raoul Kenne, 19.Davy Brouwers (72′ 9.Eyanga Mombongo), 20.Ben Yagan (51′ 10.Karim Ezzahri), 38′ Marvin Ogunjimi en 97.William Baeten.

Gele kaarten KRBFC

19′ Daniël Canda Lubunda

Gele kaarten bezoekers

24′ Thomas Azevedo
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

60′ 1-0 Luca Polizzi

Scheidsrechter

Bram DE CLERCQ

Assistent scheidsrechters

Stijn MERTENS en Robby KEULEERS

Locatie

-

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.